Zona 30 a Can Solei

Avui l’ajuntament de Badalona ha fet pública una nota de premsa on s’explica les mesures en benefici de la mobilitat que es faran a Can Solei – Dalt de la Vila.

Abans de res. Molt bona notícia i, en general, molt bones mesures. M’agradaria, però, suggerir alguna millora. M’explico:

Per començar el mapa de la zona:


Veure Zona 30 a Can Solei a un mapa més gran.

I ara l’explicació: L’ajuntament farà dues zones de pas de vianants alçades, una al carrer d’en Prim cantonada Germà Juli, al carrer d’en Prim (al costat dels jutjats) i l’altre a la cantonada de Margarida Xirgu amb Prim, al carrer Margarida Xirgu.

El primer, al carrer d’en Prim és molt encertat. Molts conductors, per anar a President Companys continuen per Prim per estalviar-se un parell de semàfors fent-ho, sovint, a una velocitat excessiva. Això fa que aquest pas de vianants sigui perillós, la qual cosa es solucionarà amb aquest pas elevat. Fantàstic!

L’altre pas no el veig però tant clar:

  1. Actualment els vehicles que circulen per Margarida Xirgu, en arribar a la cruïlla amb Prim tenen una banda d’aquestes aixecades, que fan que redueixin la velocitat. A més, la cruïlla amb Prim té mala visibilitat i donat que tenen un cediu el pas, acostumen a anar poc a poc… I a ser força curosos amb els vianants que creuen Margarida Xirgu.
  2. En canvi, els cotxes que pugen per Prim van molt ràpids. Sens dubte algú pot pensar que com que han de girar a ma esquerra en arribar a Margarida Xirgu, els vianants no tindran problemes per creuar. Però no és així. Tot i haver de reduir, ho deixen, normalment, per l’últim moment amb la qual cosa els vianants queden en un segon pla. A més el pas de vianants no està marcat de cap manera. Per acabar-ho d’arrodonir, si hi ha un vehicle gran aparcat al carrer Prim (com ara una furgoneta) els vianants que volen creuar Prim des de Margarida Xirgu cap a la plaça del Doctor Niubó ho tenen complicat.

Això ho explico per experiència pròpia. Passo al menys dos cops al dia per aquesta cruïlla i mentre que a Margarida Xirgu els vehicles acostumen a aturar-se per deixar-te passar, al carrer d’en Prim no és així.

Suggeriments:

  • Fer el pas alçat al carrer d’en Prim en comptes del carrer de Margarida Xirgu.
  • O bé, si es fa el pas alçat a Margarida Xirgu, aleshores canviar la prioritat de pas, posant un stop al carrer d’en Prim.
  • En qualsevol dels dos casos, evidentment, cal senyalitzar bé el pas de vianants del carrer d’en Prim.

Faig arribar aquestes anotacions a l’ajuntament tot esperant que siguin d’utilitat…

Si no us agrada el mapa de Google, podeu mirar-vos el mapa de la zona 30 als mapes de Microsoft (crec que es veu millor que al de Google i al menys el carrer Seu d’Urgell està ben anomenat).

28 pensaments sobre “Zona 30 a Can Solei

  1. A mi em sembla bé, evidentment.
    Però jo faria bastants més passos elevats per vianants.
    Deixaria els dos que hi han projectats, i en faria al menys a:

    Prim / Margarida Xirgu,
    Fluvià / Riera Matamoros.
    Seu D’urgell / entrada superior Can Solei.
    Seu Urgell/ Méndez Núñez.
    Méndez Núñez / Prim.

    A més, penso que seria bo repensar-se les direccions d’alguns carrers.
    Però bé, com deia ja em sembla bé el que hi ha projectat com a punt de partida.

    Salutacions,
    Víctor

  2. Ui, Victor masses passos alçats em sembla a mi 🙂

    Una pregunta. En cas que només es pogués fer un pas alçat a la cruïlla de Margarida Xirgu amb Prim, on el preferiries, a Margarida Xirgu o a Prim?

