No hi ha massa comentaris a fer:
A la primera foto, algú que no sap que hi ha uns dies i unes hores especÃfics per deixar els trastos al carrer.
A la segona, qui recull la brossa que no es molesta en… bé, no es molesta en res. Ja és habitual trobar bosses de brossa aprisionades pels contenidors i que, a més, queden just sota el pedal d’obrir la portella, el que fa molt difÃcil obrir-la (amb les mans de vegades no és tan fà cil). No crec que treure les bosses de terra abans de deixar-hi el contenidor sigui tan difÃcil, però deixar-lo d’aquesta manera sobre les fustes em sembla ja d’una desÃdia insolent.
A la tercera, un despropòsit total. Desconec el detall de la normativa, però em consta que el lloc prioritari per a deixar-hi els contenidors de runa és ocupant una plaça d’aparcament.
És veritat que aquà – començament del carrer Sant Isidre – no hi ha aparcament, perquè hi ha la parada de taxis. Hi ha, però, dues alternatives a la vorera:
- Deixar-les a la parada, on gairebé mai hi ha taxis, sinó “taxis” particulars que esperen algú que arriba en tren
- Deixar-les uns metres més enllà , a la Plaça Roca i Pi, la de la RENFE, que té ple de lloc on no farien nosa a ningú
En definitiva: una bona mostra d’incivisme i coses mal fetes per part de tothom: ciutadans, professionals i serveis de l’Ajuntament.
es una vergonya veure el poc civisme que tenim els ciutadans de la nostre ciutat ,a part que el nostre ajuntament no fa res per habitar-ho. Quan es va empadronar a un domicili s’hauria de informa com i quant es llencen les escombraries i qui no compleixi les normes del barri on viu, s’ha de multar i aixà aviat s’ha acabaria amb aquest problema
És cert que tenim poca informació sobre la normativa municipal, en part perque és difÃcil de trobar, i en part perque a molts no els interesa gaire. Però hi han certs fets que, independentment que estiguin regulats o no, el sentit comú hauria de ser clau a l’hora d’actuar.
Malhauradament, aquestes imatges són cada cop més habituals a la nostra ciutat. Ens estem acostumant massa a elles, i hi ha gent que ja ho troba normal.
Les poques vegades que he necesitat del servei de neteja, he de dir que m’han respòs molt bé.
Badabit, no hi ha dies ni hores concrets per deixar trastos al carrer, només cal trucar al servei de neteja i acordar amb ells un dia, hora i lloc de recollida. És aixà de fà cil. Encara que al nostre carrer, per exemple, hi ha força veïns que no ho saben ja que tenim un racó a tocar la plaça de les gavines que s’ha convertit en l’abocador del barri.
També cal destacar l’esforç d’alguns operaris de la neteja que s’esmeren en deixar els carrers nets, veient que per on acaben de netejar fa 1 minut passa algú i llença qualsevol porqueria o deixa que el gos es desfogui. Ha de ser desesperant. També és el cas del nostre carrer.
Potser el que faria falta seria que quan truques a la GU per avisar que algú està deixant trastos al carrer, o pasen pel devant d’uns sacs d’obra posats a la vorera, cridessin l’atenció als responsables. Però no és aixÃ.
També seria bo passejar-se de paisà i multar actituts incÃviques, potser aixà molta gent aniria prenent conciència de que la seva manera d’actuar no és acceptable, i conseguiriem mermar les actituts tipus ‘No pago? Doncs que netegin’.
Crec que es podria invertir una mica més en prevenció, ja que d’altra banda es podrien estalviar molts diners que ara es gasten per culpa de l’incivisme de la gent. Diners que paguem tots i que es podrien invertir en altres coses.
No seria més rentable posar vigilà ncia nocturna a Can-solei en lloc d’haver de netejar graffitis cada dilluns i arreglar les destroses de quatre babaus incÃvics del cap de setmana?
No caldria posar vigilà cia les 24 hores, simplement anar-se passant cada hora i deixant´se veure. Per exemple.
Salutacions,
VÃctor