Incoherències a Can Solei

El divendres 6 d’agost el Punt publicava una notícia titulada Talen per error una desena d’arbres centenaris en un parc de Badalona on es deia:

Les obres d’ampliació del CEIP Artur Martorell, a l’interior del parc de Can Solei de Badalona, han estat marcades aquesta setmana per un error de grans dimensions. L’empresa encarregada de talar els arbres del solar on es construirà la nova part del centre ha tallat una desena de pins centenaris que havien de quedar dempeus. El regidor d’Educació, Àlex Mañas, ha afirmat que ara toca derimir responsabilitats, aplicar la màxima sanció i restituir els pins.

i

El regidor d’Educació i tinent d’alcalde, Àlex Mañas (ICV-EUiA), va indicar que primer de tot cal esbrinar qui és el responsable de l’errada: si GISA o Summa. «Un cop es depurin les responsabilitats, aplicarem la màxima sanció possible i exigirem que es restitueixin els arbres, encara que això tingui un cost molt elevat», va dir ahir el regidor ecosocialista, que hi va afegir que es demanarà que els nous arbres siguin de la mateixa espècie i de la mateixa edat que els que aquesta setmana han estat seccionats per un malentès.

El dia 8 jo feia aquesta foto amb un telèfon mòbil:

Tala d'arbres a Can Solei

I el mateix dia 8 l’ajuntament publicava una nota de premsa al respecte (el Badiu) on es pot llegir:

A causa de l’inici de les obres del nou CEIP Artur Martorell s’ha de procedir a la tala d’alguns dels pins que actualment es troben situats a la zona on s’ha de construir la nova escola, concretament a la part exterior del parc en un espai utilitzat fins ara com a aparcament al carrer Seu d’Urgell.

A la part exterior del parc??????

Però la cosa no acaba aquí. Després de la indignació demostrada pel regidor d’educació, l’ajuntament va permetre que es tallessin els arbres que quedaven dempeus. Ahir la fotografia era aquesta:

Tala d'arbres a Can Solei

L’ajuntament pot aturar una obra que es faci al seu municipi. Perquè no ho va fer amb aquesta? Perquè es va permetre que l’empresa constructora continués talant aquests arbres centenaris fins no deixar cap?

La Generalitat també demanarà la restitució dels arbres: “La Generalitat exigirà la restitució dels arbres centenaris talats a Badalona” (el Punt (9/8/05)).

El Departament d’Educació exigirà a Summa, l’empresa que va subcontractar per les obres del CEIP Artur Martorell de Badalona, que restitueixi els arbres centenaris que va talar la setmana passada al parc de Can Solei. Segons fonts del departament, la constructora va seccionar els pins per poder construir una rampa d’accés per als camions, una rampa que no estava prevista en els informes tècnics. Per la seva banda, els veïns continuen preparant una demanda judicial.

Però, tan llarga serà la rampa? I perquè no van impedir que continuessin tallant arbres desprès de dir que no ho podien fer? Incompetència? L’empresa és culpable, però, i les administracions? Què han fet per evitar aquesta desfeta a un parc públic?

3 pensaments sobre “Incoherències a Can Solei

  1. Creo que en realidad al ayuntamiento le importa un pimiento si se han talado los árboles (si no, ya habrían puesto de patitas en la calle a la empresa que lo hizo). Además, ¿por qué tiene que ir el colegio allí arriba? ¿Es que no hay sufieciente espacio en el pedazo esplanada donde se encuentra la puerta de acceso al parque? Si lo hubiesen construido allí, no habrían necesitado ni rampas ni leches para los camiones, no habrían tenido que talar árboles, ni suprimir la pequeña pero agradable zona de juegos infantiles (que por cierto, espero que restituyan en algún sitio del parque), y el colegio habría quedado absolutamente accesible y dentro del parque.
    Ahora me pregunto: ¿cuánto se habrá ahorrado la Generalitat subcontratando a una empresa que no es capaz de encontrar una alternativa a la tala de árboles?
    ¿O es que nos intentan tomar el pelo echándole la culpa a la empresa, y en realidad ya constaba en el proyecto esa tala indiscriminada?
    En cualquier caso, en mi opinión, traer unos árboles iguales que los que había es una soberana estupidez, y lo único que se conseguiría sería arriesgar la vida de esos “nuevos” árboles centenarios. No entiendo cómo se atreve a llamarse “ECO”socialista, el sr. Mañas, después de hacer semejante propuesta.
    Vergonzoso todo el conjunto.

  2. Tot aquest tema es un gran desproposit. No puc creure que la Generalitat i l’Ajuntament no hagin trobat un lloc millor per una escola que al mig del parc principal de la ciutat. No hi ha cap espai per fer una bona escola que no deixi als ciutadans sense una part important del parc i sense els arbres centenaris o no centenaris? Per aixo haurien d’haver reformat els antics edificis d’aquesta escola! Com es poden reposar arbres centenaris sino es plantant de nous i esperant cent anys? Badalona esta perdent sensibilitat ecologica, cada vegada es menys sostenible, física i culturalment. POBRES ARBRES!!!

  3. Estig esgarrifada, no sé que es el que estan fent, si es bo o dolent. Nomes us puc dir que tinc 37 anys i l’Artur Martorell va ser la meva escola, hi guardo molts bons records, sobretot dels patis i jardins i desprès de veure les fotografies i els comentaris de les obres… bé adèu escola de sempre, una de les millors escoles en quant entorn es refereix. Llàstima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.