  3. No ho sé ….
    És cert que és més difícil creuar per Prim que per Margarida Xirgu per que hi ha menys visibilitat i per que incomprensiblement el pas de vianants no està pintat, a més seria un element dissuasori més per a aquells vehicles que utilitzen aquest tram de Prim per estalviar-se els semàfors.
    Però també penso que ara els cotxes no van tan ràpid per Margarida Xirgu per que saben que quan arriben a la cantonada han de frenar, però si es posa el pas elevat a Prim aniran més confiats i més ràpids i potser és més complicat creuar pel pas de vianants.
    A mi em sembla que la solució de veritat seria fer tota la plaça del Dr.Niubó elevada, però si em fas escollir entre un pas elevat o un altre no sabria què dir-te.

  4. No sé que prefereix en Víctor però jo crec que estaria millor a Prim. Els cotxes que pugen per aquest tram, acostumen a córrer massa, tal com bé dius.

    Molt bo el treball de camp que has fet, Badabit!
    Salut!

  5. Volia comentar un parell de cosetes que no acabo d’entendre i que segur m’aclarireu:

    1.- “semàfors, un a la cruïlla dels carrers del Germà Juli amb el carrer de la Riera d’en Matamoros per facilitar el creuament dels vianants ” Que seria per la gent que puja del carrer Riera Matamoros i ha de creuar Germà Juli per continuar cap a dalt? Aniria col.locat just desprès de la parada de bus que no respecten mai el creuament (que està marcat al terre) i que no deixen baixar els cotxes cap a baix muntant sempre els mateixos embusos?
    2.- Marquen al plànol dues zones de pas de vianants alçat una al final de margarida xirgu i l’altra a Prim-Germà juli. Si vas caminant margarida xirgu direcció president companys, continues per la mateixa vorera fins passat la plaça Dr. Niubó no hi ha cap pas de vianants fins….Germà juli amb riera matamoros. Representa que aquest es un pas recomanat pels nens que van a l’Artur Martorell, oi? I respecte al segon, el de Prim-Germà Juli algú ha pensat el que es pot muntar en aquesta corva quan dos cotxes es quedin totalment parats per poder pujar el pas alçat, un altre vulgui girar Mendez nuñez, amb el consequent pas zebra i vingui un autobus per darrere? Logicament el pas aixecat hauria d’estar a Prim però a tocar amb Margarida Xirgu
    3.- Per cert, ja aprofito, tema que ara m’afecta moltíssim. Si vas per la vorera margarida xirgu direcció president companys, quan arrives a prim per creuar la vorera i vas amb un carro, us heu fixat on està la rampa per pujar a l’altra vorera? has d’entrar al carril circulació margarida xirgu, creuar prim (sense pas zebra i tb es carril recomanat) continuar per mig del carrer margarida xirgu i fer un gir extrany per poder tornar a pujar
    4.- I per facilitar la mobilitat no diuen res de la vorera de Mendez Nuñez? Hi ha una ludoteca, els vehicles estan en acceleració desprès de la corva, no tenen valla de seguretat per evitar escapatories dels nens a la zona de circulació vehicles,… Quan es farà algo aqui? quan hi hagi alguna desgràcia? Doncs tranquils que si no hi ha hgut cap segur que no trigarà tal com està ara mateix.
    5.- Per cert, quan puges per president companys i gires cap a Av. NAvarra, si aquest carril està ple de cotxes aparcats (ara hi han conos) aquell ceda el paso es converteix en un perillos Stop.
    I quan gires cap a Seu d’urgell des d’avinguda Navarra, els cotxes venen llançats i t’acabes jugant el fisic del cotxe per un gir que no se qui el va calcular però està fet amb molta mala llet perque fas un gir amb punta de la vorera de com a molt 80º
    Sincerament, crec que està bé, pero nomès a mitges. Diu que els tècnics ho han estudiat molt acuradament i la veritat ni crec que s’hagin donat una volta in situ. La millor proposta es la exclusivitat a 30. I per l’altra banda, la de prioritat bicis doncs crec que és de cara a la galeria doncs no es una zona de massa circulació ciclistica, però es bona, els ciclistes sempre son els mes maltractats.
    En resum, si aquesta actuació es un principi està molt bé, però si es una actuació puntual i es el principi i el final es de molt poc cap, i una xapussa més

  6. Ep, Víctor!
    no està malament la proposta d’elevar tota la plaça del Dr. Niubó perquè d’aquesta manera, quan s’obri el tram de dalt de la Riera Matamoros, tothom hauria de reduir la velocitat, facilitant, així, una millor seguretat pels vianants, sobretot la dels infants que moltes vegades no tenen encara la capacitat d’intuir el perill que suposa creuar sense aturar-se.

