Alcalde accidental

La setmana passada en Ferran Falcó era l’alcalde accidental de Badalona. Ho explicava al seu bloc, alhora que explicava que volia fer aquells dies. La veritat és que a en Ferran no l’han tocat, com alcalde, uns dies massa lluïts: la setmana passada va ploure uns quants dies i la brutícia de les clavegueres va anar, com és habitual quan plou fort, al mar i a la platja. Aquesta situació ha fet que en Ferran es plantegi buscar una solució i, juntament amb la regidora de Medi Ambient, s’ha posat “manos a la obra”. Bé, això de que s’ha posat es un dir perquè, segons diu al seu bloc, ha encarregat la feina a la regidora. Però d’això se’n diu delegar i, si es fa bé, realment funciona.

En Ferran segueix fidel al seu bloc, als seus lectors, a la seva manera de fer a internet de quan era oposició. I és d’agrair, perquè, a més, resulta més fàcil de llegir i de seguir que el de la Maite, espès i més proper a la propaganda política que a un “weblog”. Bé, tampoc el d’en Ferran és ben bé un blog, però, en aquest cas, es pot perdonar.

Però trobo un però al blog d’en Ferran. El 14 d’agost parlava del que volia fer i deia que volia aprofitar el dijous d’aquella setmana per visitar uns parcs de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, i Cornellà. Un servidor esperava que expliqués quins parcs havia visitat, que havia vist i quines conclusions treia. Però no ha estat així i és una llàstima, al menys a mi m’agradaria conèixer les seves opinions en aquest tema. A cap i a la fi d’ell dependrà en gran part el futur dels parcs badalonins (no només de Ca l’Arnús – Can Solei) i és bo saber que en pensa de les seves possibilitats. No desespero però. Com que sé que de tant en tant llegeix aquest blog, encara tinc l’esperança que digui alguna cosa. Millor per a tots, no? 🙂

9 pensaments sobre “Alcalde accidental

  1. Badabit, ho volia fer..però necessitava les fotos…ara ja les tinc, he escrit el text…aquesta nit ho penjaré, si no passa res de nou…
    En referència a que el meu bloc no és un “blog”…per què? de bon rotllo eh? t’ho pregunto perquè, com a mínim, me’l faig jo…però passa que no tinc temps a posar-hi gaire virgueries….és per això?
    Gràcies!

  2. Ferran, això de que el teu bloc no és ben bé un blog ho dic per la manca d’enllaços a altres llocs de la xarxa quan en fas referència. Però és una “tonteria” no em facis massa cas 🙂

    Ahir vaig posar un comentari al teu bloc, però era massa tard i va haver de ser curt. Avui en faré un altre 🙂

  3. Bon dia a tothom. Soc un dels que habitualment escric en el blog d´en Ferran Falcó, i haig de dir, que des de que en vaig començar a relacionar, d´aquesta manera, estic mes ben informat de coses que pasen en la meva ciutat. També haig de dir que escric des de la total llibertat i a vegades amb una mirada crítica crec que necessaria davant de les persones que fan política. A través del blog dé n Ferran, he descobert aquest altre blog, i amb el vostre permis, també periòdicament, escriure els meus comentaris. Aprofito la circunstancia per felicitar a tothom que d´una manera o una altre, sent la necessitat d´aconseguir que Badalona, sigui cada vegada millor, i que les coses que son importants, es traslladin al ciutadà. I aquest blog, ho fa.
    Aprofito també per llançar una questió al aire, davant d´una pregunta que em var fer la meva filla de 12 anys: “Papa, com faré per anar al cinema, amb les meves amigues, si treuen els cinemes del Picarol?
    Salutacions
    LLuis

