Les tres xemeneies de la Fecsa

Llegeixo una carta de “el Punt” d’avui que em deixa força bocabadat. La signa Aniceto Ramírez Vilches que no és la primera vegada que signa una carta en contra de les tres xemeneies aquestes.

Vagi per davant que no estic a favor del manteniment de les xemeneies (ni en contra), però no entenc la postura de l’Aniceto ni, molt menys els seus mètodes. I a aquesta darrera carta, la veritat, s’ha lluit.

Diu:

el fet que encara persisteixin opinions favorables a la conservació de les tres xemeneies i de la resta del complex de Fecsa-Endesa, a Sant Adrià de Besos i Badalona, em fa pensar que els polítics de la nostra comarca no estan a l’altura de la sensibilitat social i medi ambiental pròpies de segle XXI.

Això és desvirtuar la realitat en benefici propi. El que es vol conservar (i l’Aniceto ho sap prou bé) són únicament les xemeneies, no la resta del complex. I una persona favorable a la construcció de ports esportius poc pot parlar de sensibilitat medi ambiental.

Però hi ha més:

No sé si no acabem d’adonar-nos de la importància que tindria per a la nostra comarca l’enderrocament de les torres i la continuïtat del passeig marítim de Badalona fins a la zona del Fòrum.

La qüestió és que una cosa no té res a veure amb l’altra i aquesta frase no fa més que embolicar. El passeig marítim perdrà continuïtat (el dia que es faci) al port de Badalona (que, curiosament, l’Aniceto defensa). Però, a més, donat que les xemeneies no estan tocant a mar molt més que els edificis que l’ajuntament de Badalona ha construït al voltant del port, dubto que, pel passeig marítim, les xemeneies facin més nosa que la que fan els edificis de pisos.

Ho sento, sento ficar-me en aquesta discussió, però no entenc aquesta manera de fer les coses.

La carta (el Punt): Les Tres xemeneies i Ràdio Liberty

Més informació (Badalona bitàcola): Les tres xemeneies

Més informació encara (el Punt):

D’aquests darrers articles:

De fet, el consistori ja ha anunciat la intenció de construir en aquesta zona prop de 4.000 habitatges, la meitat de promoció pública en un terreny, ara qualificat com a industrial, on també està ubicada la central tèrmica de les tres xemeneies.

Un dels factors que condicionarà de manera determinant la transformació de la zona, serà el futur de les tres xemeneies d’Endesa. El govern local va signar a principi d’any un acord amb l’elèctrica que supedita la construcció de dues noves centrals de cicle combinat a la clausura de les tres xemeneies i l’alcalde va anunciar que es convocaria una consulta popular per decidir si, un cop tancades, val la pena conservar-les com a símbol de la ciutat. La gran majoria de les entitats de Sant Adrià de Besòs s’han manifestat a favor de mantenir-les tot i que les veus discrepants afirmen que no té sentit conservar una central que ha estat símbol de contaminació durant tants anys.

16 pensaments sobre “Les tres xemeneies de la Fecsa

  1. És una opinió tú tens la teva i jo tinc la meva. El que si que tinc clar és que igual que tu bases la teva defensa en raonaments lògics, jo com mínim tinc, el mateix dret a expresarme amb els meus raonaments que evidentment tu consideres equivocats.

    Amb això no vull enganyar ningú. Des de aquest FORUM, convido a que us doneu una volta, fent un petit Passeig desde la Fàbrica d’Anis del Mono a Badalona, fins a la Zona FORUM de BCN i Sant Adrià, passant per la Zona de Sorra de les Xemeneies. És més si voleu queden tots un dia festiu i fent tots la passejada, conviden a la Gent i que la Gent que vingui tregui la seva conclussió. Pot ser tots tindrien més raonaments. Et deixo triar el dia.

    Nota: Amb una mica de Sort, pot parlar amb l’Empresa FECSA, i que ens deixi visitar-les per dintre. Val la pena.

