L’alcaldessa de Badalona i el litoral

La promoció dels espais protegits per garantir-ne la continuïtat per tot el litoral és una de les línies d’actuació en què començaran a treballar els alcaldes que formen part del Fòrum del Litoral de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Volen impulsar el sòl protegit i crear sistemes per evitar l’augment de desplaçaments en cotxe o ferrocarril.

L’esborrany del pla estratègic per al litoral, on està inclosa la ciutat de Badalona, preveu la protecció de la zona de la costa fins a 500 metres.

Un dels principals objectius que s’han marcat els alcaldes del litoral des del riu Tordera fins al Foix és aconseguir que el continu urbà que actualment dibuixa el mapa de la façana marítima de la regió metropolitana també tingui un continu de sòl protegit: que les zones verdes lliguin d’una manera o altra amb les zones blaves i amb les taques verdes de prats de posidònia que s’estan recuperant al litoral

Les transformacions accelerades que ha patit el litoral en els últims anys, i la creixent urbanització han convertit el litoral en un medi artificialitzat i molt vulnerable, tal com descriuen els alcaldes que formen part del Fòrum de Municipis del Litoral.

Tres punts sobre aquesta notícia:

  1. La presidenta d’aquest Fòrum del Litoral de la Regió Metropolitana de Barcelona és l’alcaldessa de Badalona, la Maite Arqué
  2. Resulta penós que ara, quan a Badalona encara s’està construint a ran de mar, aquest Fòrum parli de protegir la costa fins als 500 metres. Les darreres actuacions al litoral han estat promogudes per l’ajuntament i es troben a menys de 50 metres del mar. Sembla una broma de mal gust.
  3. la creixent urbanització han convertit el litoral en un medi artificialitzat i molt vulnerable i l’ajuntament de Badalona n’és molt responsable. Tant el port, com tots els edificis que s’estan construint al litoral badaloní ens han fet perdre als badalonins una oportunitat immillorable de tenir un parc arran de mar així com una meravellosa platja. I d’aquesta pèrdua només l’ajuntament és el responsable. I l’alcaldessa, principal promotora d’aquest desgavell està preocupada pel litoral? I els badalonins ens ho em de creure? Si no fos per les greus implicacions que tindrà pel litoral aquestes construccions seria per riure. Però és per plorar i no només de pena, també de ràbia.

3 pensaments sobre “L’alcaldessa de Badalona i el litoral

  1. No parlaré de dels altres ajuntaments, tot i el què penso és extensible sens cap mena de dubte. L’ajuntament de Badalona ben segur que fa coses molt possitives pels seus ciutadans i pel país… no seré jo qui les enumeri ja que hauria de pensar massa i potser, fins i tot, no les trobaria. Diré el què ha fet malament aquests darrers anys.

    Està portant una política d’habitatge nefasta, amb enganys, imprevisions, retards, etc.

    Ha destruït literalment, ha fet desaparèixer una gran part del patrimoni arquitectonic de Badalona, sobretot en dues zones: el centre i la zona del progrés. En comptes de mantenir i rehabilitar les obres d’art arquitectònica del segle XIX i XX per a equipaments, habitatges, etc. els ha fet desaparèixer i ha construït (està construint encara) un Lloret de Mar qualsevol. Gràcies per esborrar la història de la nostra comunitat. El mateix passa amb moltes cases i conjunts d’habitatges del centre, la majoria, que són enderrocats per a fer-hi búnquers de ferro o vidre sense cap respecte envers la arquitectura de Baix a Mar. Gràcies…

    I que no diguin que no és cosa seva. Els consistoris han de vetllar per la qualitat de les construccions, l’estètica de la ciutat i l’urbanisme. Aquí, l’Ajuntament ha demostrat no tenir ni idea d’urbanisme, ni un bri d’intel·ligència per a explotar els recursos arquitectònics per motius, encara que sigui, turístics… ha demostrat servir al capital, a les empreses promotores (des)constructores i no servir a la comunitat, a la gent del poble.

    I com això, podríem xerrar sobre els pisos fantasmes del concurs-mofa de fa uns anys… o de tot allò que fa l’ajuntament per a promocionar i vetllar per la cultura en general feta a Badalona… etc.

    Badalona és, en gran part, una ciutat grisa, lletja, bruta, sorollosa, horrorosa, subdesenvolupada finsi tot… vaja, una merda.

  2. Si voleu parlar de l’Alcaldessa i el litoral, responeu aquesta pregunta: qui te en propietat dos àtics a un dels edificis nous que s’han constuït a la platja al costat del port?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.