El nou camp de futbol

Diari de Badalona: La coalició d’esquerres que pot governar Badalona no qüestiona el nou camp de futbol

Em sembla bé que no s’ho qüestionin, però algunes de les afirmacions que fan els representants d’aquesta coalició em semblen “curioses”. Fem una ullada:

El camp de futbol és un projecte que ja està en marxa i que es farà sense inversió pública. Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona

És una obra ja licitada que s’ha finançat amb els diners de la venda dels terrenys privats de l’antic camp de l’Avinguda de Navarra. Álex Pastor. PSC

Des d’Iniciativa mai no hem posat en qüestió la construcció del camp de futbol perquè es farà amb els recursos que l’Ajuntament ha pogut treure de la venda d’uns terrenys que eren propietat del CF Badalona, a l’Avinguda de Navarra. Àlex Mañas ICV-EUIA

Sobre aquestes afirmacions:

  1. Els terrenys sobre els que es construeix el nou estadi de futbol pertanyen a l’ajuntament de Badalona, així que difícilment podem parlar de que es farà sense inversió pública.
  2. Però, a més els terrenys que s’han venut en subhasta pública no eren del FC Badalona

Comencem per la venda dels terrenys. Informació de l’ajuntament de Badalona del 12/11/2014: Aquest matí s’han subhastat els terrenys del camp de futbol del CF Badalona

Avui dimecres s’ha celebrat l’acte públic d’obertura de les ofertes de les dues empreses presentades a la subhasta d’un lot format per tres finques municipals, R-1, R-3 i R-4 incloses en el sector A de la modificació del Pla General Metropolità a l’avinguda de Navarra.

Es a dir, les tres finques venudes no eren del FC Badalona, eren de l’ajuntament. De fet, el FC Badalona manté la seva part de la finca on espera edificar habitatges amb els quals obtenir ingressos.

Encara més, fa molts anys que part del camp de futbol de l’avinguda Navarra pertany a l’ajuntament. Al novembre de 2005 Maite Arqué, alcaldessa de Badalona i Fermín Casquete, president del FC Badalona van signar un conveni en el qual es reconeix que:

  • En aquell moment el FC Badalona era propietari de 13.943 m2 del espai ocupat pel camp de futbol.
  • L’ajuntament de Badalona era propietari de 6.492 m2 del espai ocupat pel camp de futbol.
  • L’ajuntament de Badalona i el FC Badalona feien una permuta: el FC Badalona cedia 6.935 m2 dels seus terrenys a l’ajuntament i l’ajuntament a canvi li cedia el camp de futbol de la Morera.

En conseqüència en el moment de vendre els terrenys de l’avinguda Navarra l’ajuntament de Badalona era propietari de 13.427 m2, mentre que el FC Badalona era propietari de 6.935 m2. En total 20.580 m2.

Les finques que es van posar a la venda tenien les següents mides:

  • Finca R-1: 2.777,00 m2, amb edificabilitat de 11.768 m2 d'”habitatge règim general i complementari”
  • Finca R-3: 850,00 m2, amb edificabilitat de 4.882 m2 d'”habitatge règim concertat”
  • Finca R-4: 2.652,00 m2 amb edificabilitat de 9.732 m2 d'”habitatge lliure i complementari”

Total: 6.279 m2, la resta dels terrenys venuts (tots de l’ajuntament) són zones no edificables que suposo que hauran de ser urbanitzades per l’empresa que ha comprat els terrenys (informació obtinguda de la web de contractació pública de la Generalitat (document .pdf) (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/portalfileretrieving.pscp%3FreqCode%3DretrieveFile%26docHash%3Dcfefb67faf1f0fbf8efebdba0b3388ec%26fileId%3D9061036%26capId%3D1678535+&cd=4&hl=es&ct=clnk&gl=es))

Es pot obtenir més informació al Registre de planejament urbanístic de Catalunya (http://ptop.gencat.net/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=236051&fromPage=load).

Resumint. L’obra del nou camp de futbol de Badalona es paga amb els diners obtinguts de vendre terrenys municipals i es construeix a terrenys municipals. Vaja, amb recursos públics.

Que l’alcaldessa no ho sàpiga té sentit. Acaba d’arribar, no s’havia dedicat abans a la política i per tant és totalment impossible que ho sàpiga tot.

Que l’Àlex Mañas, que porta tres legislatures a l’ajuntament (12 anys) com a regidor i que ha viscut tot el procés des de l’ajuntament no ho tingui clar és una mica trist, no creieu?

Això sí, si els nous regidors de l’ajuntament creuen que el camp s’ha de fer i en les condicions en que s’ha començat, no seré jo qui es posi en contra.

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.