La “Capital Europea del Bàsquet”

Segons sembla Jordi Villacampa a dit que la “Capital Europea del Bàsquet” (una mena de parc temàtic sobre el bàsquet) no tirarà endavant si no s’aproven les modificacions que han demanat. Les modificacions no són petites. Estem parlant de passar de 7.000 a 12.000 metres quadrats de comerç.

Els comerciants de la ciutat, especialment els de la Salut i els del Centre, es queixen de tenir una nova gran superfície comercial amb la que competir i la Maite Arqué (PSC), en Xavier Garcia Albiol (PPC) i en Jordi Villacampa (CJB) diuen que en realitat la superfície comercial portarà visitants cap a la zona comercial del barri de la Salut. Jo crec, però, que una gran superfície més no facilitarà gens les coses als petits comerços. Estem saturats de grans superfícies i allò que compres a una gran superfície d’aquestes no ho compres a una botiga tradicional.

Per altre banda, les afirmacions dels dos polítics i del president de la Penya parlen dels comerciants del barri de la Salut. Però els comerciants del centre de Badalona tampoc ho veuen gens clar. Cal tenir present que no fa gaire es deia que els Cinemes Picarol es traslladaran també a aquesta mena de parc temàtic i això tindria una influència negativa en els comerços del carrer del Mar i del centre en general. Realment si ens ho parem a pensar els comerços del centre de Badalona cada cop ho tenen pitjor. Els hi treuen les places d’aparcament, el cinema, posen zones comercials amb l’atractiu de l’oci i del bàsquet més o menys a prop. Suposo que és normal que estiguin preocupats…

3 pensaments sobre “La “Capital Europea del Bàsquet”

  1. La veritat és que jo he llegit en algun lloc que hi havia un estudi sobre l’impacte de la instal·lació d’un Corte Inglés a un lloc determinat. I l’estudi deia que l’impacte és positiu per al comerç dels voltants, ja que la gent va al centre comercial, hi compra el que sigui, i després passeja pels carrers que l’envolten, de manera que l’afluència de potencials compradors (i, en definitiva, de compradors reals) és major.

    Mutatis mutandis, si els Picarol es traslladen, el comerç de la zona també ho notarà, i aquesta vegada en negatiu.

  2. Segur que l’informe aquest no l’ha fet el Corte Inglés? 🙂 Bé, és possible. Ara, a mi no em preguntis com són els comerços que hi ha al voltant de Montigalà, Glòries o la Maquinista…

  3. Els que defensen la Capital Europea parlen dels beneficis que també poden treure els petits comerciants però no veig cap proposta concreta. Jo crec que el projecte és positiu si es fa amb visió de ciutat i tractant de compensar a aquests botiguers de La Salut. Em pregunto perquè no s’ha proposat a algun d’ells tenir espai comercial també dins del projecte? O es que els beneficiaris d’això sempre han de ser els mateixos: Zaras, Mangos…? Aquí és on hauria d’entrar l’Ajuntament per fer propostes conciliadores i no només per dir ‘sí senyor’ a tot el que planteji Sacresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.