    Gràcies

  2. El que intento dir és, precisament, que no és només qüestió d’opinions. Tu creus que les xemeneies s’han d’enderrocar. Sobre això no tinc res a dir, em sembla fantàstic.

    El que no m’agrada és la teva manera d’argumentar. Les torres et molesten perquè (dius) impedeixen la continuïtat del passeig marítim, però en canvi el port, que també ho fa, et sembla fantàstic.

    Ho sento, però argumentat així sense més explicacions em sembla com a poc incoherent.

    I dir que és poc ecològic… Estem amb les mateixes. Les xemeneies, inactives, només es poden considerar com a dolentes paisatgísticament però no ecològicament. El port és molt més antiecològic, a més de ser dolent també des del punt de vista paisatgistic.

    És a dir, tots els mals dels que culpes a les torres ho tenen allò que defenses. Incoherència?

    Ja he dit i ho tornaré a repetir, si no vols les xemeneies perquè no t’agraden, perquè no les vols veure des de casa teva, no tinc res a dir en contra. Però les excuses que fas servir no me les puc creure. De un defensor del port no. Ho sento.

  3. Encara no has respost a la meva pregunta (excursió a les torres), i si vols estàs convidat a casa a fer un vermut, i comproves que es veu des de el balcó.

    Respecte el teu comentari et repetixo el que penso, donç per la teva resposta crec que no li has prestat el temps suficient. Al final hi ha més informació.

    És una opinió tú tens la teva i jo tinc la meva. El que si que tinc clar és que igual que tu bases la teva defensa en raonaments lògics, jo com mínim tinc, el mateix dret a expresarme amb els meus raonaments que evidentment tu consideres equivocats.

    Amb això no vull enganyar ningú. Des de aquest FORUM, convido a que us doneu una volta, fent un petit Passeig desde la Fàbrica d’Anis del Mono a Badalona, fins a la Zona FORUM de BCN i Sant Adrià, passant per la Zona de Sorra de les Xemeneies. És més si voleu queden tots un dia festiu i fent tots la passejada, conviden a la Gent i que la Gent que vingui tregui la seva conclussió. Pot ser tots tindrien més raonaments. Et deixo triar el dia.

    Nota 1: Amb una mica de Sort, podria parlar amb l’Empresa FECSA, i que ens deixi visitar-les per dintre. Val la pena.

    Nota 2: Esteu atents els camvis de govern que ha fet el Sr. Canga (Alcalde de Sant Adrià ).
    Al front de la regidoria de Medi Ambient ICV, declaracions favorables del nou regidor a enderrocar les Torres, a més forma part de l’Agència Local de l’Energia ( El Punt 03.03.06 )Aquets fets son el menys destacables.
    Creació de la nova regidoria de Turisme, per primera vegada a Sant Adrià des de 1978. Aquets fet es molt significatiu. (El punt 29.03.06)

    Gràcies

  4. Tens raó, Aniceto, no t’he respost a la teva oferta de visitar la zona. Però no creguis que no t’he fet cas, avui he estat per la zona 🙂

    En quan a la visita, la veritat és que els meus horaris no em permeten gaires “alegries” i els caps de setmana m’agrada dedicar-los a la meva família. Tot i això podriem intentar buscar un dia, però haurà de ser després de Setmana Santa.

    Crec que el Sr. Canga ha estat molt receptiu en tot aquest procés. Et recordo que ell és (o era) partidari de mantenir les xemeneies. Tot i això no ha tingut cap problema en posar al front de la regidoria de Medi Ambient a una persona contrària. I a més vol preguntar als ciutadans. A Badalona no es va preguntar als ciutadans si volien port i, a més quan una entitat ciutadana va fer un debat al respecte, la regidora de Medi Ambient, que estava convidada, no es va presentar.

  5. I ja que hi som… Dius que tens dret a expresart-te amb els teus raonaments. D’acord. Però posar en boca dels defensors de les xemeneies coses que no han dit no és un raonament.