  7. Víctor, amb el cediu el pas no crec que els conductors s’arribin a confiar per molt que a Prim els cotxes hagin de reduir la velocitat per pujar i baixar. Però potser tens raó i és millor alçar els dos punts.

    Victor Díaz, molts punts has posat 🙂 et comento alguns:

    1. Personalment preferiria un semàfor a la cantonada Prim amb Germà Juli, més que res perquè ja és un pas de vianants actualment tot i que no estigui senyalitzat. I amb la circulació de cotxes que té aquest tram els vianants acostumen a jugar-se-la passant per allà. L’alternativa de posar el semàfor a Riera Matamoros no em sembla malament, tot i preferiria l’altre. A més Riera Matamoros està massa a prop de President companys i això segurament farà que els cotxes s’acumulin a la cruïlla (com ja passa ara) sense respectar el pas de vianants…

    2. No estic d’acord amb la visió negativa del pas alçat de Prim amb Germà Juli. Ara mateix els cotxes no respecten el pas de vianants que hi ha i, a més, acostumen a anar massa ràpid. Un pas alçat reduirà la velocitat i permetrà el pas de vianants sense perill. A més, molts cotxes fan servir Prim – Margarida Xirgu – Riera Matamoros – Fluvià per estalviar-se semàfors. Amb passos alçats es reduirà molt la circulació per aquest “circuit”.

    4. Les voreres de Méndez Núñez són de vergonya… No hi ha res més a dir.

    5. En principi no han d’haver cotxes aparcats a l’av Navarra… menys els dies de futbol quan les normes “es relaxen”…
    Quant al gir av. Navarra – Seu d’Urgell, bé, a mi no em sembla malament. El fet que no estigui permès aparcar al principi de Seu d’Urgell facilita el gir… Ara, que no hi ha cotxes aparcats a l’av. Navarra no hi ha problemes per frenar quan arribes a la cruïlla i agafar-la amb calma. No veig cap problema… 🙂

  8. Hola a tots,
    En primer lloc volia felicitar-vos per l’interessant debat que s’ha suscitat i per totes les aportacions que heu fet.

    En segon lloc, volia comentar-vos el perquè d’algunes decisions que s’han pres:

    – La vorera passant a Prim/Germà Juli no només ha de reduir la velocitat dels cotxes que circulen per Prim, sinó que també hauria de fer que hi circulessin menys cotxes, ja que dificultaria aquest pas. S’ha de recordar que d’un temps cap aquí, i des de que es va modificar el semàfor de la cruïlla entre Germà Juli i President Companys, es va més ràpid per Germà Juli, però encara hi ha molta gent que té el costum de continuar per Prim.
    – El sentit que té la vorera passant a Margarida Xirgu és que l’itinerari segur que es proposa aniria per Prim, vorera Montgat, creua Margarida Xirgu, i continua per Margarida Xirgu vorera muntanya.
    – El semàfor a Germà Juli/Riera Matamoros creiem que té sentit doncs és un punt on creuen molts vianants amb el perill que suposa, degut a la parada d’autobús amb moltíssimes línies, els jutjats, el supermercat,.. A més també permetrà dotar el barri d’un punt de sortida per a vehicles més segur, el que en un futur ens podria portar també a tancar definitivament la sortida pel carrer Fluvià, fet que creiem que eliminaria bona part de la circulació que no té destí i origen dins del mateix barri i ajudaria a pacificar-lo.
    – En quant al pas elevat a Seu d’Urgell, s’havia proposat, però de moment s’ha descartat, degut a problemes en la seva execució, doncs hi ha dificultats en la seva ubicació, i a més hi ha un problema afegit amb les aigües pluvials que es recullen en aquest punt, fet que ja havia comportat també problemes en el passat.
    – En d’altres temes que es plantegen com l’ampliació de voreres a Méndez Nuñez, l’elevació de la plaça Dr. Niubó, evidentment hi estem d’acord, però el projecte que vàrem presentar preveia una sèrie d’actuacions i ens vàrem haver de limitar al pressupost assignat. En tot cas, les actuacions que es fan ara no són en cap cas incompatibles amb la resta que es proposen i nosaltres les entenem com a un primer pas que ens ha de permetre anar més enllà. A més, en el moment en que s’obri al trànsit s’ha de veure com funciona i si és necessari o no fer algun canvi en la senyalització.
    Salutacions,

