El carrer de Margarida Xirgu, Badalona

Aquests dies Badalona està de campanya. Campanya contra l’incivisme d’una part important de la població. Però, segons el meu parer, el problema no és (només) dels ciutadans, sinó (bàsicament) de l’ajuntament. I crec que el carrer de l’actriu Margarida Xirgu, és un bon exemple del que dic.

Durant mesos a aquest carrer s’ha permès aparcar sobre la vorera. Aparcar sobre la vorera és un acte incívic que al carrer Margarida Xirgu han anat practicant alguns veïns. La situació era força greu perquè en alguns casos ho feien només per comoditat. Avui mateix m’explicaven el cas d’un veí que en arribar a les nits (cansat de la feina, això sí) si trobava joc sobre la vorera deixava el cotxe allà. I sinó el ficava a la plaça de garatge que té… Però es que fa anys que la guàrdia urbana no persegueix als incívics que aparquen el seu cotxe sobre la vorera (bé, aparcaven perquè ara, amb les obres, no es pot aparcar). I això és un acte incívic, una deixadesa de funcions que fa mal als ciutadans.

Però no acaba aquí la cosa. Ara l’ajuntament ha decidit “arreglar” la vorera (en molt males condicions per culpa dels cotxes que aparcaven sobre). I que fa? Reduir-la per tal que puguin aparcar els cotxes sense pujar-se. Aquest fet tindrà conseqüències dolentes pel carrer: Serà més estreta la vorera, serà més estret l’espai destinat a la circulació de cotxes, els propietaris de garatges tindran més problemes per sortir del seu aparcament… I el pitjor, fa el carrer una mica més inhumà. Una greu manca de sensibilitat cívica per part d’un ajuntament que té engegada una campanya pro-civisme.

De fet l’ajuntament ha donat la raó als incívics. I no la tenen. La comoditat d’uns quants no hauria de condicionar la vida de tota la gent que viu al carrer. I, recordem-ho, sobre la vorera no havia més de 20 places d’aparcament a un carrer on viuen més de 300 famílies.

Potser el carrer guanya una mica… Si ho comparem amb una situació inacceptable. Però si ho mirem fredament, el que es fa és perdre. I molt. I els veïns es queixen, sinó mireu els comentaris d’aquesta entrada. Però qui els escolta? És evident que aquest ajuntament no.

Acabo amb un apunt patètic. M’han dit que no es farà una zona de càrrega i descàrrega. Sembla ser que aquestes coses ara es paguen. Encara recordo quan les zones “de estacionamiento limitado” funcionaven amb una rodeta que posaves al cotxe i que indicava l’hora d’arribada. Eren gratis. Ara amb 32 places de zona blava l’ajuntament recull 6.000 € al mes. Abans eren un servei al ciutadà. Ara són un impost més. Abans les zones de càrrega i descàrrega es feien per donar servei al comerç i, en conseqüència als ciutadans. Ara s’han de pagar, són un impost més que, com sempre, acabem pagant els ciutadans.

Això és un ajuntament cívic?

6 pensaments sobre “El carrer de Margarida Xirgu, Badalona

  1. L’Ajuntament te eines per “obligar” als ciutadans a respectar les ordenances, i si no ho fa, com és el cas de la nostra estimada Guàrdia Urbana, crec que és per estalviar-se feina i problemes amb els incívics.

  2. Doncs si no volen tenir problemes amb els incívics, potser que es busquin una altra feina, no?

  3. Yo ya comenté mi opinión sobre este tema. Sólo me queda por decir que el ayuntamiento es cobarde, incívico y falso. O por lo menos se comporta como tal. Es muy triste que “los que mandan”, que tendrían que ser personas excepcionales al servicio de los ciudadanos, se comporten como unos impresentables de cuidado (por no decir algo peor)…

  4. I jo em pregunto…Que han de fer la pobre gent que viu sobre dels contenidors?deu ser molt fotut tenirlos a cau d’orella on dormen els teus fills i que cada vegada que algu recicle algun envas sembli que te’l tirin a dins del cuarto? i a l’estiu? mosques, pudors…. sanitat que hi diu, o es que potser no ho sap.
    De fet a mi no m’afecta directament pero si que ho fa com a persona que comparteix una comunitat i que pensa que no s’ha de perdre la dignitat com a ciutada.
    Tant de bo serveixi d’alguna cosa aquest escrit i no haguem d’acabar prenent mesures fora de tot contexte.

  5. Hola:
    referente al escrito anterior, yo vivo enfrente de los contáiners colocados en medio de la calle Margarida Xirgu y nadie se puede imaginar lo que llega a molestar, los ruidos constantes por la noche, y en verano no puedo abrir las ventanas por las malas olores y la cantidad de moscas, es denunciable, pero no sé donde hacerlo.
    Creo que tendrían que estar todos los contáiners colocados en la esquina de esta calle con Seo d’Urgell porque allí hay tres más, osea que no entiendo estos solos enmedio de la calle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.