Merce Rius i Montse Juárez: tanto monta?

Fa unes setmanes, la presidenta de l’AVV de Can Solei va demanar a la regidoria del districte el fer una reunió per tractar uns quants temes que tenim pendents. La reunió es va convocar per dimecres 18 de setembre, però a darrera hora es va traslladar al dia 25 per problemes amb l’agenda de la regidora.
El dia 25, però, a l’hora de la reunió només es va presentar la coordinadora del districte, la Montse Juárez, de nou per problemes d’agenda de la Mercè Rius.
A la passada legislatura, la regidora del districte era, precisament la Montse Juárez. Ara és la coordinadora, però en la pràctica, sembla que faci ara les mateixes tasques que feia quan era regidora. Segur que la Mercè està per sobre marcant prioritats, però la tasca del dia a dia, que abans la feia la Montse, ara la continua fent la Montse.
No puc valorar la importància dels motius pels quals la regidora del districte no ha pogut assistir a una reunió a la que estava previst que hi anés, perquè no en tinc ni idea de quins són. En qualsevol cas per a ella eren més importants que una AVV del barri de la qual és regidora. De fet, no és el primer cop que la regidora no assisteix a una reunió amb l’AVV a la qual es suposava que havia d’assistir…
Segurament ella no opinarà de la mateixa manera, però per a mi la Mercè té masses càrrecs i no fa tota la feina que hauria de fer a la ciutat que paga el seu sou.
Afortunadament tenim a la Montse Juárez que té el districte per la ma, però  potser hauria de ser la Montse la regidora…

2 pensaments sobre “Merce Rius i Montse Juárez: tanto monta?

  1. Benvolgut Carles,

    En relació a l’escrit que has publicat, voldria puntualitzar, des del més absolut apreci i respecte, algunes de les coses que hi apuntes.

    En primer lloc, cal dir que la reunió que esmentes no va ser sol•licitada per l’associació de veïns, sinó que la va demanar la Regidoria que tinc la responsabilitat de dirigir, dins el marc d’una ronda de contactes que estem mantenint amb totes les associacions de veïns del Districte 1, i que hem programat entre mitjans de setembre i mitjans d’octubre.

    A la Regidoria som un equip, i en aquest sentit compartim tota la informació i totes les responsabilitats conjuntament. Com no podria ser d’altra manera, vaig ser convenientment informada dels continguts de la reunió a què et refereixes, i a la qual no vaig poder assistir perquè se’m va convocar a una altra reunió que, sobre temes de Badalona, es va celebrar sense possibilitat de canviar la data o l’hora. Quan hi ha coincidències horàries per assumptes de Badalona, valorem a la Regidoria com ens repartim l’assistència, i en aquella ocasió tant jo mateixa com la coordinadora vàrem estar d’acord que jo havia d’assistir a la reunió que sobre un tema de ciutat s’havia convocat a la mateixa hora.

    Per tant, no és una qüestió d’incompatibilitat entre el fet de ser diputada a la Diputació de Barcelona i ser regidora, una doble condició que avui tenen altres companys d’aquest Ajuntament, i en el passat molts altres que segur que coneixes.

    Lamento que una persona de la teva capacitat de comprensió i del teu grau de coneixement sobre les dinàmiques de treball en l’esfera política de l’administració pública tingui aquesta opinió sobre la meva tasca, sabent com crec que saps que sóc una persona accessible, amb qui es pot parlar quan és necessari per a resoldre tot tipus de problemes, des dels més complexos fins als més petits.

    Rep una salutació cordial,

    Mercè Rius i Serra

    Regidora del Districte 1

  2. Benvolguda Mercè, gràcies per la teva aclaridora resposta. Ara bé, potser m’equivoco, però diria que no has pogut assistir a cap de les reunions que s’han fet a la present legislatura entre la regidoria del districte i l’AVV. En canvi, a la legislatura anterior la regidora no va faltar a cap reunió, a algunes de les quals tu també hi eres present. Per tant, per comparació, si la diferència entre ambdues legislatures és que la regidora actual té més càrrecs que la regidora anterior, i l’anterior venia a totes les reunions i l’actual no… Què vols que et digui, serà una conclusió errònia, però està fonamentada. Des del meu punt de vista, es clar.

    En qualsevol cas, les meves disculpes si el to no t’ha semblat adequat. En general no estic gens d’acord en la compaginació de càrrecs públics. I menys quan un dels càrrecs (el de l’ajuntament) hauria de ser a temps complert, així que no és un tema exclusivament teu. Però és la meva opinió.

    Finalment et dono la raó quan dius què ets accessible i què es pot parlar amb tu, és una característica que de la que no tots els polítics de Badalona poden presumir. Però em sap greu que no hagis pogut venir a les reunions amb l’AVV. Certament la Montse fa bé la seva feina, però ella no és la regidora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.