    Mercè Rius

  9. Molt bones a tothom,
    En primer lloc felicitar a l’ajuntament per una encomiable previsió. Em refereixo al Carrer Seu d’urgell, carrer totalment nou, en el qual no es poden fer actuacions perque té problemes de recollida d’aigües. Fantàstic!!
    En segon lloc, l’altre dia passejant la meva dona em va fer veure del perquè no es pot fer el pas aixecat a la confluència prim amb margarida xirgu i és que es perdria una valuosa plaça d’aparcament blava amb els calerons que comporta.
    Tercer, el futur semàfor de germà juli-riera matamoros. Dilluns al matí, amb la quantitat de cotxes que passen a les 8 del matí, el semàfor en vermell s’emplena de cotxes, a la parada d’autobusos, un bus fent parada, en el tram entre riera matamoros-president companys costat muntanya els cotxes aparcats, el bus intenta sortir i…Sortirà? si, es clar, per collons, amb aquella conducció suau i elegant que els hi caracteritza
    Quart, pel que diu l’estimada Mercè entenem tots que es tracta de l’inici d’una bateria de petites actuacions, que hi ha un projecte de petites actuacions pendents de pressupost, oi? I si es plantegen ja? i si es possen a debat i es treu un projecte consensuat? Hi ha una associació de Veïns que els hi encantaria opinar, hi han tècnics, etc
    salutacions

  10. Mercè, moltes gràcies per les teves explicacions 🙂 Deixa’m però que comenti algunes coses.

    Abans de res, dir que em semblem bé les mesures adoptades. Jo, algunes les hauria fet d’una altra manera, però el més important és que es vagin fent actuacions que facilitin el desplaçament a peu (o en bicicleta quan s’escaigui) a la ciutat.

    Sobre els itineraris segurs, parles del que va per la vorera cantó Montgat del carrer d’en Prim, com a justificant del pas alçat de Margarida Xirgu. D’acord, ara bé, al dossier presentat per l’ajuntament, hi ha un camí escolar que venint de President Companys creua Riera Matamoros i Prim a l’alçada de Margarida Xirgu. En aquest cas no s’han fet passos alçats. Suposo que no s’ha considerat necessari, però continuo “apostant” per fer un a Prim amb Margarida Xirgu, o bé canviar la prioritat… De tota manera, tens raó que caldrà veure com funciona el que s’ha fet abans de fer res més.

    Víctor, sobre el carrer Seu d’Urgell i el seu arranjament es podria parlar molt… Pensa que quan es va fer, fa pocs anys, es van matar, crec que sense necessitat, els tres arbres que hi havia. De tota manera entenc que no tot es pot tenir en compte i al cap i a la fi, els camins escolars s’han treballat des de fa poc temps.

    Quant a l’associació de veïns estic en part d’acord amb tu. Normalment l’ajuntament va informant als veïns. En aquest tema però els acords han estat entre l’escola i l’ajuntament i els veïns només han estat informats dels acords presos. Malauradament, a més, el primer cop que se’ns va parlar d’això el que se’ns va explicar no coincideix exactament amb el resultat final.

  11. Hola novament,
    Quan em referia als problemes de Seu d’Urgell, no volia dir que fos un carrer que estés mal fet, senzillament que és un carrer que recull una gran quantitat d’aigües pluvials i que en el seu dia hi va haver algun problema amb la recollida que es va solucionar. Ara, per a fer un pas elevat, o bé es fa en una zona on s’ha de modificar la reixa on es recullen actualment les pluvials, fet que pràcticament triplica el cost d’un pas elevat normal, o on es podria ubicar el pas, i que no interferís en l’entrada de pàrquing no té gaire sentit, ja que no contribuiria gaire a reduir la velocitat. Per això, de moment s’ha descartat, ja que no es considerava tant necessari com per la inversió que suposa, i creiem que és prioritari invertir en d’altres actuacions.
    D’altra banda, aquestes actuacions s’han anat comentant amb l’Associació de Veïns, tot i que hi ha hagut algun canvi. Això bàsicament prové del treball que es va fer amb l’AMPA de l’Artur Martorell, on es van detectar una sèrie de punts a millorar, tant pel camí escolar, com també per a la mobilitat dels vianants. A partir d’aquí, l’Ajuntament va estudiar els punts conflictius detectats, en va trobar d’altres i es van començar a elaborar propostes de millora. D’aquests punts algun ja es va executar, i d’altres es van incloure en una proposta de projecte per al FEIL. Aquests projectes, en la seva fase inicial es van comentar amb l’Associació de Veïns, i es van anar modificant en determinats punts, però les presses amb les que es van anar elaborant aquests projectes, en ocasions ens ha dificultat la participació dels veïns. En aquest sentit, si que vull insistir en que en les actuacions que es realitzen des de Medi Ambient i Mobilitat, sempre s’acostuma a consensuar les actuacions tant amb la Regidoria de Districte, com amb les associacions de veïns afectades. Salutacions,

