El parc, tancat i barrat… Menys pels gossos.

L’escrit que ve a continuació l’he escrit en calent, només tornar del parc aquesta tarda. Soc conscient de les limitacions que té tot plegat, però no per això puc deixar de pensar que les coses es poden fer millor: Les obres es poden repartir en el temps, es pot fer una tanca més o menys provisional pels gossos, es pot ser més dur amb aquells que menyspreant als demés deixen que el seu gos sense lligar s’acosti a la resta de vianants…

Al final he deixat reposar el text i no l’he publicat al moment. El deixo però tal i com m’ha sortit fa unes hores. I prego als responsables municipals, filar una mica més prim en el tracte al parc.

I ara, us deixo amb el text inicial:

Vagi per davant que escric emprenyat, així que demano disculpes si algú considera que m’he passat, però no ho vull deixar perquè desprès ja no tindré ni temps ni ganes de posar-me.

Avui he vingut cansat de la feina i em venia de gust anar a córrer una estona (el meu cansament és més mental que no físic). Amb el meu fill hem anat al parc i la situació no ha pogut estar més decebedora. A Can Solei la part inferior està tancada per obres. Gairebé tot Ca l’Arnús està tancat al públic, porta ja setmanes i no sembla que s’hagi d’acabar aviat. A sobre, l’única part del Ca l’Arnús on no hi ha obres està pressa pels gossos sense lligar. Per acabar-ho d’arrodonir, pel camí he hagut d’esquivar un gos sense lligar i quan li he recordat a l’amo que els gossos, al parc, han d’anar lligats, a sobre s’ha emprenyat amb mi.

A Badalona tenim una normativa “de civisme” que obliga als amos dels gossos a portar-los sempre lligats, menys als espais delimitats. A les entrades del parc de Can Solei – Ca l’Arnús hi ha uns cartells que diuen que els gossos han d’anar lligats. Però ni la normativa de civisme ni la normativa del parc es compleixen.

Encara pitjor. L’ajuntament de Badalona és conscient de que la normativa de civisme no es compleix al parc… I deixa fer.

Això no és la primera vegada que ho dic, ni, segurament, serà la darrera. Si cal un àrea de gossos, el primer que s’ha de fer és senyalitzar-la. Tal com està ara, els propietaris de gossos tenen el parc per un gran pipi can. I que ningú em parli dels vigilants… Perquè a banda de passejar poca cosa més fan. Total els hi han dit que al parc els gossos poden anar sense lligar, no?

Per acabar. Calia fer totes les obres de cop? És realment necessari tancar gairebé tot el parc? Estarà el parc obert al public al maig tal i com deien els responsables municipals?

Estic emprenyat. Avui he anat al parc a relaxar-me i he sortit pitjor de com he anat. Moltes gràcies ajuntament de Badalona.

4 pensaments sobre “El parc, tancat i barrat… Menys pels gossos.

 1. Com a tots ens agrada gaudir del parc, també als gossos, li agrada gaudir i poder córrer lliure. Si el gos és perillós, aleshores s’ entén que ha d’ estar lligat.

 2. Els gossos han d’anar lligats sempre. No a tothom li agraden els gossos i ningú ha de patir el que un gos s’acosti a olorar-lo. De fet, a mi m’agraden els gossos, però no m’agrada que un gos d’algú que no conec de res s’acosti per olorar-me.

  Per altra banda, si el gos necessita còrrer, se l’ha de portar a un lloc on pugui còrrer sense molestar a ningú, sense que ningú s’hagi de sentir incòmode per tenir un gos acostant-se per olorar-lo o pel que sigui.

  Finalment, no estic en contra de que els gossos tinguin un lloc per còrrer sempre i quan estigui adequadament senyalitzat i es controli que no surtin d’allà. Cap d’aquestes dues normes es compleixen al parc. I això, malgrat una normativa de civisme que obliga a que els gossos sempre vagin lligats i a la normativa del propi parc que obliga al mateix.

  Si es fan normatives s’han de fer complir. I si no, no es fan.

 3. Hola:
  después de seis meses de este escrito todavía copntinuamos igual, el parque de Can

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.