El port no és una drecera?

El títol el trec d’una entrevista que “el Punt” ha fet a algú (a la pàgina web no consta el nom de l’entrevistat).

Només aclarir, que si el port no ha de ser una via de pas, l’alternativa s’hauria de haver pensat abans. Ara, fins que no hagi alternativa possible, no és de rebut que la gent que vulgui fer servir un carrer de Badalona hagi de pagar per fer-ho. I no, de moment no hi ha alternativa.

Nota: Aviso que si algú espera trobar alguna cosa interessant a l’entrevista no trobarà més que molt d’autobombo i autocomplaença.

Més informació a “el Punt”: Retiren el pont de la Cros de Badalona, que serà substituït per un de nou

Més informació a Badalona bitàcola: Eduard Maristany

35 thoughts on “El port no és una drecera?

 1. La Roser Castillo ho va dir ben clar en el programa la tertúlia de RCB del divendres:

  “El carrer Eduard Maristany (banda mar) no serà un carrer quan hi hagi el canal que s’adintri a terra”

  Però jo opino que fins que això no es produeixi i no s’hi hagin construit tots els accessos, el carrer Eduard Maristany ha de ser lliure de pas per a tothom, sense cap barrera. En tot cas sí que estic d’acord que si algú vol aparcar dintre del recinte del port ha de pagar. Es qüestió de canviar el sentit de les barreres.

  Trobo normal i correcte que quan s’hagi desenvolupat tot el projecte estigui tallat (hi haurà aigua) però en l’actualitat només s’ha desenvolupat la primera fase i en aquesta primera fase no estava previst construir-hi els accessos.

 2. Però és que, de fet, això del aigua té pinta d’excusa. Al cap i a la fi haurà d’haver més d’un pont per sobre del canal, si més no, un pel tren i un altre pel passeig marítim (ja que van assegurar que es garantiria la seva continuïtat malgrat el port). Per tant el pont es pot fer i si no es fa serà per manca de voluntat, no perquè no es pugui fer.

  Aquest és el gran problema, la manca de voluntat per afrontar els problemes reals dels ciutadans de Badalona. Així tenim un port que els ciutadans no necessiten i els problemes que està generant als veïns de la zona no es volen solucionar.

 3. A Llavaneres tenen la mateixa situació que a Badalona, el port Balis talla un carrer i si vols pasar amb cotxe has de pagar… la volta és de 3Km, i no hi ha l’enrrenou que s’ha creat a Badalona i no hi han previstes alternatives.

 4. Una pregunta. A Llavaneres, el carrer era abans que el port?

  I en quan a “la mateixa situació que a Badalona”, només dir-te que, a Llavaneres, no hi ha pisos a banda i banda del port. A més, la zona realment habitada, al cantó França del port (però no al seu costat), no pertany al municipi de Llavaneres i té connexió directa amb el seu nucli urbà.

  No Malf no, no és el mateix ni de lluny.

  Mapa de Llavaneres

 5. Des del punt de vista del port, ténen raó, utilitzar ‘el seu carrer’ per passar lliurement els soposaria un cost. Sí, clar, el problema és de qui ha venut aquest carrer.
  Si jo compro un carrer pel meu ús personal, tampoc voldré que hi passi tothom. Qui vulgui passar per casa meva que pagui. El problema és que potser ami no me’l vendrien.
  Encara que ben pensat, tampoc crec que sigui una situació que s’hagi plantejat molt sovint, preguntaré als veïns del meu carrer si el volen comprar, jo crec que entre tots podrem i després posem un peatge i en poc temps l’amortitzem… , és una idea a madurar.

  Des del punt de vista dels ciutadans, hem venut un carrer, i enlloc de suposar beneficis per la ciutat, a sobre ens haurem de gastar molt més del que s’ha tret d’aquest carrer per fer una infraestructura que els substitueixi.

  En conclusió, no és al port a qui s’ha de demanar explicacions.

 6. Bitàcola, al cantó “Espanya” també hi han pisos, a més, que a banda i banda del port siguin municipis diferents no discrimina la solució. A part, el cami de ronda ja hi era. Si jo ara visc al la zona “Espanya” del port i haig d’anar a banyar-me a la zona “França” i agafo el cotxe o pago o haig d’anar a Sant Vicenç. Recorda que hi ha un tros de platja de Llavaneres a la banda “frança” del port Balis.

 7. Malf, el fet que siguin municipis diferents fa variar molt les coses. Primer perquè si has de fer una gestió al teu ajuntament no necessites creuar el port. De fet, per anar a la platja de l’altra banda del port no crec et calgui agafar el cotxe, oi? I això sense deixar de banda que potser no et calgui anar a l’altra platja si tens una al costat de casa.
  A més, un detall important, un camí de ronda no és un carrer.
  Per acabar, que a Llavaneres s’hagi acceptat aquesta situació no vol dir que sigui bona ni que es tingui que acceptar a Badalona. Es possible que als ciutadans de Llavaneres no els molesti aquesta situació pel que sigui, però això no justifica que s’hagi de fer el mateix a Badalona, ni que estigui malament que els badalonins protestin per una situació que no troben correcta. No?

