La Rambla de Badalona

Diuen els restauradors de la Rambla de Badalona que s’està apagant. No ho sé, però suposo que deixant de banda els dissabtes a la tarda i els diumenges al matí, deuen fer poc negoci. Ara, també els preus que cobren deuen tenir alguna cosa a veure…

La qüestió és que segons el Punt Els restauradors de la Rambla de Badalona reclamen mesures perquè el nou port no se’ls mengi. Diuen que la Rambla necessita un aparcament subterrani, però l’ajuntament afirma que no seria viable.

Bé, no sé si realment el port traurà vida a la Rambla, el que crec que és una errada és l’aparcament subterrani que demanen, alhora que penso que les altres peticions (instal·lar marquesines a l’hivern i poder programar actuacions musicals de caràcter íntim) poden ser positives. Tot i això, en algun moment s’ha plantejat el fet que a la Rambla hi hagi restaurants de qualitat, a més dels tradicionals bars de tota la vida i és que crec que l’oferta de la Rambla és massa limitada.

Acabo amb les preocupants (des del meu punt de vista) declaracions del regidor de l’Àmbit de Serveis del Territori, Francesc López Guardiola (PSC) que, segons el Punt, diu que el port serveix per complementar la Rambla i per ampliar el centre històric de la ciutat i que per millorar la situació de la Rambla s’ha d’«Apostar per un element que ara mateix no està previst però que la revitalitzarà: el tramvia de la costa».

Dues cosetes… El centre històric de la ciutat no crec que es pugui ampliar. I menys amb un port de nova creació. Tot sigui que algú hagi decidit que el port de Badalona forma part de la història de la ciutat… Però, a més, a això d’ampliar el centre no li acabo de veure el sentit. És com si em diguessin que la zona comercial de Montigalà serveix per ampliar el centre de la ciutat… Perquè, si més no, tampoc el port aportarà gaire cosa nova a la ciutat i les oficines municipals i el mateix ajuntament seguiran al barri on han estat sempre…

I en quan al tramvia… Si us plau, no poseu més vies al nostre litoral. No acabo d’entendre aquest interès en fer arribar el tramvia a la Rambla o a Canyadò (com deia fa un parell de dies a una entrada titulada La platja, una segona rambla i el tramvia) . A veure, tant lluitar pel soterrament de la via del tren, i ara afegirem una altra via? Afegir més vies al litoral significa ampliar la barrera entre la ciutat i el mar. El que cal és fer arribar la línia 2 del metro fins a Canyadó, des d’allà a la Morera, Pomar i Can Ruti. De fet, al Pla Director d’Infraestructures 2001-2010 està prevista aquesta línia de metro tot i que sembla que es quedaria a Casagemas i d’allà aniria a la Morera i a Can Ruti, i, en canvi no està prevista aquesta perllongació del tramvia fins a Canyadó.

Entenc que l’ajuntament vulgui donar un bon servei de transport públic als nous habitatges que ha fet a la façana litoral, així com als nous que vol construir a Canyadó, però no pot ser a costa d’espatllar més la franja litoral. Com ja he dit, el tramvia, al costat de la platja, requerirà ser tancat per tal d’evitar incidents amb els vianants. No, no em sembla una bona idea…

6 pensaments sobre “La Rambla de Badalona

  1. Jo no sé si l’aparcament ha de ser a sota la Rambla o a sobre, però crec que sí que fa falta un aparcament al centre, i no només per a poder ramblejar el dissabte per la tarda, sinó per a poder estar-se en general pel centre.

    Com a anècdota, val la pena remarcar que és un luxe anar al Picarol a veure les últimes estrenes el mateix dia de l’estrena: mai, absolutament mai, el cine s’omple més enllà de mitja sala.

    Potser el fet que es pugui aparcar còmodament al multicines de Montigalà – i no aprop del Picarol – hi té alguna cosa a veure 🙂

  2. Potser tens raó, però aparcaments de pagament a prop de l’ajuntament hi ha 2, un al carrer Jaume Borràs (al costat d’Hisenda) i l’altre al carrer de la Mercè. A més, no gaire més lluny està l’aparcament de la Plana. I a sota les noves oficines municipals faran un altre. Sembla doncs que l’aparcament no és excusa. O, si ho és, és perquè manca informació sobre aquests aparcaments a l’estil del que tenen Barcelona o Matarò, rètols que indiquen l’ocupació en cada moment dels aparcaments públics.

  3. Doncs deus tenir raó amb això de la informació, perquè el de la Plana sí el coneixia, però els altres dos, res de res 😛

    Potser sí que, per exemple, venint de l’autopista, a la cruïlla entre Sant Pau i Via Augusta, o potser a Via Augusta amb Martí i Pujol, estaria la mar de bé un cartell que et fes saber la situació i estat dels aparcaments 🙂

  4. I les zones blaves? I l’aparcament de la platja?
    On tindrem “sarau” serà al progrès, sense cap aparcament públic i un port maquissim.

  5. El que no entenc és l’afany d’aquest ajuntament per ampliar i canviar la nostra ciutat. Això estaria molt bé quan tens tots el problemes de conservació solucionats. Penso que haurien de dedicar una mica més a ‘cuidar’ que a ‘ampliar’. Si us plau, que no ens toquin la rambla si nó és per arreglar les baranes del tren rovellades, replantar les palmeres mortes, sanejar els pasos soterranis, arreglar els bancs trencats, o netejar el paseig marítim. Potser així seria més agradable seure a una terrassa de bar.
    Respecte a l’aparcament, no crec que s’hagin de fer més aparcaments al centre ja que això encara agreujaria més el problema de l’excés de trànsit al centre. En tot cas, es podrien fer aparcaments al voltant de l’autopista (per exemple, on ara està el camp del Badalona) i fomentar les pasejades de 10 minuts per altres parts de Badalona igualment interesants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.