Can Solei – Ca l’Arnús: el que es fa i el que no es fa

A continuació teniu tres fotografies del parc de Can Solei – Ca l’Arnús. Es corresponen a tres projectes que afecten al parc:

  • Nou edifici escolar a Ca l’Arnús.
  • Reacondicionament edifici antiga escola Artur Martorell com a centre d’acollida.
  • Nou espai de jocs infantils a Ca l’Arnús.

Tots tres projectes es van anunciar més o menys al mateix temps. Esbrineu quin és el projecte que menys interessa al nostre ajuntament.

Antic edifici de l'escola Artur MartorellNou edifici escolarEspai on han de d'anar uns jocs infantils

Un aclariment. Em sembla fantàstic que es facin noves escoles a Badalona, doncs és evident que en aquest moment hi ha dèficit de places escolars. També em sembla molt bé que l’ajuntament cedeixi espais a associacions sense ànim de lucre i més quan, com en el cas de l’associació que ocupa l’edifici del parc, és una associació dedicada a la cura de nens desemparats.

El que em rebenta és la manca d’imaginació de l’ajuntament a l’hora de buscar espais. Sempre acaba buscant la solució més fàcil (que no sempre és la millor) i així solució més fàcil ha estat ocupar espais del parc, malmetent zones del parc i ocupant-lo amb activitats que no acaben d’encaixar amb un espai lúdic i d’esbarjo com ha de ser el parc.

Per acabar-ho d’arrodonir, qualsevol actuació que representi una millora del parc – millores que representin una major usabilitat del parc, que facin més atractiu el parc als badalonins – triga anys en portar-se endavant, en el millor dels casos.

8 pensaments sobre “Can Solei – Ca l’Arnús: el que es fa i el que no es fa

  1. Fàcil.
    L’únic projecte que no s’ha fet és l’únic que ha de fer l’ajuntament.
    Els altres dos els fa la generalitat i una fundació privada.

  2. Hola a tots,
    Us volia comentar que la tercera fase de millores del parc està ja en l’ajdudicació provisional de les obres, pel que està previst que les obres comencin abans de final d’any. Salutacions,

    Mercè Rius

  3. Gràcies Mercè.

    Soc conscient de que feu coses al parc, però sembla mentida el que costa que es tirin endavant…

    Per cert… No s’havien de fer unes obres de millora de l’accessibilitat de l’entrada de Seu d’Urgell?

  4. Si Carles, va inclòs tot en el mateix projecte. El problema és que tots els temes de contractació són molt lents. En primer lloc havíem d’esperar a veure quina disponibilitat pressupostària hi havia durant aquest mandat a la Mancomunitat per a Ca l’Arnús. Després es va redactar el projecte, cosa que ja va portar un temps. Posteriorment s’ha d’aprovar el projecte, aprovar la licitació, publicar-ho, donar un termini per a presentar les ofertes, estudiar les ofertes presentades, es fa l’adjudicació provisional, posteriorment la definitiva i finalment es comença l’obra. Es un rotllo, pero és així com funciona, i hi ha aspectes que han de passar per òrgans de govern que igual es reuneixen una vegada al mes, quan es publica la licitació, es triga a publicar i s’ha de donar un mes per a presentar les ofertes… Tot això fa que s’enlenteixi tot molt. Ara però, com us he comentat ja estem pràcticament al final del procés, està feta l’adjudicació provisional, i l’adjudicació definitiva ja triga molt poc, pel que la previsió és que les obres puguin començar abans de final d’any.
    Mercè

  5. Al menys anem en el temps previst. El 26 de febrer d’enguany la Mercè escrivia en un comentari a la entrada “Parc Infantil a Can Solei” http://badabit.org/20090222/parc-infantil-a-can-solei/
    “El projecte l’està redactant una arquitecte per encàrrec de la Mancomunitat de Municipis de l’Area Metropolitana de Barcelona, i ja s’està tancant. A partir d’aquí, el projecte s’ha d’aprovar per la Mancomunitat, s’ha de licitar i finalment s’ha d’executar. El termini d’execució crec recordar que era d’uns 8 mesos. El problema és que tots aquests tràmits burocràtics necessiten uns terminis que estan fixats en la legislació i que endarrereixen el procés. Per tant, i si tot va bé i no sorgeixen gaires entrebancs, el projecte podria estar finalitzat a l’estiu de 2010.”
    Per tant, si es comença a construir abans de final d’any i el termini són uns 8 mesos, el proper estiu podrem gaudir d’un parc infantil de veritat a Can Solei-Cal Arnús.
    Merci Mercè

    Salutacions,
    Víctor

  6. Hola a tothom

    Mercè, és un detall que donis totes aquestes explicacions, però la qüestió inicial continua en peu: curiosament per uns determinats projectes, els permisos, aprobacions, licitacions i estudis variats són més ràpids que per uns altres…

  7. Pilar,
    En el cas de l’escola, crec que el que es va utilitzar és un procediment d’urgència, que escurça molt tots els terminis, però que en el cas de les obres de Ca l’Arnús no es justifica, doncs no es donen els motius que recull la llei per tal d’acollirs-se a aquesta circusmtància.
    En el cas de la fundació, és privada, i per tant no està subjecte a la llei de contractació de les administracions públiques, i per tant qualsevol operació es pot fer de manera molt més ràpida.
    Mercè Rius

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.