Gossos, nens i civisme

Ahir a la tarda, a la plaça de les Gavines, un gos anava sense lligar (com sempre) quan li va donar per acostar-se als nens que havia jugant a la plaça. Uns quants nens van voler fugir del gos (que no fa res) i es van pujar corren als jocs infantils de la plaça. Total, amb les preses i les empentes una nena de 4 anys va caure de cap al terra. No es va fer res, perquè afortunadament el terra és de goma, però la mare la va haver de portar al metge per si de cas, el cop al cap va ser fort i no convé jugar-se-la.

El gos no fa res, és molt tranquil, però explica-li a un nen a qui li fan por els gossos. És evident que no havia d’estar allà, a la zona de jocs infantils i sense lligar. Segurament la seva propietària, que passava per allà ni es assabentar del merder que es muntava per culpa del gos.

Però la qüestió és que a Badalona existeix una normativa que prohibeix que els gossos vagin sense lligar pel carrer. Però és fa complir? No. I, es clar, quan em parlen de la nova normativa de civisme, no puc deixar de posar cara d’escepticisme…

6 pensaments sobre “Gossos, nens i civisme

  1. Un dia d’aquests que plovia, de bon matí quan molta gent encara no ha sortit de casa, vaig veure un senyor que duia un gos força gran, lligat. El gos es va ajupir per defecar i l’home, ràpidament, va col·locar un gruix de paper al terra. El gos va fer el fet i l’home va recollir el paper, el va doblegar (amb el perill que se li desfés el paquetet degut a la mullena del terra) i se’l va endur fins a una paperera uns cent metres enllà.

    El cas que descriu en Badabit, tal com corrobora en Víctor, és massa habitual. Però també és cert que hi ha gent cada vegada més conscienciada.

    L’ordenança, per començar amb bon peu, s’ha de fer complir des del primer dia i sense contemplacions. Així, aquesta mena de ciutadans que amb el seu comportament perjudiquen el dia a dia dels seus veïns, se’ls ha de sancionar sense excuses. I si cal posar vigilància (tipus zona blava) per fer complir l’ordenança, doncs se’n posa.
    Crec que s’haurà d’actuar amb fermesa si volem viure en una ciutat neta i amable. Em sembla que, en això, hi estaríem tots d’acord.

  2. Si adjunto a la nueva ordenanza no se “adhiere” la ejemplaridad de la sanción dura y dolorosa. Lo hemos discutido otras veces: El fracaso está servido,de nuevo.

    La administración. “nuestra” administración deberá ser consecuente y ejercer bastante más presión de la que actualmente se observa,respecto del transgresor. Si dicho esfuerzo no se vé y no se nota, estaremos donde siempre…

    Desde que la nueva norma entre en vigor -a nuestra GU- se le deberá exigir;digamos que “una dedicación distinta”. ¿Podrá.?…O…¿Querrá.?

    …También lo hemos “discutido” ( aquí y en otros foros) en muchas ocasiones…Y es que “uno” nunca acaba de saber -respecto de nuestra GU- en que lugar terminan sus insuficiencias respecto de medios y comienzan aquéllas que nos obligan, a algunos que creemos tener argumentos;a pensar mal…

    Saludos.

  3. Ja hi ha més de 1OO ciutadans que “saben” que hi ha una unitat de civisme vetllant per aquesta qüestió. Ha estat la feina d’aquestes primeres setmanes. Escepticisme, sí. Però una mica de més confiança, també.
    En som molts més els qui volem redreçar el rumb i fer realitat la convivència a l’espai públic. Jo hi confio.

  4. Hola Badabit, sóc un ciutadà de la ciutat que normalment et llegeixo. Et volia trasmetre una opinió que des de fa dies s’escolta per Badalona. M’arriba que des de fa algunes setmanes el senyor Jordi Serra, alcalde de Badalona, esta amenaçant a diversos periodistes locals, tant de mitjans de comunicació públics com també de privats. Algú ha sentit alguna cosa al respecte? Com es que tothom calla? M’arriba que Convergència també seria còmplice d’aquestes amenaces, i de la existència d’una llista negra de periodistes. Crec que a Badalona Comunicació estan passant coses molt grosses!!!Algú ho traurà a la llum?
    Joan Sants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.