La Vanguardia i Badalona

Tan poc important és Badalona com per a que un diari barceloní no es molesti en informar-se bé sobre la nostra ciutat?. No fa res comentava el fet que La Vanguardia anomenava “Ca l’Arnús” a la finca on es construirà l’hotel d’Urbis. Ahir, el mateix diari, publicava un article on es parla de l’edifici de la CACI i on diu, parlant de les meravelles que tindrà aquest edifici un cop la UB el posi en condicions, entre altres coses, això:

Todo ello a apenas 700 metros de la estación de tren de Badalona, a 200 del puerto de la ciudad, a 400 de la parada de metro Gorg de la línea cuatro y junto a la B-20 y la autopista.

Però resulta que la estació de RENFE està a més de 700 metres, la parada del metro que queda més a prop és la de Pep Ventura (a uns 700 metros en línia recta creuant les vies del tren…), tant la parada de metro de Pep Ventura com la del Gorg estan a la línia 2 no a la 4 i, per acabar-ho d’arrodonir, ni la B-20 ni l’autopista (es refereix, suposo, a la C-31) queden a prop de la CACI (per arribar a la B-20 pel camí més curt, a sobre, s’ha de pagar el peatge del port).

Tot plegat un conjunt de despropòsits que no diuen res de bo d’aquest diari i d’aquest periodista (signa l’article en Luis Benvenuty) al que convido a venir a Badalona a conèixer la ciutat i la veritable situació de la platja badalonina.

L’article: Aire de Oxford en Badalona (cal registre gratuït)

4 pensaments sobre “La Vanguardia i Badalona

  1. A mi tambe m’ha extranyat quan ho he llegit.En Lluis Benvenuty fa sempre les croniques de Badalona i St. Adriá i crec que deu viure-hi per aqui…Es pot escriure al defensor del lector i comentar aquest extrany cumul de errors.

  2. Doncs si en Lluis Benvenuty viu per aquí, és evident que en el moment d’escriure l’article no anava gens inspirat. Hi ha més coses de l’article que no m’agraden. Diu que la CACI està a primera línia de mar i això tampoc és cert, hi ha un edifici de pisos entre el mar i la CACI. I alguna cosa més, però que ja són opinions personals meves…

    I això d’escriure al defensor del lector, em sembla una bona idea. A veure si ens animem uns quants i es donen per enterats 🙂

  3. hola, soy luis benvenuty, sólo quería pedir disculpas por no poner bien las cosas. los datos sobre la ubicación de la caci los saqué de un folleto que hizo que el ayuntamiento de badalona hace unos años para “vender” la caci a algunas instituciones, y reconozco que sonaba raro, pero la verdad es que no lo comprobé.

  4. Luis, evidentemente un error no tiene importancia, pero muchas veces (¿casi siempre?) La Vanguardia escribe sobre Badalona sólo a partir de la \”propaganda\” del ayuntamiento, sin intentar ir un poco más allá. Y generalmente la información que proporciona el ayuntamiento a los medios no ofrece todos los datos…
    En este caso los errores eran claros, en otras muchas cosas haría falta un poco de investigación periodística para dar una información objetiva. Y, desgraciadamente, no parece que Badalona le interese demasiado a La Vanguardia 🙁

    Gracias por tu comentario 🙂 Bienvenido a Badalona bitàcola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.