Consultes externes

L’ajuntament de Badalona ha decidit que farà, al solar situat entre Mendez Núñez, Margarida Xirgu, carrer d’en Prim i Seu d’Urgell el nou centre de consultes externes de l’hospital municipal.

Solar Consultes Externes

La imatge mostra el solar. Com es pot comprovar, cau en mig d’una illa de cases, i no té bona comunicació amb cap carrer, amb escales per arribar a Méndez Núñez i un bon tros fins a Seu d’Urgell, carrer, a més, força estret.

Així, a priori, i sense tenir més detalls, no sembla una bona ubicació per a aquest servei. De fet, semblaria més adequat aprofitar el solar que hi ha a la cruïlla de Martí Pujol i la Via Augusta, també de propietat municipal. Entre altres coses perquè està molt més a prop de l’Hospital, té millors comunicacions, les consultes tindrien llum natural… Això sí, a aquest solar es poden construir pisos i al que l’ajuntament proposa no. Tindrà alguna relació?

A més, per acabar-ho d’arrodonir, allà no es pot construir més que planta baixa, així que la manca d’espai es supliria construint sota terra i, per tant, sense llum natural. Una solució poc eficient energèticament i força depriment per a les persones (treballadors i pacients).

Els veïns de la zona no volen que aquell espai es converteixi en un equipament d’aquestes característiques, volen un equipament de barri, com ara un aparcament (ara mateix el solar està ple de cotxes) i han demanat una consulta popular a l’ajuntament. La resposta de la regidora de l’àmbit de Serveis a les Persones, Roser Castillo, és molt patètica:

si es fes un referèndum, «segur que cadascú voldria una cosa i entraríem en conflicte»

Això vol dir que a l’ajuntament no l’importa el que puguin dir els veïns? Perquè com excusa em sembla molt pobre. Al cap i a la fi, la democràcia consisteix en que cadascú pugui donar la seva opinió per tal que, desprès, es faci el que la majoria cregui convenient, no?

Més informació a el Punt: Veïns de Casagemes no volen que es facin les consultes externes del municipal al costat de casa seva, amb un titular que jo diria que no és massa encertat…

4 pensaments sobre “Consultes externes

  1. Sembla que alguns veins es quedaran sense places per aparcar al costat de casa seva. Es molt trist que s’oposin a l’ampliació de l’hospital per que ja no hi podran aparcar el seu cotxe… La veritat, molt millor les consultes externes i una placa que un solar ple de cotxes…

  2. Pepi,

    Crec que està clar que ningú s’oposa a la construcció d’un equipament en aquest solar i a la desaparició d’aquesta marranada tal com està ara.

    Símplement el que demanem la majoria és un dels molts equipaments que manquen al barri ja que no en tenim cap. Al nostre barri, actualment, només hi ha lloc per dormir i prou. No existeix cap espai tancat (obert tindrem Cansolei-Cal Arnús algun dia) on poder fer vida social, esport, …. .

    A més, un equipament d’assistència massiva més totes les noves vivendes que s’estan projectant més l’hotel, més la proposta d’ampliació a dues línies de l’escola, juntament amb els problemes de trànsit que ja pateix avui el barri, empitjoraran molt la qualitat de vida dels veïns.

    I a part, tu creus que un soterrani és la millor ubicació per una planta de consultes externes?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.