Festa del Bosc 2009: èxit de participació

Èxit de participació és la frase que defineix la Festa del Bosc d’aquest any. Tot i que l’hora d’inici eren les 10:30, a les 10:15 la cua per recollir la tarja i les cintes que et donaven dret a plantar un arbre era tan gran, que l’organització es va veure obligada a iniciar ja les activitats. Resultat, a les 12 ja no quedaven arbres per plantar.

És evident que la Festa del Bosc és una activitat arrelada entre la població badalonina. Una bona publicitat, feta amb més temps que altres anys, molt bon temps, moltes activitats – cada any més – i el fet que sigui tot gratis, sembla animar a la gent a participar d’aquesta jornada lúdic-festiva on el més important, no ho oblidem, és que fem nostra la Serralada de Marina, col·laborant amb la seva reforestació.

Si fem un petit balanç, des d’un punt de vista molt personal, podríem dir que a la banda negativa teníem:

  • El transport: L’ajuntament va convidar als badalonins a pujar en autobús tot lliurant bitllets gratuïts, però no va reforçar el servei d’autobusos, amb la qual cosa l’espera era de 20 minuts i, a més, anaven plens de gom a gom. Per acabar-ho d’arrodonir molts bitllets lliurats no funcionaven… Afortunadament els conductors dels autobusos s’en feien càrrec de la situació.
  • Les cues: A l’hora de recollir la tarja i les cintes per plantar els arbres, en el rocòdrom, en la paradeta del maquillatge, per agafar el trenet, per agafar l’esmorzar i a la tirolina.

I a la part postiva:

  • L’alta participació i bon ambient general.
  • El gran nombre d’activitats diferents, algunes amb cues, altres com la 6, 7, 8 i 9 amb molt poques o sense.
  • Molts voluntaris de diferents entitats, col·laborant en l’organització.

Quant a les cues, les de les activitats són poc solucionables (bé sempre es pot fer alguna cosa: al maquillatge una persona més, a la tirolina donar preferència als nens) però al repartiment de targes i cintes pels arbres, que acostuma a tenir molta cua, potser es podria mirar de fer alguna cosa. El problema és que no només es reparteixen les targes i cintes, sinó que també és dóna tota la informació de la jornada. I això és el que fa que s’acumuli la gent. Potser una possible solució fos posar un cartell amb tota la informació i la ubicació de les zones de reforestació. Ja sé que sovint la gent no llegeix i que si llegeix igualment pregunta… Però potser ajudaria.

Realment l’organització d’aquest esdeveniment és molt complicada. Moltes activitats, molts voluntaris, empreses, associacions col·laboradores, moltes coses que posar a punt i molta feina a fer. El resultat pot ser és millorable, però sens dubte és molt bo.

En fi, tot i els petits inconvenients, és una jornada que miro de no perdre’m des de fa ja uns anys 🙂

I per acabar, un parell de fotos:

Gent plantant arbres
Gent plantant arbres
Una gentada a la Festa del Bosc
Una gentada a la Festa del Bosc

3 pensaments sobre “Festa del Bosc 2009: èxit de participació

  1. Ciertamente; un éxito. Pero -acostumbra a pasar- que de éxito también se muere-…

    La organización se vió desbordada,a pesar de esfuerzos…

    Hay que hacerlo y conseguirlo mejor…

    Mal por quienes -pudiendo- no saben ó no quieren prescindir, en actos cómo el presente; del vehículo particular…Un paseo de escasos 30 min.(desde el centro de la Ciudad) al lugar de la “festa” es/fué gratificante…

    Saludos.

  2. Us felicito. Sembla que ha estat un exit. Us animo a tornar-hi. Visc en una ciutat en la que els arbres i arbustos son una gran part de la ciutat. Sovint s’organitzen plantades com la vostra, generalment en dissabte, i la ciutat sempre proveeix les eines, un dinaret senzill i beguda.
    Us animo a repoblar la muntanya del Mas-Ram i Conrreria.
    Visc als EE.UU. pero no deixo de sentir-me badaloni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.