Els edificis de Can Solei – Ca l’Arnús

Al parc de Can Solei – Ca l’Arnús hi ha un conjunt d’edificis mig abandonats amb els que caldria fer alguna cosa abans que no es facin malbé. L’ajuntament de Badalona ja va trobar us per a un d’ells, però la resta resten sense ocupació i no sembla que hagi plans per ocupar-los properament.

Per a mi, els edificis del parc s’haurien d’ocupar de manera que fessin el parc més atractiu. Els edificis haurien de ser un pol d’atracció del parc i haurien d’oferir activitats de lleure pels visitants. Evidentment aquests edificis es poden fer servir per altres coses, però aleshores no aportaran res al parc i seria una llàstima.

I quins usos podrien ser beneficiosos pel parc? Faig una petita llista amb les idees que tinc i si algú té alguna idea més que la posi als comentaris i l’afegiré a la llista (si no és cap bestiesa, es clar 🙂 )

  • Una sala d’exposicions tipus El Refugi, que estigués oberta, sobre tot, els caps de setmana.
  • Un espai d’exposició del Museu de Badalona.
  • Un casal per a gent gran, obert tota la setmana.
  • Una biblioteca pública.
  • Un petit espai botànic, amb explicacions sobre les plantes del parc i amb un recorregut guiat pel parc per fer lliurement.

Quant a la biblioteca, hi ha previsió de fer una a Canyadó, al lloc on inicialment l’ajuntament havia promès una llar d’infants. Estaria bé que l’ajuntament recuperés el seu compromís inicial i que la biblioteca es fes dins del parc.

També es podria oferir en alguna zona del parc accés wifi a internet, si no gratuït, al menys a un preu econòmic. La guingueta que hauria d’haver a la nova zona de jocs infantils podria ser un lloc adequat per fer una primera prova pilot.

El parc de Can Solei – Ca l’Arnús té moltes possibilitats, només cal una mica d’imaginació i segur que es poden trobar mil usos lúdics que facin del parc un lloc atractiu.

2 pensaments sobre “Els edificis de Can Solei – Ca l’Arnús

  1. Justament estava buscant informació sobre els parcs de Can Solei i Ca l’Arnús i per casualitat (i per sort) he arribat fins aquí. Tinc en ment un projecte adreçat a nens i nenes, sobretot als més petits (de 0 a 4 anys aprox) i relacionat d’alguna manera amb el medi ambient. Per a infants d’aquestes edats i els seus pares, mares i cuidadors no hi ha pràcticament (o sense el pràcticament) res a Badalona.
    Alguna idea de qui és el propietari dels edificis (ara abandonats) d’aquests dos parcs? Hi ha cap possibilitat de presentar projectes per a la seva aprovació? On s’haurien de presentar?
    Gràcies i endavant amb la bona feina!

  2. Marta, tot el que hi ha al parc és propietat de l’Ajuntament de Badalona. Si vols presentar algun projecte et pots dirigir a la regidoria de Medi Ambient, o bé parlar amb la coordinadora del districte primer (districte on es troba el parc). Ella va defensar fa uns anys la cessió d’un dels locals a una associació sense ànims de lucre que ara ocupa un dels edificis. Ara, menys un, els edificis que hi ha al parc estan en força males condicions i qualsevol us requerirà abans una forta despesa d’acondicionament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.