Can Solei: 2 anys d’abandonament

Reconec que el títol és exagerat, però és la sensació que tinc veient la situació d’aquest parc dos anys desprès de començar les obres dels nous edificis de l’escola Artur Martorell. En qualsevol cas, sí és cert que des de fa més de 4 anys l’ajuntament de Badalona dedica al manteniment de Can Solei, molt menys del que necessita.

Però el meu títol ve bàsicament per un motiu molt concret. Fa 2 anys es van iniciar les obres dels nous edificis de l’escola, la qual cosa va representar que es tallessin un munt d’arbres del parc (i de fora del parc), a banda de l’eliminació de l’espai de jocs infantils que havia al lloc on s’han fet els edificis. L’ajuntament de Badalona, molt “preocupat” en donar us al parc de Ca l’Arnús, no ha estat capaç de reubicar aquest espai de jocs infantils en els dos anys que fa que es van eliminar.

Durant molt de temps vaig ser usuari habitual d’aquell espai de jocs amb els meus fills i puc dir que era un espai agraït i a on anàvem molts pares amb els seus fills. Es podia gaudir d’ombra a l’estiu i de sol a l’hivern i tot i les bretolades que de tant en tant patien, era un lloc molt agradable per portar els nens a jugar. Més agradable que la dura plaça de Les Gavines.

A la darrera reunió de l’alcaldessa amb l’associació de veïns de Can Solei, els hi va dir que es tornaria a posar el espai de jocs al costat de l’entrada de cotxes, a la zona de pins joves i a tocar el mur que separa la part inferior de la superior del parc. A mi no m’agrada aquest lloc com espai infantil per diversos motius: Aquella zona és una mena de pipi-can, és més aviat fosca, tant pel mur de uns 4 metres que té al costat, com pels pins joves i baixos que fan molta ombra (que ja està bé a l’estiu, però no tant bé a l’hivern) i en principi és una zona petita, tot i que suposo que es pot ampliar sense problemes.

Malgrat això, si l’ajuntament no es capaç de trobar un lloc millor, millor és aquell espai que cap. Tot i això, crec que a la part superior del parc, a la zona que no ocupa l’escola o a la part inferior, a la mena de plaça on hi ha les palmeres, serien uns llocs més adequats, uns espais més apropiats per a que els nens tinguessin espai per córrer sense cap mena de preocupació per part dels pares. El lloc escollit està a tocar la sortida del parc, molt accessible pels més menuts, a banda de que continuen entrant cotxes per allà, especialment els dies de futbol quan Can Solei sembla convertir-se en un aparcament.

L’ajuntament, en aquests temes, es creu autosuficient. No va preguntar als veïns si podien treure l’espai de jocs infantils, no ha tingut en compte les peticions dels mateixos per que es tornin a posar, no consulta els pares quin podria ser l’espai adequat per posar-los de nou… I això un ajuntament amb uns polítics que s’omplen la boca parlant de “participació ciutadana” i de l’interès que tenen que la ciutadania faci seu el parc de Ca l’Arnús – Can Solei.

4 pensaments sobre “Can Solei: 2 anys d’abandonament

  1. Jo no soc de Badalona però al nostre poble tenim un problema semblant. Ens cal ampliar l’escola i per sorpresa nostra l’avantprojecte preveu carregar-se la plaça de l’escola amb arbres de més de 30 anys i la única pista del poble quedant una paret de formigó de dalt a baix, i si, fan una pista nova però que dona a les vinyes enlloc del poble passant a més a ser de l’escola amb el que no sabem si en podrem continuar gaudint. A més durant els 2 anys que es preveu que duri la obra no tenim cap altre lloc per fer la festa major ni cap dels múltiples actes (casi tots perquè no tenim cap més espai) que s’acostumen a fer durant l’any.

    En parlar amb l’Alcalde i el regidor d’ensenyament resulta que aquest últim només ha visitat el poble quatre vegades (segons ell) i de fet no viu ni al municipi demostrant que no en té ni p… idea de la realitat social i el nostre dia a dia, i a més de postures rígides el tio, ja que ens amenaça amb que la modificació del projecte podria retardar l’obra un parell d’anys (segons ell clar). Però l’impacte és per la resta de la vida i els arbres per llenya perquè s’han fet massa grans per ser trasplantats.

