Calladets estem més macos?

Fa uns dies vam estar parlant amb una persona de l’àrea d’urbanisme de Badalona que va fer alguns comentaris que em van sobtar molt i que no vaig poder respondre adequadament, entre d’altres coses, perquè tampoc era qüestió d’iniciar allà una discussió interminable. No sé si això ho arribarà a llegir o no aquesta persona, m’és igual, al menys queda aquí com a reflexió que espero serveixi per a algú. Per donar context a la història, afegeixo que en teoria parlàvem de la construcció de pisos al antic estadi del CF Badalona a l’avinguda Navarra, en la pràctica, com veureu, van sortir altres temes.

Així doncs aquí estan algunes de les afirmacions que va fer aquesta persona:

Parlant del solar de Montserrat Roig: Els veïns van preferir un solar abandonat abans que un edifici sanitari

Això és mentida i dit quan i com es va dir em va a sonar a un intent de desqualificar a l’associació de veïns. Si algú té interès  aquí té l’explicació: Consultes externes, sanitat i interessos… Com a resum diré que l’AVV només va donar la seva opinió, no va organitzar cap acció de força cap al govern i només va opinar i demanar explicacions i alguns informes que mai van arribar. No entenc perquè a algunes persones els hi molesta tant que els veïns demanin explicacions i, a sobre, s’atreveixin a opinar. Afortunadament ara no hauria de ser així.

El nou estadi de futbol es fa amb diners del CF Badalona
També és mentida. Ja ho vaig explicar fa uns dies: El nou camp de futbol.

Amb la qüestió dels terrenys d’ERCROS no es va complir allò de qui contamina paga (sí, parlàvem del port).
Doncs segons la sentència de la demanda que va posar Marina Badalona a ERCROS també és mentida. D’això també vaig parlar al seu moment a aquí: La sentència sobre Ercros i el Port de Badalona. Copio només una frase de la sentència de marres: Bien puede considerarse, por tanto, que el principio “quien contamina paga”, en el que tanto hincapié hace la parte recurrente invocando todas las normas administrativas que sucesivamente lo han ido incorporando, se cumplió en el presente caso, pues Ercros no solo se vio obligada a cesar en su actividad de gran industria sino que además recibió por sus terrenos un precio muy inferior al de mercado.
Recomano llegir l’entrada sencera i, sobre tot, les parts copiades de la sentència.

L’AVV s’ha de dirigir a la regidoria de districte per parlar de qualsevol tema que els hi afecti
L’AVV mirarà de parlar amb qui sigui necessari per tal de defensar els interessos dels veïns als que representa. Faltaria més. A més, l’AVV de Can Solei va demana en reiterades ocasions, a la regidoria del seu districte tota la informació disponible sobre l’operació urbanística del antic camp de futbol de l’Avinguda Navarra. Ara ens assabentem de que, pel que sembla, ja hi ha, des de fa mesos, un plànol on consten els espais que ocuparan els edificis i, fins i tot, per on entraran i sortiran els cotxes dels garatges. Sembla ser que l’empresa pot limitar-se a fer una plaça d’aparcament per habitatge (en contra del sentit comú), que els baixos podran tenir habitatges i que no hi ha cap equipament previst per construir en tota l’operació. Però a veure, dic sembla a ser, perquè l’AVV encara no té la informació clara. I això havent-ho demanat en nombroses ocasions… a la regidoria de districte del govern anterior.

Qualsevol persona pot presentar al·legacions a qualsevol projecte urbanístic
Això és veritat, hi ha un període d’exposició pública on qualsevol pot presentar al·legacions. Però per a poder presentar al·legacions has de saber que les coses surten a exposició pública. I això no sempre és trivial. I si, a més, has demanat que et mantinguin informat i no t’informen encara pitjor.
En qualsevol cas, és l’ajuntament qui hauria de facilitar que la ciutadania estigués assabentat dels projectes que es porten a terme. I el sistema actual no fa més que posar pegues: horaris reduïts dins de l’horari laboral normal, amb l’obligació de desplaçar-se a les oficines municipals sense possibilitat de consultar per internet…

De la conversa amb aquesta persona, que vaig entendre porta uns quants anys a l’ajuntament, em vaig quedar amb la sensació de que li molestava que li preguntéssim res. I donat que treballa a una institució que ha d’estar al servei del ciutadà, un esperaria que fos conscient de que treballa també per a les AVV.

I tot això perquè l’AVV Can Solei no ve amb bons ulls com s’està previst portar a terme la urbanització del solar de l’antic CF Badalona. Tindrem o no raó, però volem donar la nostra opinió i per a això, necessitem saber que està previst fer. Comptem amb la bona voluntat del nou equip de govern per poder tenir tota la informació i poder opinar. No demanem més. Altres no han estat capaç d’entendre-ho 🙁

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.