Monopatins, Guàrdia Urbana i civisme.

7 de gener a la tarda. Uns nois amb monopatí ocupen la plaça de Les Gavines gairebé sols. Al seu voltant restes de fusta que fan servir per als seus salts i les seves piruetes.

En un moment donat arriba un cotxe de la Guàrdia Urbana i es dirigeix als nois, alguns dels quals s’acosten a parlar amb els policies, mentre altres semblen amagar-se… Per si de cas?

Guàrdies i nois dialoguen tranquil·lament i en finalitzar els nois recullen (més o menys) les fustes i es queden allà, de fet, en aquells moments, sense molestar a ningú.

No m’agraden els monopatins a la plaça de Les Gavines. No està preparada per les rodes dels patins i poc a poc les rajoles del terra es van trencant i desfent (teniu fotos a aquest mateix blog). Tampoc crec que una plaça amb un espai de joc infantil sigui el lloc més adient pels patinadors.

Però mentre l’ajuntament no els hi pugui oferir una alternativa que els hi resulti atractiva, suposo que haurem de conviure amb ells.

I és aquí on l’actuació de la Guàrdia Urbana és molt important. No cal arribar posant multes ni amenaçant, parlar i recordar les obligacions és igual d’efectiu i dóna una molt millor imatge de la policia local. Si la cosa es complica i cal posar alguna multa endavant, però una bona acció de comunicació i seguiment és igual o més efectiva i no converteix als policies en enemics.

Si així és com s’ha d’aplicar la nova normativa de civisme, benvinguda. Però les primeres notícies al respecte tampoc inviten massa a l’optimisme 🙁

Això sí, les meves felicitacions als dos guàrdies que el dia set van estar a la plaça de Les Gavines parlant amb els nois.

2 pensaments sobre “Monopatins, Guàrdia Urbana i civisme.

 1. I tens tota la raó, no està gens bé que fassin aquestes activitats en parc infantil i públic. Però…, també ens hem de posar en la pell d’ells que no tenen un lloc segur per realitzar aquesta activitat. I penso que l’ajuntament no iniciarà unes obres perquè els joves de la nostra ciutat realitzin una activitat com aquestes.

 2. …El monopatín, los jóvenes que lo disfrutan, su sentido del civismo y del respeto de lo público que debería hacerse, los espacios (en plural) públicos que deberían habilitarse al efecto.etc.etc…

  A bote pronto -creo- que habilitar espacios a tal fin,estaría bién…Pero ¿Que ocurrirá cuando dichos espacios “cansen” -por repetitivos- a sus usuarios y éstos decidan trasladar sus…”ejercicios” a las mismas plazas y lugares,en que antes- lo hacían; por aquéllo de que “siempre lo mismo” deja de divertir.?…

  ¿….//…?

  En relación con la actuación de la GU; mi opinión es que debe introducir cambios en la concepción y aplicación de…”presencias”.

  Creo que a la GU -de una vez- se la debe ver más. Creo que disponiendo de la información y de la estadística sobre lugares y espacios de la Ciudad,en los que la conflictividad y el incivismo, tienen -casi- cuartel del continuidad asegurada y notoria. El “patrullaje” debería ser más…dinámico y tendente a que la actuación, deje de ser consecuencia directa de la denuncia…

  Sorprender,advertir,evitar y -si es necesario-denunciar y sancionar.Pero, para éllo y según mi opinión; son necesarios algunos…”ajustes” que pasan -entre otros- por que -al GU- se le vea más. Y lo manifiesto desde el conocimiento,de algunas de sus actuales limitaciones…

  Saludos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.