Els canvis a l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola

D’un temps ença — i molt agreujat per les obres de la nova parada de metro Pompeu Fabra — el trànsit per l’eix de l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola s’havia tornat pràcticament impossible.

El tancament (o canvi de sentit) del carrer de la Creu, el tancament del carrer de Santa Bàrbara i el “ceda”/semàfor de la plaça Alcalde Xifré amb el carrer Sant Ramon embussaven tot el trànsit que en aquest punt es condensava provinent de Francesc Macià, Guifré i Indústria, tots ells obligats a pujar amunt a buscar una sortida cap al nord i nord-est, lluny del cul de sac que representa, a aquesta alçada, Martí Pujol.

Deixant de banda el punt negre d’Alcalde Xifré amb Sant Ramon, hi havia encara un altre punt negre que, en certa manera, era encara pitjor: la confluència de Sant Ignasi amb Progrés també quedava col·lapsada, amb el que no només s’embussava la sortida cap el nord (via Sant Ignasi amunt) sinó també cap a Barcelona, ja que l’embús de Sant Ignasi i Progrés no deixava que ni cotxes ni autobusos poguessin circular per Progrés en sentit Barcelona.

Total, un desastre.

Fa unes setmanes, però, l’Ajuntament va decidir eliminar la zona d’aparcament en cordó que hi havia al carrer Sant Ignasi entre Progrés i Alfons XII. A més, s’ha sincronitzat el semàfor d’Alcalde Xifré amb Sant Ramon, de manera que ja no cal competir amb els cotxes que vénen de Sant Ramon. És increïble el canvi que aquests “petits” (o potser no tan petits) canvis ha suposat per a la circulació a la dreta de Progrés i esquerra del Centre, i tot a canvi d’uns “pocs” llocs d’aparcament.

Crec que val la pena felicitar l’Ajuntament per aquesta decisió 🙂

Quant a Capgròs

També conegut com Isma, el Capgròs és possiblement el col·laborador de Badalona Bitàcola que més valor aporta al blog. Més fins i tot que el seu administrador!

5 pensaments sobre “Els canvis a l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola

  1. No és aquest l’únic canvi que han fet d’aquesta mena. Al carrer Germà Juli també han eliminat una petita zona d’aparcament (6 cotxes) per facilitar el gir a ma dreta per President Companys. D’aquesta manera s’ha aconseguit millorar el trànsit en aquesta zona, alhora que s’ha augmentat el temps de verd pels vianants. Una molt bona solució, segons el meu parer.

  2. També s’ha aconseguit millorar la seguretat dels vianants. Abans del canvi, el semàfor ambar intermitent per incorporarse a President Companys era un perill d’atropellaments a vianants.

    Salutacions Badabit

  3. Per no parlar del pas zebra (ara amb semàfor) per a travessar Ignasi de Loiola a l’alçada d’Alfons XII: els vianants quedaven amagats darrera els cotxes aparcats i el conductor no els veia fins que els tenia a sobre.

  4. Pel que fa a Sant Ignasi de Loiola, a part del que comentes, s’han fet altres actuacions que han contribuit a millorar la mobilitat d’aquesta zona. La més important ha estat a la Rambla de Sant Joan, on s’ha canviat l’estacionament en bateria per estacionament en cordó i s’ha guanyat un carril més cap a dalt, cosa que ha fet que disminuís la congestió que arribava fins a Sant Ignasi de Loiola. També s’ha mogut la parada d’autobús que hi havia per sobre d’Alfons XII i també s’ha instal·lat el nou semàfor i s’ha eliminat un pas de vianants no semaforitzat a l’alçada d’Anselm Clavé. Totes aquestes coses han contribuit a disminuir la congestió en aquesta zona i a millorar la seguretat, especialment dels vianants.

    Mercè Rius

  5. Estan bé aquests canvis, pero han trigat massa. Des de fa anys (amb l’aparcament de la platja-estació) Ignaci de loyola s’havia convertit en un cul de sac (fins a 20-30 minuts). Han trigat 4-5 anys en adornar-se.
    En altres llocs de la ciutat també calen somaffors, con a la cruilla Av. dels Vents amb Tramontrana, encreuament molt conflictiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.