 8. Es que teniu que anar a tot arreu en el vostre cotxet?Han fet un port privat i si es te que pagar per entrar-hi, dons pagueu i santes pasques , que sou uns señoritingos…
  Us agradi o no, es te que respectar la propietat privada i els negocis dels altres.
  A pagar!!!!!!!!I si no, aneu caminant que us fara millorar la circulacio del cervell……

 9. No es tracta d’anar o no en cotxe. Es tracta de si és lícit que es posi un peatge a un carrer. Es tracta de si és lícit que es faci un negoci privat en un terreny públic. Es tracta de si és lícit que un negoci privat (ho dius tu) pugui tallar l’únic carrer que uneix un grup d’habitatges amb el seu municipi.

  Evidentment el port és prioritari per a algunes persones, que no per a la majoria dels ciutadans de Badalona. Però, curiosament, cap dels partits polítics de Badalona han volgut conèixer l’opinió dels badalonins… I ara, a la majoria dels partits continuen sense tenir cap interès en saber que li preocupa realment als badalonins.

  Però bé, els senyoritingos aniran en cotxe (cotxet?) mentres la resta de ciutadans, els ciutadans normals, aniran amb el seu iot, oi?

 10. Si no t’enteres, no es un carrer, es una via d’entrada i sortida de un port privat, res mes.No hi ha res a consultar.
  Els habitatges ja savien que aniria un port (per aixo van anar-hi), com els de l’aeroport tambe ho savien, i despres a molestar als altres i a protestar per aconseguir drets que els altres no tindrem…..perque veuen que no tot son avantatges i privilegis…..
  Repeteixo: NO ES UN CARRER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Qui volgui entrar a fardar amb el seu cotxet, QUE PAGUI !!!!!!!!!!!!!

 11. Maru, era un carrer. Ara ja no ho és? Segurament si ho dius tu així serà.
  I en quan a fardar amb el cotxe, simplement per voler fer-lo servir… Bé, tu sabràs per a que fas servir el cotxe.
  Per cert, tu no vius a Badalona, oi?

 12. No veus que jo no tinc cotxet, vaig caminant i no em puc comprar un pis CARISSIM al davant d’un port esportiu de ultimissima generacio…….per despres plorar per no poder pagar uns centimets…..DEPLORABLE.
  I tu , tant de ICV que sembles , encara els defenses?????’

 13. Ara ens entenem 🙂

  Primer, no soc d’ICV ni de cap partit, soc de Badalona.

  Segon, no els defenso, critico el port i tot el que representa. El port ens ha tret als badalonins un troç de platja (i no petit) i un carrer com a mínim. No m’agraden els edificis que han fet a tocar mar, ni els que faran a tocar el canal.

  Però és que, de fet, els que viuen allà no són els únics als que pot interessar fer servir aquell carrer…

  En qualsevol cas, si haig d’escollir entre el port i les persones, em quedo amb les persones.

 14. Be, jo tambe em quedo amb les persones, pero no amb totes…no em fan falta les aprofitades, ni les ploramiques ni les que volen sempre tenir mes privilegis que les altres, i aquest crec que es el perfil dels que viuen als nous edificis del port, i que ara volen que els que vivim en barris massificats, sense serveis ni possibilitats de tenirlos, ni veure ni olorar el mar, ni portar els amiguets a l’estiu, els hi fem costat…ANDA YA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Que paguin.

 15. Doncs mira, a mi m’agraden menys les que s’han quedat amb un troç de la nostra platja… I el fet que ens posin peatge a un carrer (era un carrer nostre, dels badalonins, cal tenir-ho present), per tal que uns quants tinguin el seu port net i polit, que vols que et digui… Preferiria poder fer servir el carrer si un dia m’interessa.

 16. QUE PAGUINNNNNNNNNNNNNNNNNN !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Bona nit i que somieu amb els angelets del port.

 17. En una cosa sí que estic d’acord amb Maru. Els que viuen als nous habitatges del port, no haurien de tenir privilegis sobre els altres badalonins. El carrer que s’ha quedat el port era de TOTS els badalonins, per tant TOTS hauriem de tenir el mateix dret a utilitzar-lo.

 18. Correcte victorp, veig que t si m’entens, no era tan dificil, pro a vegades el Sr. Bitacola esta una mica obtus……(es una broma…)
  I si no es per TOTS, no te que ser per uns quants privilegiats que j viuen amb la zona residencial….

 19. Però és que jo el que defenso (veig que no m’explico bé) és que el carrer ha de ser obert, però obert per a tothom. De fet, si llegeixes l’entrada, diu: “Ara, fins que no hagi alternativa possible, no és de rebut que la gent que vulgui fer servir un carrer de Badalona hagi de pagar per fer-ho.”