  6. Estimat Badalona bitàcola

    Hi ha una cosa, en la que estem d’acord, el REFERENDUM,no més que jo vull, que tambè es faci a la nostre ciutat a Badalona

    I respecte a: Coses que no han dit ?

    Ja veures si s’acaban conservan les Torres, com quedarà el tema. L’unic que se, encara no confirmat, es que la part de Badalona, anirà a terra i es recalificaren els terrenys.

    Respecte el dia que podem quedar tu mateix, deprés de Setmana Santa quan vulguis.

    Et faig arribar la carta que vaig enviar a Oriol Fort del diari QUE, després del seu maravellos publireportatge:

    Estimado Sr. Fort:

    Le remito información adicional a su artículo sobre las chimeneas de FECSA-ENDESA, de fecha de hoy 03.04.06.

    Como podrá comprobar existen voces discordantes entre las que yo me encuentro, en relación a la conservación de las famosas chimeneas.

    Lamentablemente en su artículo tan sólo antepone como parte contraria a la conservación de las Torres, a la dirección de FECSA-ENDESA, con la única referencia: “la práctica totalidad de las asociaciones de Sant Adrià de Besos”, de la que se sobreentiende que debe haber alguna asociación que no forme parte de la práctica totalidad.

    Sr. Fort, yo personalmente he enviado cartas a numerosos periódicos, entre los que se encuentra el diario “QUE, EL PAIS, LA VANGUARDIA, 20 MINUTOS, EL PUNT, EL PERIODICO, etc…” Creo que en todos incluido el suyo han accedido a publicar algunas de mis cartas a favor de la eliminación total de las Torres.

    Si observamos la hemeroteca, el Alcalde de Sant Adrià, Sr. Canga firmó un acuerdo con ENDESA, el pasado 30.12.06 (sin luz, ni taquígrafos, y a espaldas de sus ciudadanos, pues la mayoría se enteraron por la prensa), que salió publicado en el Diario el Punt y en La Vanguardia del 31.12.06. Este acuerdo era para la instalación de una Central de ciclo combinado, también en el Litoral, pero en este caso, al otro lado del Río Besos (Zona Sur).

    A raíz de esta situación envié una serie de cartas, de las que una de ellas se publicó en el Diario la Vanguardia, el domingo 08.01.06. El día 11.01.06, se le hace en el Diario el Punt, una especie de Publirreportaje, al Consistorio Adrianense, donde anuncia por primera vez, la intención de realizar un referéndum, previo estudio económico, sobre la viabilidad o no de conservar la chimeneas y traspasar toda la información a los ciudadanos. Quizá exista una pequeña causa efecto, quizá.

    Evidentemente ello generó una polémica sobre todo institucional, de la que los ciudadanos han quedado al margen, aunque no así los Ayuntamientos afectados (Barcelona, Badalona y Sant Adrià de Besos), pués no se trata tan sólo de un problema municipal, si no más bien comarcal, la contaminación visual que las Torres producen afecta a toda la comarca y no sólo a Sant Adrià de Besos. (Carta publicada en la sección Punt de Vista del diario el Punt de 27.01.06)

    La polémica da lugar a cruces de cartas entre vecinos y no tan vecinos, la página Web del Ayuntamiento de Sant Adrià de Besos hecha humo. Opiniones de todos los gustos, para el sí a la conservación y para el no. Le recomiendo la carta de Rafael Martínez.

