Badalona: El millor i el pitjor (11)

Ferran Falcó, president del grup de CiU a l’Ajuntament de Badalona:

No m’agrada, per començar, haver de conviure amb tant d’incivisme.Detesto les motos sorolloses, les pintades i la gent que no recull la caca del seu gos. I no m’agrada la gent que molesta l’altra gent fent soroll.

No m’agrada la invasió salvatge dels cotxes a segons quines voreres i espais públics.

No m’agrada, tampoc, el fracàs escolar que tenim ni l’absentisme escolar que es dóna en determinades escoles de la ciutat.

No m’agrada que s’associï Badalona a la visió que se’n pot tenir travessant-la per l’autopista. Ni m’agrada la seva configuració urbanística. I no m’agrada que la gent de Badalona cregui que un altre barri, sempre, és més ben tractat que el propi. I detesto que des de la política s’hagi contribuït a fer-ho creure.

No m’agraden les plaques dels carrers, la multitud de senyals de trànsit contradictòries, la manca de semàfors en segons quines cruïlles, i la poca inversió a pintar els passos de zebra. No m’agraden les bandes rugoses, encara que facin falta.

M’agrada la Rambla, però no –llevat alguna excepció- els tipus de negocis que s’hi han ubicat. M’agraden les guinguetes de la platja, però no que es converteixin en bars musicals a l’aire lliure. M’agrada Can Solei i Ca l’Arnús. I el parc de Lloreda, i el deles muntanyetes. M’agrada la Rambla de Floridablanca, la Plaça Carme Guasch i la urbanització de la Riera Canyadó.

M’agrada la biblioteca de Can Casacuberta i l’espai Betúlia, però no els horaris en què obre les seves portes. M’agrada la plaça d’Ernest Lluch, i la resta de places que s’han configurat al voltant de les noves promocions de la façana marítima, però no que hi hagi tants pocs jocs infantils.

M’agrada la nova plaça de Correus, però no que Correus sigui inaccessible. M’agrada el tren que ens travessa, però no que ens prenguin el pèl amb el mal manteniment de les tanques de la via i el patetisme de la seva estació.

M’agrada la gent que fa cultura popular. No m’agrada el nom del nostre Teatre “Zorrilla”. Ni m’agrada l’aspecte del “Principal”. M’agrada el Centre Cívic de La Salut.

M’agrada que tinguem Conservatori de Música, i Museu. M’agrada la Badalona romana, però no que per tenir-la sacrifiquem els qui ara hi viuen a sobre.

M’agrada el Viver municipal de vidre, però m’agradaria que l’Ajuntament, a més a més, fos molt més transparernt. I eficaç.

No pararia d’escriure més del que m’agrada i no de la meva ciutat, i el meu compromís és seguir treballant per transformar-la.

6 pensaments sobre “Badalona: El millor i el pitjor (11)

  1. El Sr. Falcó no hauria pogut expressar millor el que penso sobre molts aspectes de Badalona, però sobretot pel que fa al soroll. A l’estiu, a casa meva al carrer Indústria és impossible mantenir una conversa o veure la tele perquè el soroll dels cotxes, i sobretot de les motos, són insuportables. En són conscients, els conductors de motos sorolloses, que el fet que UNA sola persona passi fent soroll per un carrer pot molestar CENTENARS de persones (gent gran, bebès, etc.) que veuen interromput el seu son d’un sobresalt?

  2. …Ferrán: …Atrasos y más atrasos. Omisiones injustificables…degradación en servicios de vital importancia…y -en suma- espectativas e ilusión de una Ciudad distinta; cuyo ritmo vital -de momento- nó cambia…

    ¿Lo hará…yá y ahora.? Personalmente; sé de tu ilusión y de tu compromiso y me llegan constancias de que el equipo de Gobierno -de la mano del Alcalde Serra- está por la labor…

    Confío en que -desde vuestra dedicación- consigamos,todos, atraer a una ciudadanía; subida en la inconsecuencia negativa de que “nada de lo que hay,tiene solución”…

    Personalmente -igual que tú- nó me resigno.¡Quiero una Ciudad mejor y de más calidad, para quienes vienen detrás de mí…!

    El cómo lo hemos de conseguir dependerá de la capacidad de liderazgo e ilusión que sepáis transmitirnos; desde la “Casa Gran.”…

  3. Apreciado Ferrán…te leo, te leo, y descubriendote entre tus letras poco a poco, veo que sigues al pie del cañón en la lucha por tus consecuciones.
    Asi mismo leo más cosas, más letras y a más internaturas, me fascina especialmente todo lo que se relaciona con Badalona, y no hace falta prestar demasiada atención para ver que Badalona debe de ser geminis,(la gemela le ha salido feisima), la que todos nombramos y queremos, con su defectos ..(lo del ruido es insoportable ¿como puede ser tan ruidosa?, y la otra…de la que no me quiero casi ni nombrar ni acordar. Saludos cordiales una vez más.

  4. Tens raó, mai no he entès perquè el Teatre Zorrilla no és el Teatre Margarida Xirgu. Crec que ja és hora de què algú es plantegi el canvi.

  5. Ah, m’oblidava, tot això que no t’agrada de Badalona, i a mi tampoc, és exactament igual a la majoria de poblacions del món. Ja sé que “mal de muchos consuelo de tontos”, però t’asseguro que en moltes poblacions-barri de les que formen Madrid, la situació és molt pitjor… I no tenen platja…

  6. Senyor Falcó,
    tanta feina i tan poc que s’ha fet!! Aix, i que facil és emplenar-se la boca amb dolces paraules de cara a la galeria.
    Abans encara tenia excusa perque estava a l’oposició però ara ho té molt més facil tot per solucionar moltíssimes de les coses que no li agraden. tot i això també li dic que moltes de les coses que a vosté no li agraden a mi m’encanten i moltes de les que a vosté li agraden a mi…doncs “como que no”
    En fi, no plou mai al gust de tothom

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.