    Mercè Rius

  12. Un detall Mercè. En aquest cas amb l’associació de veïns no s’ha consensuat res, “només” s’ha informat. No entro en si l’AVV havia d’estar o no a l’hora de decidir els camins escolars o les actuacions a fer, però no es va consensuar res amb ella. Informar no és el mateix que consensuar.
    I que consti que la informació s’agraeix molt, però les coses pel seu nom.

  13. Carles, jo el que he dit és que en aquest cas i degut a les presses es va només informar, però que en general s’acostuma a consensuar.

    Mercè

  14. En general s’acostuma a consensuar? Ui , em sembla una mica agoserada aquesta afirmació.
    Una pregunta a l’aire: S’ha consensuat amb els veins quan aniria bé tallar el carrer Margarida xirgu i no muntar el jaleo que es va muntar ahir nit i aquest matí?
    I una altra: Ja que no es va consensuar com a mínim, es va informar als veins de quan s’anava a fer?
    I una altra de molt interessant: S’ha consensuat per quan entrarà en vigor la senyalització de 30 km/h?
    I una altra: S’està consensuant el supossat projecte de petites noves actuacions al barri?
    Doncs per ser una costum això de consensuar per part de l’ajuntament no està malament, no?

  15. Bona tarda,

    De les afirmacions de Merce Rius, crec que la més interessant per reduïr el trànsit a la zona de Prim fins Margarida Xirgu és la d’eliminar la circulació al Carrer Fluvià. I més quan hi ha la intenció de posar un semàfor a Germà Juli amb Riera Matamoros. Així s’acabarien els atajos/dreceres 🙂

    Sento discrepar amb la Mercè Rius, però actualment amb el pas elevat que s’ha fet a Prim davant dels jutjats no ha fet reduïr la circulació per aquest carrer. És més, continuo pensant que segueix sent el camí més ràpid. Hi ha més volum de trànsit en fer el tram Germà Juli fins President Companys que fer-lo per Prim fins carrer Fluvià. I si es posa el semàfor a Germà Juli amb Riera Matamoros els embussos de trànsit crec que augmentaran.

    Coincideixo amb Badabit, els pas elevat també s’hauria de construïr al final del Carrer Prim amb Margarida Xirgu. I abans del pas elevat, a 10 metres una banda rugosa per fer reduïr prèviament la velocitat.

    D’altra banda, per si no ho han pensat…estaria bé que senyalitzessin amb una senyal vertical l’existència dels Passos de Vianants elevats, ja que no hi són ni a Prim/Germà Juli ni a Prim/Margarida Xirgu. I també seria convenient pintar el pas de vianants, d’un color diferenciat al de la calçada.

  16. Ive, trobo molt encertades les teves puntualitzacions. Tot i això, als que vivim a Margarida Xirgu, si ens tallen Fluvià ens representarà una pèrdua. A mi, que normalment quan surto de casa amb cotxe és per anar President Companys amunt si em fan això em representarà una pèrdua de temps. Tot i això, si ha de ser l’única manera de solucionar el pas de cotxes per Prim, no diré res en contra.

    Això sí, que quedi constància que sempre he pensat que el lloc adequat per fer un pas de vianans amb semàfor és al carrer d’en Prim just a la cruïlla amb Germà Juli. No convidaria a seguir per Prim, permetria treure el problemàtic pas de vianants del costat de la benzinera (a Prim) i és un pas que molts vianants ja fan servir.

