Senyalització de les zones 30

Des de fa un temps l’ajuntament de Badalona està promocionant la creació de zones 30; zones de velocitat màxima 30 km/h, pensades per “racionalitzar” el trànsit. En general s’estant convertint a zones 30, parts de la ciutat que no són de pas (és a dir, on, en teoria, només haurien de circular els veïns i poca cosa més) i, per tant, zones on aquesta limitació de velocitat no representa cap problema. A més, d’aquesta manera també és vol prioritzar l’us de la bicicleta com a transport.

Totes les zones 30 que conec a Badalona tenen sentit i, a més, quasi totes estan molt ben senyalitzades. En general la senyalització de la zona 30 pot ser o bé un pas aixecat (a nivell de la vorera) amb un senyal vertical que indica la zona 30 i (en alguns llocs) una senyal de màxim 30 pintada al terra o bé un pas normal amb una senyalització vermella molt llampant al terra indicant el màxim 30.

Les zones 30 més antigues tenen una senyalització menys visible que les noves, així que poc a poc l’ajuntament ha anat millorant aquest aspecte, la qual cosa és d’agrair.

I ja està, cap pega 🙂

I a continuació tres fotografies i dos enllaços per completar l’entrada:

Foto zona 30 elevada amb senyalització vertical.
Zona 30 amb pas aixecat versió vella.

Foto zona 30 elevada amb màxim 30 pintat al terra i senyalització vertical,
Zona 30 amb pas aixecat versió nova.

Foto zona 30 pintada al terra en vermell
Inici zona 30 a nivell.

4 pensaments sobre “Senyalització de les zones 30

  1. Trobo magnífic que es limiti la velocitat a 30 k/h. Trobo magnífica la senyalització en vermell, molt més visible i que la diferencia d’altres senyals pintades al terra.
    I encara trobaria millor que aquesta limitació s’estengués a tots els barris de Badalona. Potser d’aquesta manera s’evitaria l’us exagerat dels cotxes dins la ciutat i la contaminació que emeten els tubs d’escapament.
    Un bon nivell de transport públic, que malgrat els esforços encara es pot millorar, ajudaria a dissuadir molta gent d’agafar el cotxe per anar a tres cantonades de ca seva.

    Dos apunts:
    1 – el bus és car. Si no ho fos tant, potser s’utilitzaria més.
    2 – la pintura d’aquests senyals horitzontals, és antilliscant? S’ha de pensar en els accidents que poden patir les persones, sobretot si són grans, els ciclistes i els motoristes.

  2. Sobre el punt 2, jo diria que sí, al menys ho sembla, la “textura” és rugosa. Si un dia dels que vaig en bici hi ha algun d’aquests pasos mullats ja t’ho explicaré 🙂

  3. Al barri del Manresà han fet varies actuacions per tal de senyalitzar la zona 30, però veins i visitants continuen circulant a la velocitat i sentit que volen.
    Una llastima tot plegat.

  4. Sí,muy bién…”Zonas 30″ y otras sensibilidades ciudanas (con colorines incluidos) están en línea de servicio a la comunidad, pero…

    A la vez, el deterioro en relación con otras actuaciones que “también” resultarían de incuestionable servicio a lo común: Es manifiestamente deprimente; Veámos:

    ¿Qué es lo que justifica la permisividad -clamorosa- en cuanto a la inobservancia de las normas existentes,en relación con el aparcamiento/estacionamiento de vehículos en la c/.Termes Romanes y adyacentes (Templo,etc.etc.).? ¿Son -quizás- las obras del Museo.? Dilatadísimas obras,por cierto…

    Está bién lo de las “zonas 30″.Su finalida y cuanto signifique seguridad para el ciudadano (incluida su señalización,bién visible…) Pero también sería -al menos-de sentido común; retirar provisionalmente y mientras dure la…”permisividad”, aquéllas señalizaciones que prohíben -precisamente- lo que,incumpliendo las própias normas, el Ayuntamiento está permitiendo.

    “Zonas 30″…¡Excelente.! ¡Bién señalizadas…¡Estupendo.! Pero si -al tiempo- hay que consentir el cáos circulatorio en otras partes de la Ciudad, por quién sabe qué razones. Nunca llegaremos a “construir” aquéllo que se dice,pero -en la realidad cotidiana- no se hace…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.