    En estas que al anunciar el Referéndum el Sr. Canga, yo como ciudadano de Badalona, reclamo también a mi Ayuntamiento, que ya que una parte del complejo de FECSA-ENDESA, se encuentra también en nuestro municipio, los habitantes de Badalona, también tenemos derecho a opinar (Carta diario 20 minutos 23.01.06). El Ayuntamiento de Badalona, no abre la boca al respecto (Entrevista en Radio Ciutat de Badalona, inicio Marzo 2.006), a pesar de la provocación mediática, derivada de que algún lumbreras del Ayuntamiento de Badalona, entra al trapo de unas declaraciones del Sr. Pizarro, Presidente de ENDESA, en las que dice que se siente español de Teruel y no español de Badalona, a pesar de ser la ciudad donde ha nacido, y es entonces cuando nuestro Ayuntamiento lanza un comunicado en el que en su último párrafo dice:

    “Que durant molts anys els ciutadans de Badalona i també d’altres municipis propers han partit els efectes constants de la contaminació produïda per la Central Térmica del Besòs d’aquesta companyia, una part de les instal•lacions de la qual es troben situades dintre del terme municipal de Badalona”.

    Por tanto el consistorio badalonés reconoce que el Complejo FECSA-ENDESA, forma parte de nuestro municipio, aunque calle y no manifieste nada al respecto, incluso la FAVB ( Federación de Vecinos de Badalona) que inicialmente parece posicionarse a favor de intervenir en el Referéndum, calle y se esconda. Saque sus propias conclusiones, pero es evidente que alguien ha tomado nota y les ha hecho callar.

    No obstante continúo con mi lucha, y aprovechando la voladura de las antenas de Radio Liberty, carta a los principales diarios de nuevo, que sale publicada en el diario el País de 28.03.06 y en el Punt del 29.03.06, en el que el Sr. Canga anuncia también la remodelación del gobierno municipal. (Algo tendrá que ver)

    Me reafirmo en lo explicado en todas mis cartas y le rogaría Sr. Font que antes de publicar un artículo indague y busque más información sobre todo en las otras partes que mejor o peor representadas, tienen también una opinión, “contraria”, pero opinión a fin de cuentas

    Lamento decirle que en su artículo se posiciona claramente, hacia una de las posibles opciones, dejando escaso margen o ninguno prácticamente a la otra. Creo que su labor como periodista ha de ser principalmente objetiva, y vuelvo a repetirle, lamentablemente su artículo no deja de ser un manifiesto a la conservación de las Torres.

    Encontrará más información en http://www.bdalonaopina.com , http://www.badabit.org, así como en la propia Web del Ayuntamiento de Sant Adrià Besos.

    Gracias por su tiempo y un abrazo, por cierto no se si ha visto las chimeneas y la zona que ocupan de cerca, si usted quiere quedamos un día y le hago de guía. Yo hace menos de tres meses las visité por dentro pidiendo tan sólo por alguien del comité de empresa.

    Reciba mi más cordial saludo.

  7. El PSC de Pals, satisfet per la rapidesa de les administracions en recuperar l’espai natural on hi havia les antenes de Ràdio Liberty
    El PSC de Pals considera com sobtades les demostracions fetes per CiU per mantenir intactes els terrenys on hi havia les antenes enderrocades fa unes setmanes. El PSC recorda que el risc d´urbanització d´aquest paratge havia existit quan CiU governava tant a Pals com a la Generalitat.
    Cal indicar que els integrans de l´agrupació socialista havien format part de la Plataforma Salvem la Platja de Pals, l´any 2001, que va recollir més de 5.000 signatures per tal de prevenir l’edificabilitat de la zona.
    Ara i a tall d´exemple, el Departament de Costes ja ha encarregat a la UdG el treball de vetllar per la recuperació de la flora i la fauna de la zona. El pasat dia 5 d´abril, ja es delimitaven les àrees d’actuació prioritària.
    Així, l’agrupació socialista de Pals es mostra satisfeta per la feina aconseguida fins ara, i es compromet a continuar treballant des de tots els nivells per tal que tot el poble de Pals pugui gaudir d’un nou espai públic, verd i natural al bell mig de la platja.
    Els socialistes recorden que aquells terrenys havien estat en perill d’urbanització amb els governs de CiU, partit que fins fa poc no s’havia mostrat mai clarament a favor de la preservació dels ecosistemes costaners.

  8. L’article 28 de les normes reguladores de participació ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona diu: «El resultat de la consulta ciutadana es prendrà en consideració sempre que la participació sigui com a mínim d’un 50% del padró de persones més grans de 16 anys en el mateix territori objecte de la consulta.»

    De totes maneres sense desmerèixer la importància de sotmetre a consideració l’opinió dels ciutadans, aquí, com en tot, el veritablement crucial és la informació. Sense informació no ens poden demanar que prenguem decisions, i si ens ho demanen, ens estam enganyant.

    Ara m’explicaré! Abans de sortir la notícia de la consulta de Barcelona sobre la reforma de la Diagonal, a la nostra comarca, Sant Adrià de Besòs ja havia convocat i endarrerit una proposta similar dues o tres vegades sobre la conservació o no de les Tres Xemeneies al seu litoral.

    Inicialment el seu alcalde va dir que donaria tota la informació necessària sobre el cost de mantenir-les dretes, i a uns dies de l’últim ajornament del referèndum adrianenc encara restem a l’expectativa de rebre un detallat informe respecte d’això. I no em val que donin la informació una setmana abans i/o sense temps de contrastar-la.

    És cert que hi ha una plataforma popular que defensa amb totes les armes el manteniment de les torres, i que ha convocat conferències pro conservació, però també és cert que a veure qui és el maco que s’oposa davant la pressió que suposa anar en contra de sentiments populistes semblants a la síndrome d’Estocolm.

    Si el que veritablement volen els governs és fer el que els rota, siguin municipals, autonòmics o estatals, i tenir un certificat emès per les urnes sobre un tema concret alhora que problemàtic, la mostra a seguir ara per ara no és una altra i lamento dir-ho que la de Sant Adrià de Besòs

    Salutacions a Tots i records a Badabit

  9. El domingo le pregunte a mi madre que tiene 86 años ,que opinaba de la tres chimeneas y me dejo sorprendido,dijo, dejarlas ahora ya no pueden hacer mal a nadie , la ciudad y el mundo la recordara como las construcciones que no se deben realizar y menos en ciudades tan pequeñas como la nuestra (savia respuesta).Al igual que nos equivocamos hace 30 años también nos podemos equivocar ahora .Nuestra ciudad es muy pequeña ,solo disponemos de 4 kilómetros cuadrados aproximadamente y debemos controlar los pocos espacios que nos quedan .Creo que el espacio donde están ubicadas las tres chimeneas debería emplearse para realizar servicios para los ciudadanos, como hospitales, residencias de ancianos, zonas de ocio y otras que seguramente nos hacen falta y que podriamos añadir.Si se conservan siempre estaremos a tiempo de derribarlas, aunque despues nos costara mas caro, parece ser que esto ,ahora no tiene ninguna importancia

  10. Conservar las tres chimeneas de Sant Adrià implica dar la espalda al Mar

    Las tres chimeneas de FECSA-ENDESA en Sant Adrià del Besos constituyen el impacto visual más importante de Europa en un núcleo urbano con salida directa al Mar Mediterráneo. Son una muestra de lo que no se debe hacer en materia de infraestructuras energéticas al lado de un espacio natural.

    Sant Adrià lleva desde la segunda mitad de siglo XX albergando en su territorio aquello que Barcelona no quiere: la depuradora, la incineradora, la central de ciclo combinado, el puerto FORUM, la central de reparaciones y mantenimiento de los tranvías, el nudo de conexión de autopistas de la C31, el barrio de la Mina, las vías del tren de la línea R1 y las famosas tres chimeneas. Es más, en septiembre se inaugurará la escuela de ingeniería de la UPC en terrenos también de Sant Adrià, aunque recibirá el nombre de EEBE, (Escola d’Enginieria de Barcelona Est), ¿significativo, no? Por cierto, como centro educativo no paga IBI.

    Sant Adrià tiene, sin embargo, dos joyas ocultas: la desembocadura del rio Besòs y la playa, tan ocultas que sus propios ciudadanos viven de espalda a ellas, ni las defienden, ni las potencian, existe una especie de síndrome de Sant Adrià que es una derivación del síndrome de Estocolmo en materia de infraestructuras hipnóticas.

    Nada de lo que he citado más arriba lo ha decidido inicialmente Sant Adrià de Besòs, nada, todo le ha venido impuesto y, cuando por una vez en su historia tienen la posibilidad de decidir unilateralmente en el diseño de una de sus zonas más emblemáticas, lo hacen pero para conservar aquello que se les impuso en el pasado y encargan a la Diputación un informe favorable, en lugar de hacerlo en sentido contrario.

    Si Barcelona y Badalona han conseguido abrirse espectacularmente en los últimos 25 años al mar, Sant Adrià ha hecho todo lo contrario: ha vivido y vive de espaldas a él, y lo malo es que además pretende seguir haciéndolo. Tienen una oportunidad histórica de abrirse al Mediterráneo, la tienen y la van a desaprovechar.

    El mantenimiento de las chimeneas provocará un impacto urbanístico enorme, son necesarios auténticos rascacielos en primera línea de costa para mantener la infraestructura. Los ingresos por IBI que genere el nuevo barrio, derivados de viviendas, aparcamientos y locales al Ayuntamiento, se los va a comer la infraestructura que se desea mantener, a ello le hemos de sumar que ese desarrollo no será inmediato, pues dudo mucho que las constructoras propietarias de gran parte de los terrenos adyacentes deseen construir de forma inmediata con el riesgo de no vender ni una sola vivienda, lo que provocará una degradación aún mayor de la zona.

    Hagan ustedes un sencillo ejercicio, no las miren de lejos, acérquense a ellas y piensen si les gustaría que sus hijos se criaran a menos de 150 metros de las mismas. Muchos de los que las defienden solo las han visto desde la distancia, no han convivido diariamente con ellas.

    La zona podría convertirse en la salida natural al mar, no solo de Sant Adrià de Besòs, sino también de Santa Coloma. Imaginaos: llegar paseando desde Can Zam por el lateral del río Besòs hasta una zona de playas similar a la de Barcelona, eso sí, sin las chimeneas, que no dejan de ser errores que una generación hace pagar a otra.

    Publicado en el Periódico de Catalunya 02.03.16
    http://www.elperiodico.com/es/entre-tdos/participacion/conservar-las-chimeneas-sant-adria-implica-dar-espalda-mar-58657

  11. Quan parles de les xemeneies, Aniceto, dius moltes coses que, des del meu punt de vista, no tenen ni cap ni peus. M’encanta aquest paràgraf:

    Sant Adrià lleva desde la segunda mitad de siglo XX albergando en su territorio aquello que Barcelona no quiere: la depuradora, la incineradora, la central de ciclo combinado, el puerto FORUM, la central de reparaciones y mantenimiento de los tranvías, el nudo de conexión de autopistas de la C31, el barrio de la Mina, las vías del tren de la línea R1 y las famosas tres chimeneas. Es más, en septiembre se inaugurará la escuela de ingeniería de la UPC en terrenos también de Sant Adrià, aunque recibirá el nombre de EEBE, (Escola d’Enginieria de Barcelona Est), ¿significativo, no? Por cierto, como centro educativo no paga IBI.

    A veure, el port del Fòrum, no el volia Barcelona? Perquè? Tu, gran defensor del port esportiu de Badalona, consideres dolent el port esportiu de Sant Adrià? Vaja, curiós. I l’escola d’Enginyeria de la UPC és realment una infraestructura que Barcelona no vol? No sé, posar al mateix nivell una escola universitària amb una incineradora em resulta sorprenent. Ves tu, en un sol paràgraf ja fas dues afirmacions sorprenents.

    Continuem. Afirmes que Sant Adrià té dues joies, el Besòs i la platja. I que els ciutadans viuen a esquena d’ells. Serà que no has vist mai la platja de Sant Adrià plena de gom a gom. Igual que els ciutadans de Badalona, els de Sant Adrià han de suportar un port que els ha robat un bon tros de platja. Però mira per on, a tu el port de Badalona t’agrada. No té gaire sentit, la veritat.