  Com veus no parlo d’unes determinades persones, dic que qui vulgui fer servir el carrer que el pugui fer servir, però em refereixo a qualsevol badaloní, no uns determinats (aleshores sí) privilegiats.

  En qualsevol cas, que quedi clar que jo no defenso als veïns del port, només constato la incongruència que representa el que l’ajuntament hagi regalat un carrer al port, a un port que no serà dels badalonins (per molt que diguin) sinó d’aquells que hagin comprat o llogat un tros.

 20. QUUUUUUUUUUUUUUUUEEEEEEEEEEEEEEE
  PAAAAAAAAAAAAGUUUUUUUUUUUIIIIIIIINNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!
  O que vagin caminant, o en patins, o en bici, o fen footing, o en patinet, o fen curses de sacs, o a la pata coixa,o com vulguin i no els faran pagar RES, ara si volen anar en cotxet……….(veure el principi)

 21. Tu no, tu ets La bitacola de Badalona, i quedes exempt.
  Tots els altres, veins i no veins que vulguin o tinguin el caprici de circular per un port esportiu, tidran que pagar un petit i insignificant canon de conservacio i manteniment.
  Tal com esta el Pais, la Nacio, l’Estat i el Mon, aixo no te cap valor de res.
  Aquests veins dintre de no res es queixaran del tren que fa soroll, despres dels banyistes a l’estiu, despres de no tenir comerços i etc, etc, i tu, benvolgut vigia de Badalona, els hi faras confiança ?????????

 22. A veure, jo no defenso els veïns del port, ja no sé com dir-ho. Però crec que els que han de pagar el mateniment del port són aquells que s’han comprat un amarrament allà, no els badalonins que vulguin fer servir un carrer. Oblida’t dels veïns del port. Pensa en la resta de badalonins, que vulguin fer servir el carrer Eduard Maristany, per exemple, per anar del Manresà a Sant Adrià… Aquests han de pagar el manteniment del port? Si algú ha de pagar, han de ser aquells que ens han tret un tros (gran) de la nostra platja.

 23. Francament Maru, lamento dir-ho, i mai no faig comentaris, però abaixes bastant el nivell d’aquesta magnífica bitàcola.

 24. Natàlia que ets amigueta del Toni i per aixo m’ataques ??????
  Jo al menys participo que tu ni baixes pero tampoc pujas cap nivell….
  Per mi aquesta discusio queda finalitzada en aquest punt, amb el convenciment personal de que ara ja no es un carrer public i que els veins d’altres barris poden anar a St. Adria per altres vies.
  Natàlia , a reveure.

 25. Potser els veïns de Badalona el que volíem era un altra autopista per la façana marítima, que segur sería més útil per a una major quantitat de persones. Que vols que et digui, ara ens haurem de queixar de que hi hagin semàfors als carrers, amb lo ràpid que arribariem als llocs sense ells?

 26. No, Arnau, ningú no demana una autopista. Es demana un carrer, amb els seus semàfors, els seus passos de vianants. Es demana que el ciutadà, el veí, la ciutat, estigui per davant del port, no a l’inrevés. Perquè el port ha d’estar per davant de tot? Perquè el port ha de fer seu un bon tros de la nostra ciutat? I el que més mal en fa, perquè el port s’ha quedat amb un tros de platja de TOTS els badalonins?

  No, Arnau, no, ningú no demana una autopista que ens trenqui, encara més, la ciutat. Però tampoc volem un port que ho faci.

 27. Sóc una veina de la part Sud del port, i segons vosaltres soc una privilegiada…. bueno, sí sento el mar i he estat pagant el pas del port per fer QUALSEVOL cosa a Badalona, qualsevol tràmit fins i tot per comprar el pa… Però sento dir-vos q tenim mancances més serioses q aquesta. No disposem de línea telefónica, correos no vol venir a fer la entrega de correspondéncia… i moltes incomoditats més q pagar 0,5€ per pasar pel port.

  Estic d´acord q l´accés hauria de ser lliure fins q no acabin les infrastuctures de la zona, i crec q CIU no va desencaminat en q no és molt lícit el tema de pagar per pasar, ara q tb està implicat econòmicament en el tema port…

  Salutacions

 28. Els que viuen al Port, com tu dius, i ocupen la façana marítima de Badalona que paguin, sí, però impostos, que ens beneficien a tots. El peatje del port no beneficia a ningú… I el port menys 🙁

  Bé, rectifico, el port segur que beneficia a algú, però als badalonins i badalonines no.

 29. Totalment d´acord!!!

  Per cert, continuem sense telèfon… el senyor de Correos ja ens vé a deixar les cartes i cada divendres tenim carreres de motos sense aparèixer els mossos pe enlloc

  Salutacions

 30. Natàlia, maca, on ets????
  No tens cap nova aportacio sobre el port, el peatge o qualsevol altre coseta perque veiem la teva gran preparacio cultural????
  Felicitats els veins del port per disfrutar del servei de Correus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada