Coses de l’alcalde

Dimarts vaig assistir a la presentació del llibre de l’Andreu Mas El més vell dels desitjos. El port de Badalona. La presentació va ser força interessant, perquè els parlaments (de l’Oriol Lladó l’inici, del propi Andreu Más i de l’alcalde Jordi Serra el tancament) van ser molt interessants. Però em vull centrar ara en el parlament de l’Alcalde. Del llibre també vull parlar, però abans me l’haig de llegir 🙂

Deia el Jordi Serra que a Badalona el port ha estat polèmic i que a Badalona sembla no poder-se fer coses “atrevides” sense que s’aixequi polèmica. Afirmava que cal ser atrevit per poder fer coses i posava dos exemples, un el nou edifici que s’ha d’aixecar a la cruïlla de la riera de Canyadó i el carrer Sant Bru, que els veïns no volen que sigui tan alt, i l’altre els dos edificis que fan ombra a l’edifici de la Caci. Em va “agradar” especialment aquest darrer exemple perquè va dir que els edificis es van haver de fer dos pisos més baixos del previst perquè “no es podien fer més alts” i que per això es va haver de deixar a la constructora que fes un afegit a cadascun dels edificis, afegit que ara ofega a l’edifici de la Caci. Com exemple no està malament, però com exemple de la incompetència municipal, que va donar permisos per construir a una alçada que, no sé perquè, no es podia.

Però de fet, això darrer no és més que una anècdota. El més important és que no li falta raó al senyor Serra, cal ser valents per poder tirar endavant la ciutat. Però no ens equivoquem: Els ciutadans han de donar un vot de confiança a l’ajuntament, però l’ajuntament ha de comptar amb els ciutadans abans de tirar endavant grans projectes. Ser capaç d’escoltar als badalonins, d’acceptar les seves crítiques i les seves propostes i, sobre tot, d’adaptar-se a allò que pensen, és ser valent. I el nostre ajuntament, no és gens valent.

I també va parlar de diàleg…

A una entrevista publicada dijous a Vilaweb Badalona en Jordi Serra diu que és cert que el Port no cau simpàtic. Però el port es va fer d’esquenes als ciutadans. Com pot caure simpàtic?

I ja acabo. Divendres 13 el semanari SÓC publicava una entrevista amb el Jordi Serra on es pot llegir:

Per a mi és una prioritat fer reunions amb els veïns i ho faré contínuament perquè ells t’exposen la globalitat de tot el què passa.

Doncs potser caldrà que li expliqui això als veïns de Can Solei. L’associació ha demanat en dues ocasions (al abril i al maig) per escrit tenir una reunió amb el regidor d’urbanisme (ell mateix) – una reunió, per cert, pactada al novembre – i encara està esperant una resposta. Realment l’alcalde té com a prioritat parlar amb els veïns? I dialogar? Les prioritats es demostren amb els fets. No amb les paraules.

4 pensaments sobre “Coses de l’alcalde

  1. No em sorprèn gaire que un polític digui una cosa i faci una altra. Així funciona la nostra “democràcia”… Quan el polític respongui més per la gent que pel partit, comencarem a arrencar…

  2. Quina obsessió tens amb el front marítim!
    La Caci li fan ombra els edificis… ho dius poèticament però , Com esta la Caci? si fa pena de veure !!! plena de merda , tapiada perquè era un niu de Yoquis ! Ho vols com abans?
    Fa dos any que tindria que esta restaurada i no ho fan perquè La pompeu diu que el barri esta degradat per portar els seus estudiants! AIXO ES EL QUE TINDRIES QUE DENUNCIAR.

    Al barri hi vivim persones i sembla a molts dels teus escrits que som par del problema , com si fossi’m responsables del pecat original!.

    Deixes que un arbre no et deixi veure el bosc.

  3. Blai, t’equivoques amb mi. No són les persones el que em molesta, si de cas les seves obres.
    No em molesten els habitants de la “façana marítima” em molesta que s’hagin fet edificis de 12 plantes a tocar el mar.
    No em molesta que hagi gent vivint allà. Em molesta que s’hagin fet edificis de 12 plantes a tocar el mar.
    Vull que tot allò estigui arreglat. Hem substituït fàbriques que contaminaven l’ambient per edificis que contaminen (des del meu punt de vista) el paisatge.
    Que era pitjor el que havia abans? Sí, però crec que tinc dret a queixar-me perquè es podria haver arreglat aquella zona d’una manera menys agressiva.
    Sense port, no hauria fet falta fer edificis de 12 pisos. I potser amb edificis de 3 plantes es podria haver urbanitzat la zona d’una forma menys agressiva.
    Et dono la raó en que potser hauria de deixar de queixar-me per una cosa que ja no té remei. Però em fa mal perquè ja em queixava abans de que es fes tot allò.
    Per altra banda, si vols denunciar qualsevol cosa, les portes de Badalona bitàcola estan obertes.

  4. Bé Badabit,
    es dona la circunstància que per poder construir en el mateix lloc on hi havien les ruinoses fàbriques s’havia de fer un port. Dit d’una altra forma, si no hi ha port l’ajuntament no es pot apropar a 500 metres de la linea de costa perque es del Ministeri Maritim, ni de l’ajuntament ni de la Generalitat. I per tal de poder amortitzar l’important cost de fer el port els edificis tenien que tindre aquesta alçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.