  17. Estic totalment en contra de que es talli el carrer Fluvià. Si es fa, a tots aquells que aparquem els nostres cotxes a Seu d’Urgell i Margarida Xirgu se’ns obligarà a aturanros en tres semàfors abans d’arribar a l’autopista fent-nos donar una volta absolutament innecessària. Serà una gran perdua de temps i un consum de bencina i contaminació considerable.

  18. Jo estic d’acord en moltes de les coses que aquí es diuen:

    1.- Tallar el carrer Fluvià representaria una pèrduda de temps per a tots aquells que aparquem a Margarida Xirgu i Seu d’Urgell, i un increment de la contaminació en haver de circular durant quasi 10 minuts més del que es fa anant per Fluvià. A més, s’incrementaria el trànsit per Matamoros, i pel ja hipertransitat Germà Juli.

    2.- Em sembla fantàstic que l’Ajuntament aposti per millorar la mobilitat de les persones i per la creació d’itineraris segurs.

    3.- Al pas elevat a Margarida Xirgu no li veig gaire utilitat, però ja que està fet no el treurem, no? D’altra banda, el pas dels jutjats està molt ben pensat 😀 Això sí, tots s’haurien de senyalitzar una mica millor.

    4.- Tanmateix, estaria molt i molt encertat posar un altre a Prim a dalt de tot: els cotxes continuen anant com bojos a aquella alçada.

    5.- També és necessari un altre a Riera Matamoros-Dr. Niubó; no sé què passa amb aquella cantonada, però és que t’hi mores per travesar la Riera perquè els cotxes no s’aturen! A més, hi ha un pas de minusvàlids d’aquells antics de color rosa a ambdues voreres, que no es respecten gens ni mica (car, no hi ha ni tan sols un pas de vianants pintat al terra), i fins i tot hi aparquen cotxes de manera que es fa IMPOSSIBLE travesar per allà.

    6.- El semàfor de Germà Juli-Riera Matamoros estaria millor al carrer Prim-Germà Juli, evidentment: només cal que compteu les persones que travessen per allà a qualsevol hora del dia. A més crec que així s’evitarien embussos més grans dels que ja hi han en aquell tram.

    7.- La sincronització dels semàfors de Germà Juli i President companys, per girar a President Companys és un desastre: passo per allà un mínim de 4-6 cops al dia, i no hi ha setmana, repeteixo, no hi ha setmana, que no es produeixi la següent situació: un cotxe ve per Germà Juli amb intenció de girar cap a President Companys, però no s’entera de que té un semàfor taronja en intermitent per a girar, i es para seguint la indicació del semàfor vermell. Aleshores alguns peatons, impacients perquè ja porten una bona estona esperant a poder travessar per algun lloc, comencen a travessar ja que els cotxes estan aturats; però de sobte el cotxe que volia girar se n’adona que pot girar, i comença a fer-ho justament quan el vianant ja havia començat a travessar. Us adoneu del perill que això comporta?
    I no només això, sobre aquest semàfor. Abans de tenir el semàfor d’aquesta manera, quasi sempre els vianants trobàvem un dels dos semàfors en verd: el de Germà Juli o el de President Companys; però des que els han sincronitzat (o més ben dit, asincronitzat) d’aquesta meravellosa manera, resulta que el 90% de les vegades que arribes a aquell punt, te’ls trobes en vermell tots dos!!!
    Si el que es vol és facilitar la mobilitat dels vianants, si us plau, penseu una miqueta millor el semàfor aquest! Que, d’altra banda, jo no he notat que es formin menys embussos a Germà Juli des que està així…

    I res més. Espero que tot aquest debat sigui tingut molt en compte per l’Ajuntament, ja que són idees que provenen directament de les persones que fem servir aquestes rutes habitualment, i que realment veiem dia a dia els problemes que hi han i les possibles sol·lucions.

  19. Segueixo sense entendre per què els passos de vianants de Prim i Riera Matamoros a tocar la plaça Dr. Niubó no estan pintats. T’has de jugar la vida cada cop que hi passes i massa sovint aguantar els insults dels conductors que com que no hi ha res pintat al terra pensen que no ténen per què parar. Pensava que d’aquests 200.000€ de pressupost es podrien destinar 500€ a pintar-los però … haurem d’esperar algun altre plà ZP.

