El problema existeix

Dos molt interessants articles, un del Ferran Falcó: “A Dios rogando, y con el mazo dando” i un altre d’Andreu Mas: L’ham romanès.

Per resumir res millor que un tros de cadascun dels articles. Ferran Falcó:

No es tracta de discutir si el que diu el darrer pamflet de proganda electoral del Partit Popular és veritat o no. Perquè és obvi que, més enllà d’algunes promeses inconcretes o impossibles de fer complir tipus “cuando sea alcalde, podreis salir a la calle sin miedo a ser atracados”, o “todos viviran segun nuestras costumbres”, el que diu el pamflet és el que pensa la immensa majoria de la gent, voti el que voti, o no voti a ningú.

Andreu Mas:

El discurs bonista no pot negar la realitat: hi ha problemes de convivència provocats no per una ètnia en concret, però sí per certes actituds de grups fàcilment catalogables.

2 pensaments sobre “El problema existeix

  1. AQUESTA TAMBÉ ÉS UNA CITA DEL SR ANDREU MAS, AMB LA QUE ESTIC TOTALMENT D’ACORD.

    “Discreció i feina als barris, això és el que ens convé”

    Xavier García Albiol no pot ser rebatut només amb paraules, ha de ser-ho amb fets. Per arribar a les persones que es poden veure temptades pel discurs de la xenofòbia cal deixar el PP sense arguments, demostrant que allò que diu no és cert. Es necessita més seguretat ciutadana, aplicar mesures per millorar la situació econòmica de les persones que competeixen dins de la mateixa franja de pobresa, invertir més en serveis socials que afavoreixin tant els autòctons com els nouvinguts i un llarg etcètera que exigeix uns recursos de què, per si mateix, el consistori badaloní no disposa. La resta? Material per al consum intern que tranquil·litza la pròpia consciència. Esquinçar-se les vestidures, denunciar el PP, deixar-lo com un drap brut, no soluciona els problemes de fons que donen caliu a les paraules del PP a Badalona i a Plataforma per Catalunya, que fa temps que fa volts per la ciutat per mirar d’esgarrapar alguna cosa. Discreció i feina als barris, això és el que ens convé.

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/163353-lham-romanes.html

    I AQUESTA REFLEXIÓ ÉS LA QUE MÉS M’AGRADA DEL SR. FALCÓ

    Això no és cap descobriment, i dir-ho com ho diu el PP no aporta res de nou. Sobretot, perquè tampoc se’ns proposen solucions a la qüestió. Tanmateix, s’aprofundeix a dir que són “immigrants” quan, en realitat, són ciutadans europeus -Romania- i no se’ls pot “expulsar”…tal i com demana tanta i tanta gent que no sap encara de què va el dau.

    El col·lectiu gitano-romanès és europeu, és nòmada, i marxarà igual que ha vingut, com la marea. Els va portar la bonança, i possiblement se’ls endurà la crisi. Mentrestant, què podem fer? De primer, no ser tant estúpids com per continuar creient que no cal actuar-hi. Desfer-nos de bonismes i de prejudicis.

    I què fem? Doncs escolaritzar les criatures. Procurar que visquin en habitatges el més nets possibles, i quanta menys gent millor. Examinar els seus permisos de conduir, i si han passat la inspecció tècnica dels vehicles. Fer seguiment dels caps més conflictius, i mirar d’enxampar-los. Saber quants en són, on viuen, de què viuen, i si canvien de residència.

    El PP no pot dir que no s’hagi fet. S’ha fet. Molt. De manera constant. Prova d’això són la reducció de pisos pastera, i la detenció i empresonament de pares que -pressumptament- obligaven les criatures a delinquir, i de majors d’edat que havien -pressumptament- rebentat seixanta bars a la zona de Llefià i La Salut. Una detenció que va comptar amb una decisió judicial sense precedents, en acordar que no podien, si sortien de la presó, tornar a Badalona. ´

    Què aporta, què proposa, què faria el PP si arribés a governar? Si té alguna proposta, nova, diferent, que la faci. Que m’expliqui com ho farà per fer que els gitanos visquin “segun nuestras costumbres”. Perquè aquí ja em perdo. Els farem regalar un llibre i una rosa? Anar a missa? Jugar a bàsquet? Demanaran “turnemis”? Se’ls posarà al costat, el senyor del PP, i cantaran “el meu avi”?

    http://blocs.mesvilaweb.cat/ferranfalco

    Salutacions a tots !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.