Un nou centre educatiu al parc

Al final allò no semblarà un parc…

L’ajuntament de Badalona va aprovar el 27 de gener la cessió a la Generalitat de 7.309 m2 del parc de Ca l’Arnús, al costat de la riera de Canyadó, per a la construcció de nous equipaments escolars. (pel que sé l’ampliació del CEIP Lola Anglada)

L’ajuntament s’agafa a l’opció més “fàcil”, doncs si l’escola necessitava espai, gairebé al seu costat, sense necessitat de travessar la riera Canyadó hi ha l’antiga caserna de la Guàrdia Civil que es podria haver fet servir per a això. Però no, surt molt més econòmic menjar-se un altre tros de parc.

I així, el parc de Can Solei – Ca l’Arnús que ja té un centre escolar a dins, pot arribar a tenir tres centres al seu interior: L’escola Artur Martorell, l’escola Lola Anglada i un centre d’acollida de menors amb problemes familiars.

Sembla mentida que els nostres polítics no puguin entendre que és un parc i quins són els usos que cal donar-li. Em permeto recordar que fa tres anys i mig que el parc de Can Solei – Ca l’Arnús no té un espai infantil, cosa que deu passar a pocs parcs.

El parc de Can Solei – Ca l’Arnús, encara no està completament obert al públic i ja està previst escurçar-lo de nou amb un nou edifici. Badalona està mancada de moltes coses, és cert, però també de parcs. Els espais del parc de Can Solei – Ca l’Arnús s’haurien de dedicar a fer créixer el parc, a crear zones on la gent de la ciutat pugui anar a passejar, espais per que els joves puguin jugar, els grans puguin passejar, les parelles puguin enraonar,…

Aquell espai es podria haver dedicat a fer un lloc on els patinadors poguessin anar sense molestar a ningú. Una zona de picnic on poder passar el dia amb la família, … Hi ha milers de coses que es poden fer a un parc, un espai d’oci pels ciutadans.

Però aquell parc sembla ser més molèstia que una altra cosa. No s’acaba d’arreglar, no s’acaba d’obrir al públic, no s’acaben de arreglar els espais buits, s’aprofita per construir nous edificis, no hi ha manera de recuperar l’espai infantil, petit sí, però útil, que havia… Què hem fet els badalonins per a que aquest parc, que podria ser tan maco, sigui tan maltractat pels nostres governants?

Fa dues setmanes, la regidora de Medi Ambient va estar a l’Associació de Veïns de Can Solei per parlar de diversos temes. Sempre que tenim l’oportunitat li preguntem pels projectes que hi ha al parc. Aquest cop se li va oblidar comentar aquesta cessió… Perquè?

Potser demano massa, seria maco tenir un parc en condicions…

6 pensaments sobre “Un nou centre educatiu al parc

 1. …Que los macro-proyectos emprendidos son necesarios,nadie lo discute -creo-…Yó, al menos, nó.

  Pero que -de una vez- un gobierno deje de seguir considerando tendencias de improvisación (si no sale bién,se cambiará…)en lo que debería ser primordial -desde lustros- para “retener” al ciudadano de Badalona, en su Ciudad. Clama al cielo.

  El parque Solei-Arnús es clara muestra de lo que intento decir…Y las playas de nuestra ciudad,también…

  El parque debería ser -hoy- lo que Badabit nos muestra, desde su particular claridad en exponer. Debería ser un atractivo suficiente para que -toda Badalona- disfrutara de él y de su oferta que debería ser -yá- total.

  Y nó lo és…Es un rincón -casi siempre- semi desierto. Es una renuncia de la Ciudad que nó atràe. Y es -casi- un gran desconocido para la mayor parte de ciudanos. Que prefieren -si lo que deséan es visitar un parque- marcharse muy lejos de él…Lamentable.

  Respecto de nuestras playas; otro tanto de lo mismo. Hace yá muchos años se inició un proceso de regeneración…Dicho proceso dista mucho de verse terminado.¿Que ocurre pués.? Que el descontento ciudadano se manifiesta. ¿cómo.? Con la decepción…

  Parque Solei-Arnús. Playas y un largo etc. en servicios; deberían notar -yá- que el Sr. Serra y su equipo de gobierno: Quieren cambiar tendencias…

  De momento; se nota muy poco…

  Saludos.

 2. No entenc les lleis.
  No entenc que els ajuntaments puguin vendre o “cedir” terrenys municipals (sí municipals, de tots els ciutadans del municipi) a qui vulguin sense cap perjudici.

  Aquí a Badalona hem perdut platja pública per fer-hi un aparcament d’embarcacions privat carrer inclós, Can Solei-Cal Arnús cada cop és més petit, el camp del Badalona seran pisos, ….

  Aquest ajuntament es carregarà Badalona en un temps récord.

 3. Educació i l’Ajuntament de Badalona incrementaran en 2.755 places el parc escolar de la ciutat
  El procotol signat avui preveu:

  La construcció d’un nou CEIP al parc de Ca l’Arnús que donarà servei als barris de Canyadó, Casagemes i Manresà, així com les obres d’adequació i millora del Ceip Lola Anglada.

  http://www20.gencat.cat/portal/site/SalaPremsa/menuitem.342fe4355e0205d607d7ed42b0c0e1a0/?vgnextoid=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=f60f88c0b0549010VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=4a9eeeaade93e110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

 4. Al final un ja no sap que o a qui ha de creure. La nota de premsa de la Generalitat parla clarament d’un nou CEIP. Però a l’ajuntament diuen que és, de moment, un espai alternatiu pel CEIP Lola Anglada mentre durin les obres i desprès l’ampliació de l’Artur Martorell.
  Només el temps ens podrà dir quina és la veritat… 🙁

 5. Jo l’únic que tinc clar és QUE NO S’HA DE CREUE EL QUE DIU L’AJUNTAMENT. Com poden parlar un espai alternatiu pel CEIP Lola Anglada mentre durin les obres, si han cedit més de 7.000 m2 per fer nous centres? Es tan dificil parlar clar? Sembla que no s’atreveixen a dir les coses per el seu nom. Si el parc de Ca l’Arnús té 8 ha, http://www.badalona.cat/aj-badalona/medi-ambient/ca/parcs/jardins/ca-arnus.html
  7.000 m2 per fer una CEIP casi el 10%.

 6. A veure, la justificació dels 7.000 m2 és que uns 1.500 són per l’edifici d’aules i la resta per pati/s. De fet, a l’ajuntament diuen que, possiblement, al final no caldrà fer servir els 7.000 m2.
  Quant a la grandària del parc, és veritat que a la pàgina que indiques parla de 8 ha, però es refereix només a Ca l’Arnús. El conjunt del parc de Can Solei – Ca l’Arnús, té una extensió d’entre 10 i 11 ha (depèn d’on es miri la informació que es dóna és 10 o 11)
  En qualsevol cas, no deixa de ser curiosa l’afirmació de la Generalitat de que allà a d’anar un nou CEIP. Al cap i a la fi, estaríem parlant de tres CEIP diferents amb menys de 500 metres de distància entre tots tres…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.