    Ara que ja porten uns dies els passos elevats podem veure que el volum de vehicles que circulen per Prim no s’ha vist significativament reduït, ni tampoc la velocitat excessiva a la que circulen. Molts cotxes segueixen escollint aquest itinerari per que segueix sent el més curt, ja que Germà Juli està massa sovint col·lapsat, i ho estarà mentre no s’arregli el problema de trànsit de Via Augusta.
    I Via Augusta seguirà col·lapsada mentre no hi hagi ningú a l’ajuntament que dediqui 5 minuts del seu temps a pensar en la ciutat i no en ell mateix fent un esforç extra utilitzant les seves rovellades neurones i s’adoni que no és normal, com el que m’acaba de passar a mi, que tenint una escola a 100 metres de casa obliguin a una família amb 4 fills a utilitzar el cotxe cada dia per portar els seus fills a l’escola. I que la porta de l’escola que tinc al costat estigui cada matí i cada tarda plena de cotxes de gent d’altres barris que segurament són força més importants que jo.

    Salutacions,
    Víctor P.

  20. Victor, jo crec que mescles coses. El tema de les escoles és molt complicat: Trobo que és normal que els pares volguin escollir l’escola que més els hi agrada per l’educació dels seus infants. Avui en dia, gairebé totes les escoles, siguin públiques o concertades són igual de bones. Però cadascuna té la seva manera de fer i entenc que la gent vulgui escollir escola. Jo porto els meus fills a una escola a 5 minuts de casa caminant i em resulta molt molesta la gran quantitat de cotxes que em trobo pel camí. Però puc entendre a aquells pares que fan el posible per portar als seus fills a l’escola que els hi agrada. Per altra banda, a Badalona el sistema és prou restrictiu com per a que se’m faci difícil entendre que ningú hagi d’agafar el cotxe per portar els seus fills a escola per obligació. Pot passar, però segur que són pocs casos.

    Però, de fet, aquest no era el tema…

    Et dono la raó en què els cotxes que pujen per Prim continuen anant ràpids. Jo continuo pensant que ha estat un error fer el pas aixecat a Margarida Xirgu en comptes de a Prim. Però ni la teva opinió ni la meva tenen gaire importància 🙂 (que no se m’entengui malament, si us plau)

  21. Aquest mati a les 8 hi havia una caravana desde Fluvià, riera matamoros, tota la plaça niubó, un tros de margarida xirgu i un tros de prim.
    No se on hi havien més cotxes i per aquesta zona o per germà juli-president companys

  22. Per cert, ahir a la nit a Av. Navarra t’havies de ficar en el segon carril perque hi havien cotxes aparcats al primer carril i era molt agrait per qui vinguès darrera quan tenies que fer la frenada per girar cap a Seu d’urgell avall

  23. Badabit,

    Barrejo coses per que crec que estan totalment relacionades entre elles.
    És evident que a Badalona tenim un problema de trànsit rodat pels carrers de la ciutat.
    Però … t’has fixat a quines hores és més greu? A les hores d’entrada i sortida de les escoles és molt difícil circular per Badalona en cotxe, en moto o en bicicleta, el col·lapse és total, la mala planificació escolar té una incidència directa en el trànsit, si a això li sumem la permissivitat que provoca que a les zones escolars en hores d’entrada i sortida la gent circuli i aparqui com vulgui i el deficient transport públic, doncs el resultat és el que és.
    Tothom ha de tenir el dret a escollir l’escola que vulgui, d’acord. Però si no hi han suficients places la llògica diu que haurien de tenir preferència les famílies que pertanyen a la zona d’influència de l’escola, no? Doncs jo tinc una escola a 100 metres de casa, ja ho saps, i tinc una família més que nombrosa, ja ho saps, i en aquesta escola hi havien places disponibles(això no ho sabies però t’ho dic jo) i no puc portar els meus a aquesta escola per que altres famílies exercint el seu dret d’escollir-la encara que hagin de venir en cotxe han passat al davant meu, i a mi no em deixen portar els meus fills caminant a l’escola que tinc al costat de casa.
    I el que volia dir amb això és que no arreglarem el problema de trànsit al nostre barri posant passos elevats ni omplint-lo de senyals estúpides que ningú respecta. Les arrels de l’arbre estan malaltes i no serveix de res fumigar-lo fins que es solucioni el problema de veritat. No es pot obligar la gent a agafar el cotxe i després posar-li traves sense oferir cap alternativa.
    Però la nostra opinió no compte. Si enlloc de dir-me que si no vaig a votar a les europees seré un mal ciutadà em donessin algun bon motiu per fer-ho, es podrien estalviar gastar-se els meus diners en campanyes estúpides. (ara sí que potser barrejo temes …)

