Escoles

A Badalona Opina llegeixo una opinió signada per Una mare amb problemes que es queixa de la dificultat que tenen els pares per escollir una escola pels seus fills. No és la primera queixa que sento sobre aquest tema i és que l’actual sistema de repartiment de places escolars pretén ser més just per a tothom, però crec que no ho aconsegueix ni de bon tros. Per començar les àrees d’influència de les escoles són petites i repartides no tant per proximitat com per població, fent que en segons quins barris sigui més fàcil que toqui una escola llunyana que no pas una més a prop.

Però hi ha més coses. La manera de fer el repartiment és força injusta. Convida a la gent a fer trampes, si no hi ha plaça a l’escola que es demana, et pot tocar qualsevol altre (com que més o menys s’omplen totes si el nano no entra a la primera que ha demanat pot anar “rebotant” d’una a l’altre. I, finalment, com que la generalitat reserva places per a immigrants sense saber si les farà servir o no, pot passar que avui tinguis plaça a una determinada escola i que d’aquí a unes setmanes ja no la tinguis.

Com deia, el sistema intenta ser just, però no només no ho és, sinó que fomenta la picaresca i amoïna a molts pares. L’educació dels nanos és molt important i la participació dels pares en tot el procés d’aprenentatge i educació (que no és el mateix) hauria d’estar per davant de qualsevol altre cosa. No pot ser que els pares que es preocupen per l’educació dels seus fills hagin de patir la incomprensió d’un sistema que no els escolta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.