Moció de censura?

Fa ja alguns mesos, desprès de votar en contra de l’ajut pels llibres de text que proposava el PP, l’oposició va reunir-se, a instàncies d’ICV, per tal d’impulsar un moció de censura contra l’actual alcalde. L’encontre va acabar malament, amb un enfrontament entre CiU i ICV que fa difícil pensar en que tornin a seure algun dia per parlar d’aquest tema. Tot i això, en política tot pot passar i el tema ha tornat a sortir aquests dies desprès de la desimputació del Ferran Falcó.

De fet, el dia 6, segons El Punt, el Ferran Falcó descartava la possibilitat de tirar endavant una moció de censura contra l’actual alcalde i uns dies desprès, segons La Vanguardia, ja no ho descartava tot i que ho creia que el moment ja havia passat. Així què, ves a saber.

Però, realment l’interessa a l’oposició tombar ara al Garcia Albiol? I a Badalona? I més endavant?. Ara mateix, dubto molt que ni a CiU ni a ICV els interessi una moció de censura que donés l’alcaldia al PSC. En Jordi Serra (que té el seu blog més aviat abandonat) no té bona imatge a la ciutat, està imputat per un suposat desallotjament irregular al 2010 i va ser l’impulsor del plantejament urbanístic de la Illa Fradera que ara el TSJC ha anul·lat per varis motius. Per acabar-ho d’arrodonir, la Sindicatura de Comptes en un informe publicat recentment (arxiu pdf), afirma que al 2009, amb el Jordi Serra com alcalde, l’ajuntament va presentar una situació dels comptes municipals més favorable de la realment existent, amb una diferència de 35,62 milions d’euros. Vaja que jo descartaria una alternativa del PSC amb el Jordi Serra.

Hi ha altres alternatives. El PSC amb un altre candidat (que en té), ICV amb el Carles Sagués o CiU amb la Mercè Rius (en Ferran Falcó sembla més “integrat” al Parlament). De les tres, sincerament, la que veuria més probable seria la primera, perquè no veig a ICV i CiU disposats a cedir a l’altre l’alcaldia (ni al PSC a cap de les altres dues formacions). Però vaja tot sembla força improbable.

I a Badalona? No ho sé. És evident que guanyaria en algunes coses. Però no tinc clar si una moció de censura no donaria més vots al PP a les properes eleccions. I, aleshores, tants canvis segur que no serien bons per la ciutat.

Més opinions?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.