Parc Infantil a Can Solei

Bé, resulta que després d’anys de reclamar que es tornés la zona de jocs infantils a Can Solei que va desaparèixer amb la construcció de la nova escola, l’ajuntament per fi a fet cas i el resultat és aquest:

img00106

A mi se m’acudeixen aquestes posibilitats:

  1. Que no estigui acabat.
  2. Que ens vulguin insultar.
  3. Que el concepte del nostre ajuntament sobre una zona d’esbarjo infantil sigui així de pobre (aquesta seria la opció més preocupant 🙁 )

Actualització 19:43 de Badalona bitàcola: Aquests són les restes dels jocs infantils que havia al parc de Can Solei abans de les obres del parc. Malauradament i no sé ben bé perquè, la resta va desaparèixer desprès de les obres.

Però no cal desesperar. L’ajuntament té previst l’adequació d’una part del parc de Ca l’Arnús per a jocs infantils. Es el solar que hi ha entrant a Ca l’Arnús des de Sant Bru a ma esquerra, darrera els badius i el que està previst té molt bona pinta.

La llàstima és que trigaran en estar fets :(, però és bo saber que, al menys, estan previstos.

Bé, això si no hi ha cap canvi sobre el que està previst en aquests moments, que tot pot ser…

13 pensaments sobre “Parc Infantil a Can Solei

  1. Badabit,
    Si hem de fer cas a les previsions, avui tindriem un parc en condicions i la realitat és un parc trist i eternament inacabat.
    Estaven previstos els barracons? i la nova escola? i aprofitar l’antic edifici de l’escola per posar-hi una altre? … .
    Jo ja no hi crec en les previsions.

  2. Ja tens raó, ja Victor. Però, de fet, alguna cosa sí s’ha fet. Van dir que la porta de comunicació entre els dos parcs restaria oberta i finalment van llençar el mur a terra i avui la connexió dels dos parcs no depèn de que algú l’obri.
    Però realment manquen moltes coses per fer. L’ajuntament però, diu que no hi ha diners. I ja m’ho crec, però em fot molt que es dediquin a ocupar trossos del parc amb nous edificis.
    Jo continuo donant la pallissa sempre que puc. I darrerament sembla que allò que diuen, més o menys es va complint. Per això vaig creure convenient afegir un aclariment a aquesta entrada. Però això no treu que tinguis raó. És una vergonya que dos anys i mig desprès el parc continuï sense un espai de llocs infantils.

  3. Vas a passejar al parc un diumenge al matí i penses en tot allò que podria ser i que t’han dit que seria. De repent aixeques la vista i la realitat no té res a veure.
    La realitat d’un diumenge al matí al parc, qualsevol ho pot comprobar, és:
    – Les vigilants menjant pipes assegudes a un banc.
    – Cap instal.lació d’esbarjo (excepte dues canastes)
    – Uns nois saltant la porta de l’escola tancada per jugar al pati.
    – Grups de nois fumant “petas” en diferents racons.
    – Gossos deslligats per tot el parc.
    – Tifes de gossos per tot el parc.
    – Restes variades dels botellons nocturns.

    No hi ha diners? Si hagués voluntat es buscarien fórmules per intentar que el parc s’autofinancés (al menys en part).
    Una guingueta (s’escriu així?)com les que es posen a la platja a l’estiu donaria vida al parc i ajudaria al seu manteniment, per exemple.

  4. Tot plegat és tan decebedor que, amb el permís (suposat) de Pep Mita, us convido a somriure uma mica.
    Diuen que al mal temps, s’hi ha de fer bona cara, oi? Doncs a Can Solei-Ca l’Arnús, com que hi plana una borrasca permanent, almenys aixopluguem-nos sota el paraigua amable de tvb1minut i amb els filmets d’en Pep, sempre fent diana. 😉

    http://tvb1minut.wordpress.com/2009/02/23/la-continuitat-dels-parcs/

  5. Hola a tots,
    Pel que fa al tema de Can Solei-Ca l’Arnús volia comentar diversos aspectes del que heu comentat:

    – Pel que fa als jocs infantils de Can Solei, efectivament es va instal·lar part del que hi havia hagut, i està previst que s’instal·li el que es pugui recuperar del que hi havia en el seu dia.
    – S’està acabant el projecte de la propera fase de remodelació que inclou una zona de jocs infantils entrant des de Sant Bru a mà esquerra (amb guingueta inclosa si es troba algú com a concessionari). També inclou la millora de drenatges i clavegueram, així com la instal·lació d’enllumenat tipus balissa al camí dels plataners fins a la glorieta.
    – També s’actua en el talús que hi ha sota la casa dels Arnús, així com sobre la bassa.
    – En una fase posterior està previst arreglar el mur i la caseta de Sant Bru.
    – S’està treballant mitjançant una escola taller per a la restauració de l’edifici que hi ha a la part superior de Ca l’Arnús.
    – S’han restaurat gairebé tots els aparells de l’estació meteorològica.
    – La Mancomunitat de municipis, que és qui realitza el manteniment així com les obres de millora, de comú acord amb l’Ajuntament, ha estat treballant a la zona de Can Solei per a anar recuperant i millorant una sèrie de parterres, i en successives campanyes anirà actuant sobre la resta.
    – S’ha extès la xarxa de reg amb freàtic a bona part de Can Solei, pel que actualment tot Ca l’Arnús, el jardí romàntic de Can Solei i també el parc de Riera Canyado es reguen amb aigua freàtica.
    – Es van plantar una sèrie d’arbres a la feixa superior de Can Solei, com a compensació dels pins talats durant la construcció de l’escola.
    – S’ha continuat treballant en el jardí romàntic de Ca l’Arnús, el qual presenta un aspecte molt bo.
    – S’ha començat a fer actuacions al parc, i està previst que continui aquesta activitat.
    – S’està treballant per a recuperar les visites guiades al parc.
    – S’està treballant per a millorar l’accessibilitat a Can Solei.
    – Com ja heu comentat es va obrir definitivament la comunicació entre els dos parcs.