  4. LLuis, Sí; participo de tu opinión. El blog de Ferrán informa pero además -añado- el titular del
    mismo, se muestra cercano. Real. Esta ahí. Supongo que sus nuevas obligaciones municipales,no “nos restarán su atención” al mismo…esperémoslo.
    En relación con la pregunta que tu hija te formula, es complicada una respuesta. Por lo pronto -quizás- se debería hacer un esfuerzo y explicarle, en forma concisa y convicente, principios económicos generales, lo primero.
    Y lo segundo que “lo del cine” yá no es como antes. Ahora, el cine se tiene en casa y por dicha razón, “si no lo introducen en tu vida”.
    “Si no te lo ponen delante” (centros comerciales
    y nó en todos.)la gente. Las personas;no lo frecuentan. El cine hoy -creo-forma parte de “la cultura” de la gran superfície. De la gran superficíe muy mayoritaria. Ahí el cine -aún- sigue gozando de cierta permanencia,entendido en los terminos actuales.¿Una lástima?. Sí.Pero aquí hay que “regresar” a los términos económicos: ¿Qué paga una familia -hoy- por ver una película, en una sala. O verla en casa.Con la misma calidad de sonido e imágen y en pantalla grande.?… No hay remedio. Las salas de cine, no solamente desaparecerán de nuestro barrio y Ciudad…Deberás -Lluis- explicárselo a tu hija y yó, dicho sea de paso; a mi nieta…
    a pesar de la dificultad.
    Saludos.
    C.Plaza.

  5. Lluís, abans de res gràcies pel teu comentari. Espero llegir-ne molts més teus!!!

    En quan a la pregunta de la teva filla, hem de tenir present que no tots els badalonins poden gaudir de la comoditat de tenir el cinema a prop de casa. El que fan aquests badalonins és agafar l’autobús… La teva filla ho tindrà una mica millor perquè segurament podrà agafar el metro.

    Però no és la millor solució, com tampoc ho és el veure les pel·lícules a casa, no és el mateix!!!

    La desaparició dels cinemes Picarol no ve tant sols de la manca d’espectadors (que també influirà), sinó que també del preu del terreny. He de suposar que el terreny que ocupa actualment, permet fer pisos, perquè sinó no entenc els moviments que ha fet l’ajuntament per aconseguir quedar-se amb l’espai dels cinemes perden el teatre principal.

    Al final la ciutat perd. Perd uns terrenys on es podia fer esport i que ara es converteixen en un nou centre comercial. Perd el teatre principal, on ara es faran pisos. Perd els cinemes del centre de la ciutat on no tinc clar que es farà. Com sempre, qualsevol moviment als terrenys de la ciutat representa la construcció de més pisos. En Ferran parla de posar límits a la grandària de la ciutat. Més ens val.

  6. Doncs es una llastima que es perdin valors de identitat, com pot ser tenir cinemes en el centre de la ciutat. Valors de sempre, que no s´ahurien de perdre. Comentaré una anecdota de far molts anys, quan unes cosines meves, que viuen a New Jersey, van venir a Badalona: van al.lucinar veien la nostra Rambla, passejant la gent i prenent quelcom a les terrasses, també van al.lucinar veient que podien veure cinema, al mig centre de la ciutat, perque elles des de que tenien us de la raó, sempre la seva zona ´de divertiment havia estat els centres comercials….Sembla que cada vegada mes ens acostem al model nord americà, i perdem els valors, ja no sols catalans, si no també europeus. Priman els interessos economics… però estic convençut que si demanessin opinió al ciutadà, de qualsevol zona de la ciutat, voldria continuar tenint, aquestes avantatges, en el centre. Jo no sempre he viscut a la Riera Canyadó, i venia al centre al Picarol, al Verneda, al cine Nuevo, i al Principal… Recordeu?
    Salutacions
    LLuis

  7. En Falcó s’està erigint com un gran gestor per a la ciutat de Badalona. S’està menjant als mediocres polítics socialistes.

    Ara bé li manca una part important per a un polític, la credibilitat.
    Ningú pot creure en la seva paraula després de veure’l i escoltarlo al llarg de la campanya i després en el pacte del pinyol o dels cosins.

  8. No tinc clar que es pugui dir encara que s’estigui erigint en un gran gestor, de moment tampoc ha fet gran cosa. No ha tingut temps.

    En Ferran s’està movent i està mantenint una actitud semblant a la que tenia abans de les eleccions. Això està molt bé, però han de passar molts mesos abans no es vegin resultats de debò.

    Ja veurem, confiem però.

  9. Estic d´acord amb Badalona Bitacola, amb el seu ultim comentari. Per veure una bona gestió, ha de passar temps, i trobar-se amb problemes de resolució complicada. De moment, s´està movent, en questions, jo diria, que d´imatge, com es el tema dels parcs. Però davant per exemple, del problema que pateixen, d´aldarulls i destroses, els veins del costat del Polígon Can Ribó, veurem com es pot arrivar a “gestionar”, pel be dels veins.
    Salutacions a tots

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.