La “renovada” plaça de Les Gavines

Sembla una broma. Però no ho és.

Dimecres 13, just la setmana abans de Setmana Santa, uns operaris van tancar l’espai de jocs infantils de la Plaça de Les Gavines, van treure el terra de goma i van posar ciment. Dijous ningú no va fe res a la plaça. Divendres tancaven més de la meitat de la plaça i començaven unes obres, que un suposava que era per arreglar les zones de la plaça amb el terra malmès. El cap de setmana del 16 i 17 la plaça va quedar inutilitzada, sense que ningú no treballés en ella. Cap de setmana d’inici de les vacances escolars de Setmana Santa i els veïns no podíem fer servir la plaça… I el que quedava 🙁

El dimarts 19 els operaris van acabar les obres deixant-nos amb una rampa de ciment que ningú del barri entén.

Fotografia de la rampa d'entrada a peu al aparcament de la Plaça de Les Gavines
La situació actual de la rampa

De fet, aquesta rampa ha estat aquests dies un lloc de diversió per a nois amb bicicleta, monopatins i (el que em quedava per veure) patinets. Un lloc perfecte per agafar velocitat i saltar, però poc adequat per a una plaça que hauria de ser tranquil·la.

“Finalment” dimecres uns altres operaris van posar un nou terra de cautxú a l’espai de jocs infantils. Realment ha quedat molt bé! Però el mateix dimecres van acabar i van deixar tancat l’espai, suposo que amb l’objectiu que s’assequés bé. I això fins a avui dilluns, de manera que durant totes les vacances escolars de Setmana Santa els jocs infantils de la Plaça de les Gavines han estat inutilitzats.

Fotografía de l'espai de jocs infantils amb el nou terra i la tanca que l'envolta
La tanca porta caiguda des de divendres...

I si preguntes a l’AV, la resposta és que no saben res, que han demanat informació en nombroses ocasions a la regidoria del districte i que l’única resposta ha estat que estaven fent obres per millorar l’estat de la plaça i que la regidoria no tenia més informació.

D’això se’n diu “participació ciutadana” i “previsió”. Aquesta és la Badalona que es nota!

PS.: Vull pensar que les obres encara no han acabat, que la rampa no es quedarà així i que s’arreglara també la resta de la plaça. Ja veurem…

5 pensaments sobre “La “renovada” plaça de Les Gavines

 1. Hola!
  doncs jo espero (desitjo) que encara no hagin acabat, perque a aquestes rampes haurien de posar unes baranes (hi ha una part en que l’alçada es prou gran perque un petit es faci mal…ahir mateix vaig veure una nena de 20 mesos a punt de caure, sort que la mare feia la ‘seva feina’ 🙂 ).
  A mes, les rampes estan fetes de qualsevol manera (amb bonys, no anivellada, etc.) i aixo em fa pensar que les cubriran amb alguna mena de llosa…suposo!
  I el que estic esperant tambe es a veure si treuen les restes de la paperera que hi ha a la plaça i que son un autentic perill. Vaig escriure a Consensus, al regidor de via publica, al respecte d’aquestes restes (i de l’estat del terra de goma i els esglaons), i em va contestar que donaba avis al tecnic per procedir…dos dies despres ja teniem les valles i el material a la plaça =8-O …pero encara no han tret les restes…
  Jo els dono un marge de confiança, per veure si encara no han acabat (tot i que el ritme de treball es una mica ‘curios’)

 2. L’AV de Can Solei porta anys demanant les reparacions necessàries a la plaça. Al principi l’excusa era la construcció del cicloparc de Les Guixeres que havia de treure els patinadors de la plaça, de manera que a partir d’aquell moment es podria arreglar els desperfectes sense perill que es tornessin a fer.

  Ara l’excusa és la manca de diners. La regidora del districte va avisar a l’AV que hi haurien obres de reparació a la plaça, però sense explicar exactament en que consistirien. Ara per ara, sembla que les baranes es posaran, el que no està gens clar és que es faci res amb el “paviment” d’aquestes rampes.

 3. Doncs mira que les han fet malament, les rampes!
  Esperem que no triguin a posar les baranes, perque ahir ja va caure un nen d’un 6 anys amb la bici. D’acord que es funcio dels pares vigilar que no juguin per les rampes, pero son nens, i a vegades van mes rapid fent les coses ells, que no pas tu per parar los…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.