Eduard Maristany

Aquest carrer badaloní és força antic, jo diria que de finals del XIX o principis del segle XX. Però, ves per on, al 2005 l’ajuntament de Badalona va decidir cedir la propietat de part del carrer a la societat que gestiona el Port, amb el que els ciutadans han perdut el dret a passar per aquest carrer… sense pagar (que pagant Sant Pere canta).

Des de fa ja temps, els veïns dels nous edificis de la zona sud del port es queixen de que estiguin obligats a pagar un peatge per poder accedir al centre de la ciutat. El seu cas és greu perquè per anar al centre de Badalona han d’escollir entre passar per Sant Adrià i fer una llarga volta o pagar un peatge, una situació que, com a poc, hauríem de considerar anormal.

Des de l’ajuntament no es cansen de repetir que el carrer Eduard Maristany a l’alçada del port, forma part de la infraestructura portuària i que, per tant, no volen que es faci servir com a carrer. També afirmen que “aviat” es faran les infraestructures necessàries per tal que els veïns d’aquella zona puguin arribar al centre de la ciutat sense passar pel port. Però aviat vol dir, al menys, un any i, a més, no només els veïns d’aquella part de la ciutat han de tenir dret a anar d’un cantó a altre de la ciutat sense pagar peatge.

Aquests darrers dies s’ha sabut que els veïns de la zona sud del port podran recollir una tarja per tal que puguin travessar el port sense pagar, però donat que només els hi donen una tarja per família (quan moltes de les famílies tenen dos cotxes) el tema no es pot donar per tancat i més si tenim en compte que només les famílies que viuen a la zona sud del port tindrà tarja, la resta de ciutadans hauran de pagar per accedir-hi.

Vista la situació, CiU Badalona ha dit que està estudiant la legalitat del peatge. Espero que aviat (sigui legal o no) ens diguin el resultat d’aquest estudi.

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.