Badalona: El millor i el pitjor (2)

Carles Sagués. President del Grup Municipal d’ICV-EUiA:

Quan penso en Badalona o, més encara, quan parlo de Badalona, no sóc tot el neutral que hauria de ser, ho reconec, em deixo portar pels sentiments i li trobo més gràcies de les que li trobaria si no fos la meva ciutat.

Si em poso a fer un repàs, un llistat, del que més m’agrada i del que menys, hi ha el perill que m’acabi sortint una mena de petit programa electoral, amb les reivindicacions, necessitats i propostes del que s’ha de fer i com s’ha de fer i en sembla que, ara, això no toca.

Per tant, d’una manera global, dir que el que més m’agrada és Badalona en si, una ciutat que, malgrat els dèficits i els problemes socials (que no enumeraré), et permet relacionar-te amb la gent, geogràficament ben situada, amb mar, amb història, amb racons i espais agradables i, sobretot, que si s’actua amb bon criteri, encara té moltes possibilitats.

La part negativa, també englobant moltes coses dins d’una, la centro en el fet que no té el pes i la influència que li correspon com a tercera ciutat de Catalunya. Aquesta incapacitat que s’ha tingut per ser present en les grans decisions, ha estat la principal causa dels dèficits que ara patim i de no haver tingut el desenvolupament, que en certs aspectes, altres ciutats sí han sofert. En tenim un bon exemple, mentre Barcelona i L’Hospitalet han transformat i integrat els seus trams d’autopista, ara que el Parlament està elaborant un Pla d’Infraestructures, la reconversió de l’autopista al seu pas per Badalona no hi apareix i el govern municipal, de moment, ni s’atreveix a plantejar-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.