Monopatins a la plaça de Les Gavines

Avui Badalona Comunicació signa un curiós article on parla de la situació dels “skaters” a la plaça de Les Gavines. Diu que s’ha arribat a un acord entre els veïns i els patinadors, gràcies a la intervenció de la regidora del districte primer i a la mediació d’un educador de carrer.

Sense voler desmerèixer la feina feta per la regidora i el mediador m’agradaria puntualitzar alguns aspectes:

  • L’article s’oblida d’anomenar a l’Associació de Veïns de Can Solei, que també va participar en el procés. De fet la seva seu es va fer servir per fer al menys dues reunions entre veïns, nois, membres de la junta de l’associació, l’educador i la regidora.
  • L’article no parla de quin és l’acord: Quan hagin veïns a la plaça, els patinadors no es poden acostar a l’espai de joc infantil. Si no hi ha ningú, poden ocupar tota la plaça.
  • No tots els patinadors respecten l’acord. De fet, jo diria que no tots els “skaters” que venen a patinar a la plaça de Les Gavines van participar en el procés.
  • Portem un hivern que no es presta a que la gent estigui a la plaça prenent el sol i els “skaters” quan venen estan pràcticament sols. Així és fàcil que no hagi problemes. Veurem que passa quan arribi la primavera.
  • Tot i la feina feta, hi ha dues coses que no s’han solucionat: Els “skaters” agafen fustes per fer-les servir per fer salts i després les deixen al mig de la plaça. El terra de la plaça està desfet en alguns llocs per culpa dels monopatins.
  • Jo tenia entès que aquest acord es van fer al juliol. Perquè és ara quan surt publicat?

L’article pinta una situació suposadament idíl·lica quan en la realitat no ho és. Que estan millor ara les coses que al juliol quan van haver dures discussions entre els “skaters” i alguns veïns del barri? Sí, però ni el problema està realment arreglat, ni tenim cap garantia que un cop arribi la primavera i s’ompli la plaça de nens i avis no tornem a tenir problemes.

Per cert, l’article: Skaters i veïns arriben a un acord sobre la plaça de les Gavines.

6 pensaments sobre “Monopatins a la plaça de Les Gavines

  1. …Pués en otro rincón de la Ciudad (Pl. F. i Cussó) tal práctica lúdico-deportiva está terminando con el buén estado del embaldosado de la Plaza. En la zona en que practican, yá -casi- no queda baldosa entera…

    Hablamos de materiales caros y delicados (yá en su día,no debieron instalarse) máxime considerando que el mantenimiento,a través de los años, ha sido nulo (salvo excepciones últimas) y el civismo inexistente…

    ¿Cuántos rincones -en parecidas circunstancias- tenemos en la Ciudad…?

    Lamentable. Y si consideramos que -ante tal problema- el Ayuntamiento está fuera de juego(de acuerdo con lo que demuestra hacer. Aún más lamentable…

    Saludos.

  2. Hola:
    he leido que se había llegado a un acuerdo con los “skaters”, no hay cosa que sea de persona mas ilusa que creerse que lo respetarán un grupo de jóvenes que no tienen nociones de civismo.
    Creo que se debería hacer una pista a las afueras de la ciudad como ya tiene cualquier otra.
    Con este acuerdo lo único que estan consiguiendo es que no vaya nadie más a esta plaza y tenga un aspecto cada día mas deplorable.
    Suerte tenemos que se ha adaptado una parte de Can Solei para que puedan jugar los niños, porque pasar por la plaza de las Gavinas es de verguenza ajena, y pediría una vigilancia al consumo de drogas en esa plaza.

    Gracias

  3. Hola:
    No conec directament la situació d’aquest espai ara mateix, però del que estic segur es que intentant escombrar a els joves a les zones de la perifèria de la ciutat no es la solució mes encertada. Per que no se si vosaltres enviaríeu als vostres nens a l’altre punta de Badalona per tal de que facin skate on no molestin. Crec que ha d’haver acords entre veïns i usuaris de la plaça i fer los respectar, sota el meu parer la plaça no pertany a ningú mes que altre, es del barri així que tothom te el dret de fer us d’aquesta.
    Si es fa mal bé el terra de la plaça F. i Cussó, no se que dir si es culpa dels que van en monopatí o dels que van donar el vist i plau als materials per confeccionar la plaça. De fet el manteniment d’aquesta s’hauria de portar al dia i si no es així dubto que sigui culpa dels que van en monopatí, dels que juguen a pilota o del nen que passeja en bicicleta. El passeig de la salut està per matar-se i allà no montan en monopatins no mes camina la gent.
    Mentre a la ciutat no es facin instal.lacións com cal per la practica d’aquest tipus d’activitats els xavals tenen que practicar on poden, o es que quan fa sol vosaltres aneu al parc de las Palmeres de Llefiá a seure o que juguin els petits, cadascú va allà on vol o l’hi queda mes a prop.
    Es cert de que l’ajuntament planeja la construcció d’una pista per bicicletes i monopatins a les Guixeres, però el que no diuen es que ja abans de ser construïda ja es mes petita que la que existia anys enrere i que una ciutat com la nostre al menys hauria de tenir 2 o 3. Penseu que la gespa artificial per un camp de futbol costa mes del doble que construir una pista d’skate en condicions. No es millor recolzar des de l’associació de veïns als xavals per que els hi facin cas des de l’administració? O millor intentem eradicar los per incívics i mort el gos….
    Sergi

  4. Sergi, tens part de raó, però no tota.
    Ara mateix, a la plaça de Les Gavines hi ha uns 15 nois amb monopatins. La plaça és petita i els monopatins l’ocupen totalment. A més, no tenen problemes, si passa algú caminant a prop d’on ells volen saltar, salten, sense preocupar-se de que si es despisten una mica poden donar-li un cop. I això quan no és que el monopatí surt disparat sense control.

    Les places es fan per passejar, no per anar en monopatí. I per això, els serveis municipals les fan per l’us pel qual han estat previstes. No sé si has vist la plaça de Les Gavines. No hi ha un graó sa. Els bancs (que també es fan servir de vegades per fer cabrioles amb els monopatins) es trenquen sovint…

    Per altra banda, pocs dels patinadors que venen a la plaça de Les Gavines són del barri, la majoria venen de fora.

    Bé, els veïns es van reunir amb els patinadors que van voler per tal de compartir la plaça. Però ja no compleixen el pactat i la plaça cada dia està pitjor.

  5. Hola Sergi.
    creo que es indefendible el incivismo en cualquier persona y a cualquier edad, y no sé si sabes que todos los deportes no se pueden practicar en cualquier lugar sino en el apropiado para ello.
    Y lo siento el no poder darte la razon para nada en el tema de esta plaza, y lo único que consiguen estos chicos es que no vayamos los que tenemos hijos pequeños, porque yo ya me he discutido un par de veces con ellos ya que a mi hija le han dado algún golpe con el SKATE, y además no quiero que presencie cada día como están fumando hachis y dando un espectáculo que no es el mejor ejemplo para el desarrollo de cualquier pequeño.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.