    Per tant crec que estem treballant per a millorar i potenciar aquest parc, tot i que reconec que hi ha coses que són més lentes del que tots voldríem, i que evidentment els recursos que tenim són limitats. Tot i això espero que determinades actuacions que he mencionat puguin ser una realitat ben aviat. Salutacions,

    Mercè Rius

  6. Mercè,

    El que s’està fent fins ara és poc més que tasques de manteniment necessàries per a un parc d’aquestes caraterístiques.

    Si quan es van treure els jocs infantils s’haguessin traslladat uns metres en lloc de guardar-los ves a saber on, hauria costat quatre duros, i ara no s’hauria de treballar per intentar recuperar-los.

    Els arbres plantats no substitueixen, ni molt menys, els pins centenaris que es van tal·lar.

    Si els pressupostos són limitats és perque algú els limita. Em sembla que ni jo ni el propi ajuntament té idea del perquè pagant els impostos que paguem tenim tant poc pressupost per res.

    La guingueta, segur que si les condicions són acceptables algú se’n farà càrrec. I no li veig el sentit que haguem d’esperar a tenir la zona de jocs infantils. Demà mateix podria estar posada.

    De projectes s’han presentat molts per aquest parc, però la realitat segueix sent molt trista.

    Salutacions,
    Víctor

  7. Victorp,
    Referent al que comentes, jo em vaig trobar amb uns jocs que no hi eren i amb uns pins talats, i el que hem fet és insistir i treballar per tal de recuperar el que es pugui. Evidentment que els arbres plantats no es poden comparar amb els pins que hi havia, però de moment s’han plantat una sèrie d’arbres i ja creixeran.

    Pel que fa a la guingueta, el problema és que l’espai previst (que és al costat dels jocs infantils)necessita una adequació (anivellament del terreny, fer la connexió d’aigua i llum, connectar al clavegueram,..) i aquestes obres estan incloses en el projecte que comentava. Salutacions,
    Mercè

  8. En cap cas qüestiono la feina de la Mercè. Ni a Can Solei-Cal Arnús ni a la resta de la ciutat, però això seria un altre tema.
    Ja sé que aquest és un “marrón” heretat i que ara s’està intentant arreglar els errors del passat.
    No critico les últimes actuacions que s’estan fent, però sí les que no es fan i s’haurien de fer. Ja sé que són per falta de pressupost, … però això no treu que el ciutadà de a peu vegi com any rere any el projecte de Can Solei-Cal Arnús no acabi de fer-se realitat.

    Tenim data pel projecte que comentes?

    Salutacions,
    Víctor

  9. Victorp,
    El projecte l’està redactant una arquitecte per encàrrec de la Mancomunitat de Municipis de l’Area Metropolitana de Barcelona, i ja s’està tancant. A partir d’aquí, el projecte s’ha d’aprovar per la Mancomunitat, s’ha de licitar i finalment s’ha d’executar. El termini d’execució crec recordar que era d’uns 8 mesos. El problema és que tots aquests tràmits burocràtics necessiten uns terminis que estan fixats en la legislació i que endarrereixen el procés. Per tant, i si tot va bé i no sorgeixen gaires entrebancs, el projecte podria estar finalitzat a l’estiu de 2010.
    Mercè

  10. Nomes aclarir que ‘els jocs infantils’ els van reposar fa temps (ja el curs passat hi eren), pero son ridiculs.
    A mes, al poc temps ja hi havia un de trencat (i com veieu a la foto ja hi torna), perque es trobaven en un estat que feia pena (vells, amb pintades…). I com que no hi cap pels mes grnadets, fan servir aquests que haurien de ser pels petits…
    Nomes convido a algu responsable a passar pel parc quan entren o surten els nens d’escola. El meu nen, que te un any, moltes vegades no hi pot jugar, de tants que s’estan esperant…
    On es aquell modul amb dos tobogans, pasarel.les, etc, que hi havia?

  11. Mylene, tens raó, fa temps que es van reposar aquests pocs jocs infantils.
    La resta es va perdre quan es va construir el nou edifici de l’escola Artur Martorell. La construcció de l’escola es va fer força malament. No es va controlar la feina de la constructora que va tallar arbres que no tocaven i que no se sap ben bé que va fer amb els jocs infantils que va retirar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.