Més B-500

Extrec un paràgraf d’una notícia publicada a Badaweb ahir divendres que porta com a títol La B-500 centra el Debat de TVB. El paràgraf és aquest:

La representant d’Iniciativa Esquerra Alternativa, Muntsa Niso, no va dubtar a posar sobre la taula un trenet i un arbre de joguina per il.lustrar la seva proposta: potenciar el transport públic. La proposta de Falcó és per Niso és més similar en deixar la muntanya com un gruyère.

Doncs tot i que preferiria estar més d’acord amb la Muntsa que amb el Ferran no aconsegueixo entendre la postura d’aquesta dona.

A veure, fer un túnel no és deixar la muntanya com un gruyère, no? Si féssim 5 no et diria que no, però un? Per altre banda sempre he pensat que els túnels causen menys impacte ecològic que les carreteres. Per més d’un motiu. Al fer el camí més curt fa que els vehicles “atufin” durant menys estona la muntanya que travessen. Amb el túnel la carretera no es converteix en una barrera mortal pels animals que volen passar d’una banda a l’altre. Seria fantàstic un tren directe que unís Badalona amb el Vallès, però per on passaria? Jo crec que la millor solució seria que passés per un túnel.

Evidentment fer un túnel representa una obra de consideració que pot influir molt directament a l’ecosistema d’aquesta zona, però jo continuo pensant que el resultat final seria molt positiu… Algú m’ho pot explicar?

2 pensaments sobre “Més B-500

  1. fàcil la resposta! agafes aquest 8.000.000.000 pessetes i fas un tren des de Badalona per Santa Coloma i fins Granollers…sinó el verd només serà un color guardar a l’estuig si continuen aquestes ments curtes!

    Pepa Serra

  2. Dóna, no és tan fàcil… Quatre punts. El primer és el transport de mercaderies. El segon… On veus tu que un túnel tregui verd? Si un cas treurà verd la carretera per arribar-hi, però el túnel no. Tercer punt: per Santa Coloma? i a quanta gent penses fer fora de les seves vivendes per fer aquest tren? I quart: Com impediràs que aquest tren no sigui una altra barrera com ho són ara les dues autopistes i el tren?. Potser fent un túnel? No és tan fàcil, no.
    En qualsevol cas sempre s’han de mirar totes les opcions i escoltar tothom implicat i, després, triar el que sigui millor. Tractar als que pensen diferent com a ments curtes no crec que sigui la millor manera de arribar a un acord… Que ICV faci una proposta en condicions (a la seva web no diu res) i si és bona no tindré cap inconvenient en canviar la meva opinió. Mentres, el presentar-se amb un trenet de joguina a un debat sobre el tema, sembla més una manera d’amagar que no es té una alternativa seriosa.
    Això sí, ara que ICV està al govern de la Generalitat pot influir per tal que no es faci aquest túnel. Farà com amb el port, dient que no per una banda mentre el segueix recolzant per una altra?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.