    No continuo. Per mi aquestes xemeneies no són tant diferents dels alts edificis que s’han construït a Badalona, a tocar de la platja, per poder pagar la construcció d’un port esportiu que la ciutat no necessita. No pots estar en contra de les xemeneies estant a favor del port de Badalona i tot el que s’ha fet en el seu nom. Però potser té alguna cosa a veure que tu visquis a aquells edificis que s’han fet per pagar el port. Potser a tu ja et va bé perquè així vius a tocar la platja. I, potser per això també et molesten les xemeneies, perquè les tens a prop.

    Els ciutadans de Sant Adrià han pogut opinar sobre les xemeneies. Els de Badalona no ens van donar cap oportunitat per opinar sobre el port. Però els ciutadans de Sant Adrià s’equivoquen i els polítics Badalonins no, oi?

    El dia que et senti criticar el port de Badalona i la pèrdua de més d’un quilòmetre de la platja badalonina em creuré les teves paraules al voltant de les tres xemeneies. Mentrestant, que vols que et digui, per mi les teves opinions sobre les tres xemeneies no tenen més valor que una enrabiada d’una criatura consentida.

  12. No m’he pogut estar de repassar aquest post, sencer, i veig que, al final, la visita va quedar pendent 😀

    No t’ho prenguis malament, Aniceto, no tinc res en contra teva, però, de veritat, que tu defensis l’enderrocament de les xemeneies amb aquests arguments em resulta tan increïble que no em puc estar de portar-te la contrària 😀 😀 😀

  13. Aquesta es la teva greu errada, no has passejat mal per el seu costat, no has pujar a la montanyeta artífcialment creada per ocultar parciàlment la seca visió, No virus mes en la on vius, no somies amb el 2030.
    Jo vaig somiar con molts altres un port a Badalona, un canal que s’endinsa en la ciutat i que conecta barris con La Salir amb el Mar, vaig somiar nous veïns i veines, nens, joves i veloz, vaig somiar una Escola con Badalona Port, un IES com Antoni Bori, un CAP del Gorg, un pavelló poliesportiu, una biblioteca, un casal de joves, un centre cívic, un centre de dia pero la gent gran, una rambla que conectará el pavellò Olímpic amb el nostre fantàstic passeig marítim, un gran i emblemático hotel, he somiat total això mes fauna cegada, i no només jo, se el que treballat pero que es compleixin aquets somnis i en cap d’ells, mai surten les Tres Xemeneies.

  14. Jo també somio, amb un passeig marítim continu de banda a banda de Badalona, amb una platja de 5 km l’enveja de totes les ciutats dels voltants, amb un mar que es veu des de lluny a la ciutat (i no està tapat per edificis de 12 plantes d’alçada). Però veus tot això és incompatible amb el teu port.
    I mira, als meus somnis també hi caven un passeig “que conecta barris con La Salir amb el Mar”, “nous veïns i veines, nens, joves”, “una Escola”, “un IES com Antoni Bori, un CAP del Gorg, un pavelló poliesportiu, una biblioteca, un casal de joves, un centre cívic, un centre de dia pero la gent gran, una rambla que conectará el pavellò Olímpic amb el nostre fantàstic passeig marítim” i fins i tot, si vols “un gran i emblemático hotel”. Tot això cap als meus somnis d’un platja de Badalona sense port. Per a què vols el port? No el necessites per a res. El port no és més que un aparcament de iots, iots que no deixen de ser com a cotxes de luxe. Tu consideres maco un aparcament de cotxes de luxe? Jo no.

  15. Badalona Bitácola,

    Al final la conservació de les tres xemeneies ha servit per aprovar el PDU més especulatiu de tota l’història democràtica de Catalunya. Des de 2006 ho estava dient i aquí teniu el resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.