Una ciutat pels cotxes

El 28 de novembre de 2005, aviat faran dos anys, la Maite Arqué, alcaldessa de Badalona, inaugurava la plaça Carme Guash i l’aparcament que hi ha a sota. A aquella inauguració l’alcaldessa va dir que els cotxes havien d’estar sota terra perquè la superfície ha de ser per a les persones. Hauria estat una declaració maca si fos creïble, però no ho és 🙁 , o al menys no ho sembla.

Al desembre del mateix any, ni dos mesos més tard, finalitzaven unes obres al carrer Margarida Xirgu. L’objectiu? Retallar una de les voreres del carrer per permetre l’aparcament de més cotxes. El carrer Méndez Núñez té unes voreres de, més o menys, un metre d’amplada. Una d’elles està ocupada per unes obres des de fa més d’un any i l’altre té uns pilons per evitar que els cotxes aparquin a sobre. Aquests pilons impedeixen que passi una cadira de rodes o un cotxet de nen.

El carrer Seu d’Urgell té una de les seves voreres ocupada permanentment pels cotxes. A aquella vorera la grua municipal li té mania, mai la neteja. I no serà perquè no passi per allà. Simplement els “grueros” allà fan ulls grossos…

Una altra demostració de que tenim una ciutat feta pels cotxes ha estat la regulació semafòrica de la cruïlla germà Juli / President Companys. Allà, s’ha reduït el temps de verd pels vianants tot donant preferència als cotxes. Sorprenent? No, es clar, els cotxes tenen prioritat per davant de les persones.

Més proves? El proper any, de nou, l’impost de vehicles de tracció mecànica no pujarà. Si ho farà, com sempre el IBI, l’impost que grava els habitatges. L’ajuntament no puja (des de fa anys) l’impost dels cotxes i no deixa de pujar l’impost del nostre habitatge

No calen més comentaris 🙁

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.