El port de Badalona es menja un carrer

Tant l’Avui com el Punt expliquen que passa amb el port i els veïns de la façana martítima.

Resulta que els veïns afectats són els que viuen més a prop de Sant Adrià. I és que aquests veïns, per anar al centre de Badalona tenen dos opcions. Anar a Sant Adrià o pagar un peatge per passar pel costat del port. El pitjor és que abans del port allò era un carrer, carrer que s’ha menjat el port per convertir-lo en propietat seva.

Així, ben clar ho diu el regidor d’Urbanisme, Francesc López Guardiola que afirma que el port no és un lloc de pas. A més afirma que aquesta situació és transitòria, però que durarà com a mínim d’un any. L’alternativa seran dos nusos viaris a l’altura dels carrers Ponent i de Juli Galve Brusson.

Tot això em sembla increïble. No entenc quina necessitat havia de convertir aquest carrer en zona portuària, no entenc quina necessitat tenen d’obligar a pagar un peatge, no entenc la necessitar de fer uns nusos viaris que, necessàriament representarà fer ponts per sobre les vies del tren amb el cost que té això,…

A més, per una banda veus això i per l’altre llegeixes que volen que el tramvia arribi fins a Canyadó. Haurà de pagar el tramvia aquest peatge?

No entenc com es fan les coses a Badalona.

Però també podem llegir a Badalona Comunicació

L’alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, ha assegurat aquest matí que es trobarà una solució per als veïns de la façana marítima, que aquesta setmana han criticat les dificultats per accedir a casa seva.

D’altra banda, l’alcaldessa de Badalona, Maite Arqué i els responsables municipals d’Urbanisme i Via Pública es reuneixen avui amb els veïns per donar-los a conèixer una solució al problema. Tot i que ahir l’ajuntament mantenia que haurien de pagar el peatge, avui hem sabut que existiria la possibilitat, entre d’altres, que se suprimís.

A veure que queda de tot això…

Acabo recomenant-vos un escrit de la M. Dolors Sabater sobre aquest tema a l’Internauta Crític de Vilaweb Badalona: Barreres al port

I els arxius als articles dels diaris:

Actualització 18/09/05: Compromís per solucionar el pagament del peatge del port de Badalona (el Punt)

L’Ajuntament canvia d’opinió sobre el conflicte del peatge per travessar la zona del port i buscarà una solució per a part dels veïns. Així ho va ratificar ahir el regidor d’Urbanisme de Badalona, Francesc López Guardiola (PSC), que va anunciar una proposta per solucionar el problema als propietaris de la zona sud ja que «tenen una dificultat objectiva per arribar al centre de la ciutat». Segons les seves declaracions, els veïns dels habitatges situats a la Caci i els treballadors d’Endesa -que també havien mostrat la seva disconformitat amb el pagament de 50 cèntims per creuar la infraestructura portuària- quedaran fora de l’oferta que anunciaran la setmana vinent.

Un pensament sobre “El port de Badalona es menja un carrer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.