    Salutacions,
    Víctor

  24. Buff, Victorp, discrepo en el que dius però no en el fons. Es a dir, tens raó que Badalona es una ciutat gestionada per gent que es pensa que es un poble, no es fa tractament de ciutat, no es preveu les coses amb mires de millorar la ciutat, no hi ha planificació de res ni d’escoles, ni d’actuacions en infraestructures, ni en transit, ni en res de res. Ara, dir que els pasos no serveixen de res per aquest motiu…amb tots els respectes, però com a mínim el primer que fan es que es respecti al vianant respecte als vehicles. També dir que si no s’aconsegueix que canviin les mentalitats i es planifiquin les coses amb una mica d’ideia, algo s’ha de fer, i el que no es pot es prohibir l’entrada al barri a tot aquell que no es d’allà perque l’ajuntament no preveu, oi?
    Bé, algú va dir que els catalans abans veneravem la moreneta i d’un temps ençà venerem al burro català. Per algo serà

  25. Hola Víctor Díaz,
    Exactament. Els passos elevats serveixen per a que al menys puguis creuar caminant amb una mica més de garantia. Però que no ens venguin la moto que també són per reduïr el nombre de cotxes ja que no serà així mentre l’itinerari més ràpid sigui pujar per Prim i estalviar-se el semàfor. A més la gent que utilitza aquest itinerari ho fa per estalviar temps o sigui que no van a una velocitat tranquil·la precisament.
    Hi ha dues maneres de fer que aquest itinerari no sigui el més ràpid, una bona i una dolenta: la bona és arreglar el problema de trànsit a Germà Juli que implica descongestionar Via Augusta, que vol dir acabar els laterals de l’autopista d’una punyetera vegada, racionalitzar la ciutat per reduir el nombre de vehicles, …. La dolenta és posar traves a Prim, com s’ha demostrat només serveix per a que els conductors encara s’emprenyin més, fent que creuar pel pas de vianants no senyalitzat a la part alta de Prim segui una autèntica demostració de valentia.
    I en cap moment he parlat de prohibir l’entrada a ningú al barri. Es tracta d’oferir alternatives més còmodes i lògiques i no caldrà prohibir res, que la majoria de gent no agafa el cotxe per gust ni circula per carrers estrets a tota castanya per batre cap récord ni aparca sobre las voreres per fotre als vianants. Ho fan(fem) per que no hi ha cap alternativa raonable.

    Salutacions,
    Víctor

  26. Només una consideració al voltant de les actuacions esmentades que crec s’hauríen de tenir en compte.
    EL punt negre que hi ha entre margarida xirgu /seu d’urgell. La poca visibilitat que provoquen els containers fa que molts cotxes que baixen per seu d’urgell es trobin de cop amb un pas peatonal .
    Algun dia tindrme un disgust.
    Perquè es van posar allà i no a la vorera com estaven abans?. facilitar la feina dels camions d’escombraries a costa del perill d’aquest revolt?.

    Mercè, és l’única pega que l’hi veig al projecte. gràcies per la feina .

  27. Hola a todos me alegro mucho de estos comentarios, pero siempre son las mismas personas, los que comentais estas cosas de la cual me alegro un montóny de paso aprovecho y daré mi opinión.
    Yo opino que el ayuntamiento seguro tiene muy buenas intenciones pero nadie tiene más información que los própios vecinos que estamos cada día pasando por la zona y a los cuales ni se les preguntan porque seguro que dariamos muchas opiniones pero estoy seguro de una cosa, y es que cuando se realizan algunas obras de este tipo habría que hacer algún control de seguimiento cosa que no hemos visto por parte de la A.VV y estoy seguro de que después de estos comentarios no creo que los servicios del ayuntamiento se decidan a realizar algún cambio en caso de que hiciera falta ,porque lo que tengo claro es que el ayuntamiento puede gastar mas o menos en una cosa pero nunca gastará dinero en rectificar una cosa aunque se haya hecho mal porque para eso son los que tienen razón y si se equivocan seguirán teniendo razón aparte del dinero un saludo atodos y que tengais buenas vacaciones.
    Antonio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.