Gossos i civisme

Fa uns dies (malauradament no tinc temps d’escriure tot el que m’agradaria), en Miquel Estruch escrivia al seu bloc sobre una cagarada de gos que veia a diari quan anava a la feina. Donat que feia setmanes que la veia havia arribat a la conclusió que era un nou element escultòric. I com que no tenia nom, suggeria dir-li Homenatge pòstum a l’Ordenança de Civisme.

L’Ordenança de Civisme va fer un any a principis de gener i per “celebrar-ho” l’ajuntament va fer una roda de premsa explicant el nombre de denúncies fetes, que s’han fet més advertiments que denúncies i una valoració, positiva, de l’any de funcionament d’aquesta ordenança.

Han passat dos anys des que l’ajuntament va començar a parlar de l’ordenança de civisme. Realment no es pot dir que s’hagi fet amb preses i haig de reconèixer que al seu moment es van tenir en compte les opinions dels badalonins. Ara bé, fer complir l’ordenança, malgrat el nombre d’avisos i sancions, és força complicat i l’escrit del Miquel Estruch n’és una prova.

Ara l’ajuntament es proposa ser més dur a l’hora de sancionar i, a més, incorpora alguna novetat que aplaudeixo: deixar que els gossos pixin a les parets dels edificis estarà sancionat. Bé, però:

  • L’Ordenança de Civisme continua aplicant-se a mitges, habitualment perquè és impossible aplicar-la del tot. Aquesta tarda, sense anar més lluny, a les 19 hores dues persones diferents passejaven els seus gossos (dos un i un l’altre) sense lligar per la Rambla.
  • També hi ha llocs on nos s’aplica intencionadament però sense senyalitzar ni avisar de cap manera, com per exemple una determinada zona del parc de Ca l’Arnús.
  • Malgrat els esforços de l’ajuntament en el tema d’informació, jo no tinc més informació sobre l’Ordenança de Civisme que la que m’ha arribat a través d’internet i la que m’he preocupat jo d’aconseguir. Si tenim present que no tothom té accés a la xarxa i que no tots els que tenen accés a la xarxa s’interessen pel que es cou a la ciutat, tinc la sensació que hi haurà molts badalonins que no tindran ni idea de que és això de l’Ordenança de Civisme i que significa.

Malgrat les meves crítiques, reconec que en general la iniciativa és bona, però crec que encara li queda molt per millorar.

A continuació alguns enllaços:

L’Ordenança de Civisme actual.

Una entrada del bloc d’en Ferran Falcó parlant del tema i amb enllaços als documents que es van lliurar a la roda de premsa: Balanç del primer any de l’ordenança de civisme: fortaleses i debilitats.

Per finalitzar una mica “d’història” de l’Ordenança de Civisme vista des d’aquest blog (compte! alguns dels articles que al seu moment vaig criticar no existeixen a la normativa actual o bé han canviat)

Un pensament sobre “Gossos i civisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.