La bruticia de la platja no prové del Maresme

Això diu la Generalitat, en contra del que havia dit l’ajuntament de Badalona (Badalona comunicació).

Així, en un article d’avui de “el Punt” titulat La Generalitat descarta que la brutícia a la platja de Badalona s’origini al Maresme podem llegir:

La presència d’escumes i sòlids flotants a les aigües de Badalona no és deguda només als sistemes de sanejament que tenen en l’actualitat moltes poblacions del Maresme i, per tant, la seva millora no significarà la desaparició de la brutícia a la platja. Així ho assegura l’Agència Catalana de l’Aigua, que està ultimant l’estudi sobre la problemàtica de les escumes i la brutícia a tot el litoral català.

Ginabreda manté que els sistemes de sanejament de les localitats costaneres del Maresme funcionen correctament, connectats a depuradores, i limita el problema a les situacions de pluja o avaria, quan les aigües residuals sobreïxen i contaminen el mar.

Però això darrer no quadra amb el fet que a l’estiu poden passar molts dies sense pluja i sense que l’aigua estigui neta mai. A més, resulta curiós que, després de la dictadura, la platja va anar millorant la seva qualitat fins fa dos anys, quan, la majoria de dies, un es podia banyar a la platja de Badalona sense gaires problemes. Perquè l’estiu passat l’estat de la platja va empitjorar? Hi ha alguna cosa que no m’acaba de quadrar…

I avui plou… Molt!. Com estarà la platja aquest cap de setmana?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.