    Posats en context al que anava, durant la reunió mantinguda amb ell un dels veïns els hi va dir textualment:
    “Nosaltres no volem pas un ajuntament que s’ompli la boca i es tiri floretes per les ‘magnifiques’ obres que s’han fet durant la legislatura, nosaltres volem un Ajuntament que vetlli pels interessos del poble i la gent que hi viu que necessita una nova escola però no a aquest preu havent-hi alternatives i sent encara un avantprojecte.” – Deixant a l’Alcalde i el regidor sense paraules per una estona.

    Només dir que em solidaritzo amb vosaltres i espero que tingueu sort en les vostres demandes, a nosaltres ara ens toca informar als veïns i recollir signatures a veure si també tenim sort.
    Prou indefensió davant les obres públiques ja!
    Això seria democràcia i no el que tenim ara.
    Salutacions des de Sant Pere Molanta.

  2. Hola Miki, gràcies pel teu comentari. En el nostre cas, el regidor d’educació coneixia el lloc i les conseqüències que tindria el fer allà les obres.

    Masses vegades els polítics es creuen per sobre del bé i del mal, però habitualment, es creuen per sobre dels ciutadans 🙁

    Què tingueu sort!!!

  3. Fa vergonya el tema dels parcs de Can Solei i Ca l’Arnús. No sé què entèn l’Ajuntament per “donar us” als parcs… Per una cosa que hi havia que afavoria el seu ús… Si realment volguessin afavorir que la gent hi vagi, s’organitzarien activitats lúdiques, culturals i esportives amb regularitat, s’instal·larien àmplies, segures i agradables zones de joc infantil a ambdós parcs, zones d’activitats esportives, zones d’activitiats per a la gent gran, “xiringuitos” perquè la gent prengués alguna cosa mentre passeja o juguen els nens, adaptacions per a fer realment accessibles totes les zones dels parcs als qui tenen dificultats de movilitat, pipi-cans en condicions, instal·lacions d’wc públics i fonts, es contractarien vigilants (en plural) que vetllessin per l’acomppliment del bon ús de les instal·lacions i de la seguretat…
    Jo no sóc alcaldessa ni regidora de res, però sembla que tinc més imaginació que cap de les persones que són ara mateix a l’Ajuntament, no? O és que pot ser no es consideren rentables per a algunes butxaques les inversions que portarien aquestes mesures per a millorar les condicions i l’ús dels parcs? Sens dubte, és més fàcil posar una “merdeta” -i perdoneu l’expressió- de columpis en una zona poc adient, i que així puguin dir que han acondicionat una zona de jocs infantils al parc (uf, què bons que som i quantes coses bones fem pels parcs!!!).
    Estic absolutament indignada. Pensant malament, sembla que busquin l’excusa perfecta per a dir d’aquí un temps que els parcs no s’utilitzen i que per tant revaloritzaran els terrenys per a fer pisos, que al menys els omple a ells la butxaca. >:-(

  4. Estic d’acord amb tú Pilar en els nostres pocs parcs gairebé no hi ha serveis per l’usuari ni zones d’esbarjo a part de la pròpia zona de passeig que a vegades consiteix en una gimcana de caques de gos i brossa deixada als costats de les escombraries permanentment plenes. La nostra ciutat es diu que és el bressol del bàsquet, però vagis on vagis: parcs, places dures, places toves…, no es veu en lloc. Que jo sàpiga, només a la plaça dels països catalans hi ha alguns bàsquets, però hi ha moltes zones on no seria difícil instal.lar-hi unes cistelles, fins hi podrien estar patrocinades per empreses i/o botigues, on els nens i els joves poguessin fer uns partidets! I en els parcs….tres quarts del mateix. A part del tema comentat dels lavabos, l’aigua, els bancs per seure, les àrees infantils….etc. L’Ajuntament podria contractar personal per vegilar, netejar i mantenir les instal.lacions en bon estat, potser alguns podrien ser alguns càrrecs de comfiança que fa més de 23 anys que estan cobrant sense una feina concreta a fer!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.