Un breu anàlisi dels resultats

Aquestes eleccions han donat uns resultats que podem tractar de sorprenents. El PP ha guanyat 10.687 vots amb respecte al 2007, el PSC ha guanyat 426 vots i CiU, ICV i ERC en perden 2.108, 3.770 i 1.300, respectivament.

Badalona s’ha polaritzat. És el resultat de una campanya electoral basada només en el PP. Realment al PSC li ha sortit rentable, no ha perdut regidors ni vots, a costa, això sí, d’ICV i possiblement de CiU. Però qui més ha rentabilitzat la campanya anti-PP ha estat sens dubte el propi PP que simplement ha sobrepassat qualsevol expectativa.

Però els resultats deixen un panorama força complicat. El PP ha guanyat clarament les eleccions però necessita el recolzament d’un altre partit… I aquest només pot ser CiU.

El PSC no podria governar només amb CiU així que necessitaria el concurs també d’ICV. Una situació molt complicada perquè ICV i CiU no tenen bones relacions així que no els veig en el mateix govern de la ciutat.

Així les coses, també ens podem mirar la possibilitat d’un govern en minoria, del PP en solitari o bé de PSC + CiU. Però un govern que veig poc probable perquè seria força inestable.

Tenim Albiol per estona. A canvi, no tenim PxC…

Un pensament sobre “Un breu anàlisi dels resultats

  1. No, és clar, no tenim PxC: el PP no li va deixar lloc!

    Això és prou evident si comparem amb els resultats de Mataró, on el PP té un discurs de dreta, però educat i sense entrar en terreny pantanós.

    Allà, el PP ha passat de 4 a 5 regidors, mentre que PxC ha entrat directament amb 3 regidors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.