Reflexions d’estiu: ICV-EUiA

De quina manera ha afectat la pèrdua de poder polític a Badalona a ICV-EUiA? Sincerament, no ho tinc clar. El canvi de persones és força evident, però aquest canvi ja estava previst abans de les eleccions municipals, així que és difícil valorar de quina manera els hi ha afectat el canvi de situació a l’ajuntament.

Carles Sagués, el nou cap visible de la coalició, sembla multiplicar-se i és fàcil veure’l en qualsevol acte més o menys important de la ciutat. Donat que és una cara nova a ICV-EUiA, sembla lògic que s’estigui donant a conèixer. En Carles sembla una persona seriosa i amb ganes de fer coses. La veritat és que no ho té massa fàcil. És el cap visible d’una coalició amb diverses sensibilitats que el nom no mostra en la seva extensió. De fet en l’anterior legislatura municipal les vam veure de tots els colors, la marxa de la Muntsa, el “plante” del regidor del PSUC-viu (em perdonin si m’he equivocat amb el nom), desagradables errades (tall d’arbres a Can Solei i els voltants per “error” de l’empresa constructora, per exemple), discussions amb els seus socis de govern,… Ara sembla que la situació està controlada i que hi ha ganes de tenir un cert pes en la ciutat. I això, sempre és bo.

Una de les darreres actuacions d’ICV-EUiA ha estat la campanya per la transformació de l’autopista C-31 que ha rebut un cert suport ciutadà i que ha aconseguit la unió dels diversos partits al consistori per tal de demanar a la Generalitat que busqui la manera de reduir l’impacte d’aquesta via. Aquest interès d’ICV-EUiA no és nou, de fet ja havien liderat la petició de reducció de la velocitat a 90 km/h (mesura superada desprès per la reducció a 80 establerta per la Generalitat).

Tot i que ara no ho tinc massa present, crec recordar que Badalona és una de les poblacions catalanes on ICV-EUiA té més pes. Possiblement sigui més demèrit dels socialistes badalonins que mèrit dels comunistes locals, però ara hi ha una persona que sembla tenir prou seny per a que al demèrit dels altres es pugui sumar els seus propis mèrits. Serà en Carles Sagués capaç de millorar els resultats del seu partit a Badalona? Em mullaré: jo crec que sí.

2 thoughts on “Reflexions d’estiu: ICV-EUiA

  1. ICV-EUiA, ya han perdido toda credibilidad con el caso de Parc ca l’Arnús, Canyet y el Puerto. Ni los han defendido ecologicamente ( en ca l’Arnús , ni tan siquiera el plan presentado por ellos). Ni mucho menos los derechos de los vecinos afectados. Algunos expropiados a la fuerza.Cuidado la gente de Illa Fradera y Dalt la Vila, que se hacerca la pareja Sagués & Martínez. Todo un sobresueldo

  2. Tengo la percepción de que el Sr. Carles Sagués no está llamado a disponer de facilidades;desde dentro de su formación política. Bueno…-quizás- mejor sería: “Desde dentro de las distintas tendencias políticas e ideológicas que conforman tal formación”.

    Y siguiendo en un plano de percepciones: Mi personal visión de una acción opositora. No pasa por entender la necesidad de oponerse por sistema.Y el Sr. Sagués, lo practica con demasiada asiduidad…Estamos acostumbrados. “Todo el mundo” lo hace…Pero unas “nuevas formas” -yó- sí las esperaba. Y no las percibo…

    Pero, bueno; quizás se deba a que mi “desconexión” veraniega, enturbia mi capacidad para…”percibir.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada