Novetats al cas Pretòria

Segons El País l’ajuntament de Badalona ha demanat a Juan Felipe Ruiz que presenti la seva dimissió com a “consejero delegado de Marina Badalona”, petició que aquest ha rebutjat.

Por su parte, el PSC ha suspendido también temporalmente de militancia a Juan Felipe Ruiz, consejero delegado de Marina Badalona, también imputado por el juez Garzón. El Ayuntamiento de Badalona ha pedido a Ruiz su dimisión, pero éste no ha aceptado. Sí puede cesar a Ruiz el consejo de administación de Marina Badalona, que comprenden otras administraciones públicas.(El País: Dimite el gerente de la empresa del suelo de la Generalitat tras ser imputado por Garzón)

Segons Vilaweb Juan Felipe Ruiz ha estat imputat:

També ha estat imputat el conseller delegat de l’empresa pública Marina Badalona des de l’any 2000 i ex-delegat del govern espanyol a Mallorca, Juan Felipe Ruiz Sabido, que ja ha estat suspès de militància del PSC. En aquest cas, Garzón afirma que Ruiz Sabido era el contacte a Badalona de Luís García, també imputat i a qui una empresa de Ruiz hauria pagat 2,5 milions d’euros per rescindir un contracte. (Vilaweb: Garzón imputa el gerent de l’Incasòl i un ex-alcalde del PP)

També l’Avui afirma que ha estat imputat:

La llista es completa amb noms destacats com els de Doris Malfeito i Maria Lluïsa Mas, esposes de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta respectivament. També han de declarar com a imputats l’exgerent de l’Incasòl en època de CiU Genís Carbó, l’arquitecte de Santa Coloma Lluís Falcón, el responsable de Marina Badalona –Juan Felipe Ruiz– i Josefina Calvet, mare de l’exalcalde de Santa Coloma, ara empresonat pel cas, Bartomeu Muñoz. (Avui: Garzón imputa el gerent de l’Incasòl i el PSC el suspèn de militància

Per altra banda, l’ex-alcaldessa de Badalona ha estat cridada a declarar com a testimoni.

A banda dels imputats, Garzón ha citat per al gener deu testimonis, entre els quals hi ha l’ex-alcaldessa de Badalona Maite Arqué (PSC), l’ex-director general de Planificació i Recursos de l’Ajuntament de Santa Coloma Albert Gadea, i l’actual gerent de l’empresa pública Gramepark, Manel Sierra (Vilaweb)

20 pensaments sobre “Novetats al cas Pretòria

  1. Imputats Juan Felipe Ruiz i Emili Mas, i citada Maite Arqué com a testimoni, nomès falta el regidor d’Urbanisme de torn de l’Ajuntament de Badalona. On acaba la responsabilitat de Francesc López Guardiola, unya i carn de Juan Felipe Ruiz en els afers portuaris i de la remodelació urbanística de la façana marítima de Badalona, ara convenientment desaparegut de Badalona en algun despatxet metropolità, i on comença la d’en Jordi Serra, regidor d’Urbansime en el mandat anterior, succesor de López Guardiola i ara també alcalde?

  2. Aixó és el que apareix al diari el Pais

    Dimite Ruiz Sabido

    “El consejero delegado de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz Sabido, ha sido el siguiente en declarar. Su abogado, José María Fuster Fabra, después de su declaración ha dicho que no se ha impuesto medida cautelar alguna, que ha contestado a todas las preguntas y que ha quedado claro que la actuación de su cliente era de beneficio público y que también ha generado un importante beneficio a la ciudad de Badalona. A Ruiz se le considera una persona muy próxima a Luigi.

    Tras prestar declaración, Ruiz Sabido ha presentado su renuncia al cargo de delegado de Marina Badalona, después de que el alcalde del municipio, Jordi Serra, se lo pidiera por su imputación en la trama de corrupción. En un comunicado, el alcalde, que constata que debe preservarse la presunción de inocencia de cualquier persona no condenada, recalca que esta decisión es lo más “sensato” para garantizar la transparencia y colaborar al máximo con la justicia.”

    Mas, que ha sido suspendido temporalmente de militancia en el PSC y ha dimitido de su cargo en el Incasòl, había sido anteriormente gerente del Consejo Comarcal del Barcelonès. Según fuentes cercanas al ex alto cargo, su relación con Bartomeu Muñoz y Luigi proviene de esa época. Pero además Garzón recuerda que Mas fue vicepresidente de Marina Badalona, otra de las sociedades investigadas por la presunta trama corrupta.

    Emili Mas ( Gerent de l’Incasol ) ocupaba también el cargo como gerente del consejo comarcal, que participa dentro de la sociedad portuaria de Badalona. De allí proviene también su relación con Juan Felipe Ruiz, otro de los imputados y consejero delegado de Marina Badalona. Ruiz, que fue subdelegado del Gobierno central en Menorca, era consejero de la sociedad Badalona Building Waterfront (BBW).

    Esta empresa pública adjudicó un solar sin que mediara concurso público alguno. En vez de eso, BBW dio un préstamo de 13,2 millones a Marina Badalona, recién constituida, y meses después se lo cobró con dos solares en el frente marítimo de la ciudad”

    http://www.elpais.com/articulo/espana/libertad/cargos/ex/gerente/Instituto/Catalan/Suelo/elpepuesp/20091204elpepunac_6/Tes

    ———————————

    Francesc, acusacions gratuites com les que fas més a dalt no fan més que crear dubtes, si el Jutge Baltasar Garzón, haguessí trobat indicis de delicte en les persones que tu cites, els hauria imputat i per el que és llegeix a la noticia, a Juan Felipe Ruiz no se l’hi ha impusat cap mesura cautelar. Per la qual cosa és suposa que de moment queda net.

    Per altre banda, considero que les acusacions que realitzes envers l’anterior regidor d’Urbanisme estan de més, per que en cap cas s’ha parlat a nivell judicial d’aquest senyor.

    Respecte al nostre Alcalde, el Sr. Jordi Serra és regidor d’urbanisme des de princpis d’aquesta legislatura i compagina aquest càrreg amb l’ALCALDIA des de que Maite Arque va ser triada com Senadora, la seva responsabilitat per tant queda fora de qualsevol dubte.

    I respecte a la Sra. Maite Arqué està citada en qualitat de testimoni. Per tant no creis dubtes on no han de existir.

    L’anterior equip de govern de Badalona, va tirar cap endevant un projecte molt ambicios com el Port en una ciutat que majoritariament la donat l’esquena i que no obstant molts veïns dels que actualment varen anar a viure el seu costat van fer una aposta de futur, tan valida com la que tu vas fer a la zona on vius. Aposta que continuan fent, encara que el projecte resta imacabat.

    Salutacions a tots !

  3. Un detall només Aniceto. La ciutat no ha donat l’esquena al port: el port es va fer d’esquenes a la ciutat i els seus ciutadans.
    Una aposta de futur hauria de ser per a tota la ciutat. Si una instal·lació com el port només es fa amb el suport dels veïns més immediats, malament anem.

  4. Estimat badabit,

    No te d’explicar la historia del Port de la nostre ciutat, i les reivindicacions históriques respecte a ell, saps que hi ha un llibre de l’Andreu Mas que ho explica fill per randa.

    Badalona era i és encara una ciutat que viu d’esquena al Mar i si que és cert que el Sr. Juan Felipe Ruiz, ha tingut una actitud barrubera en les seves formes i fins i tot els propis veïns zona van demanar a l’any 2.007 la seva dimissió( Plé municipal de Febrer 2.007 ) en relació a la barrera (peatge) del Port. Ës evident que aixó no ha acompanyat però encara estic per veure que algú de la societat civil i fins i tot de la política, s’apropés al Port a demanar explicacions o recolzar el Projecte tal i com l’Arquitecte que va guanyar el concurs va disenyar i tal i com inicialment estava plantejat ( inclós el Canal ).

    Els veins de la zona badabit sempre han cregut en aquesta infrastructura i han apostat el seu patrimoni entorn en ella.

    Han presentat escrits i reclamacions davant el defensor del ciutadà de la nostre ciutat i davant el Sindic de Greuges per defensar el plantejament inicial i ningú, ningú de la nostre societat civil ha recolzat les nostres reclamacions. Hem estat sempre nosaltres els que ens hem dirigit amb ells reclaman la seva participació.

    Estic segur que ara s’obrirà una nova etapa en el si de Marina Badalona, del que no estic tan segur és que la nostre societat civil es posicioni d’una vegada per totes en el desemvolupament d’aquesta infrastructura, de la desaparació de la via del tren, de la construcció del Canal, en l’obertura definitiva de la ciutat al Mar com ja va fer Barcelona.

    Salutacions a tots !

    Si els ciutadans encara no ha entés que el Port i tot el projecte que és desemvolupa al seu voltan és l’eix central de la Ciutat del S.XXI, malament anem.

  5. Aniceto, tu oblides que les reivindicacions històriques venien de la ma dels pescadors, pescadors que han quedat gairebé fora del port, doncs no han aconseguit res del que demanaven.

    Però, a més, realment els pescadors de Badalona, avui són una petita part dels habitants de la ciutat.

    El port, no és una infraestructura pensada pels badalonins. Per a que els hi serveix? S’ha fet d’esquena als badalonins, no s’ha comptat amb la seva opinió. I els pocs que podien sortir guanyant, els pescadors, s’han quedat fora quan la instal·lació ha estat acabada. El port ha fet malbé més d’un quilòmetre de la platja de Badalona. Una platja que les industries ens havien tret i que en comptes de recuperar-la per la ciutat l’hem cedit al port.

    El port no obre la ciutat al mar, l’allunya. Els alts edificis que s’han construït a tocar la platja només acosten el mar a aquells que hi viuen, per la resta de ciutadans no és més que una barrera més, una barrera de gran alçada que es permet donar ombra a la platja a la tarda.

    No, així no, el port no ha fet guanyar res als ciutadans de Badalona, només els ha fet perdre.

  6. Tu, Aniceto, ho hauries d’entendre millor que ningú. Quan les xemeneies de la Fecsa es van fer, els polítics del moment pensaven que era una gran idea. Donava electricitat a una àmplia zona i permetia el desenvolupament industrial de les ciutats properes.

    Avui estem convençuts de que va ser una errada.

    Avui els nostres polítics estan convençuts de la bondat del port. D’aquí a 50, 75 anys, tindrem tots clar que ha estat un error.

  7. Estimat Badabit,

    No oblido res, ni Pescadors, ni altres que han estat interessats amb el seu desemvulupament. He anat varies vegades a parlar amb l’àntic President de la cofraria de Pescadors de Badalona i fins i tot ens van oferir com associació a recolzar les seves demandes, i ens va sorpendre tant com a ells quan és va tancar la llotja on és feia la subasta del Peix, de forma tradicional, perque és veu que els Peixeters de Badalona, van interpossar una demanda de insalubritat. A partir d’aquí ja no ser rés més d’ells. Les últimes notiicies que he tingut son; que la part del Port que ocupaven la perdràn properament, ja que molts han marxat a Barcelona o al Maresme.

    Badabit, la teva emprenyada parteux del fet de que hi ha vivendes construides a la banda de Mar de la via del tren ? o al carrer Industria ? Llegeix si us plau, tot el projecte residèncial s’articula entorn a un Port i a un canal que a la seva vegada conecta amb una rambla que arriba fins al Pavelló Olímpic, a un centre d’oci ( Màgic BDN) i a una gran zona verda oberta com és el Turó de Caritg. Badabit, Badalona, està passant a ser una ciutat industrial propia de finals del SXX, a una ciutat de serveis més propia del segle XXI, en aquest sentit la dessaparició de les Industries ubicades al carrer industria i la seva sustitució per edifcis residèncials per mi no tan alts,(llevat les torres de 12 plantes que son el cost de conservar la CACI) ha estat la més encertada des de el punt de vista de la nova ciudaddania que ha vingut a viure a aquestes zones i que proporcionen ingressos via fiscal municipal i ingressos directes a comeciants de Progrés, Centre, la Salut, Gorg, etc… Tan mateix és evident que no només haurien de haver vingut vivendes, i el fet era que el Port i el seu desemvulupament ( construcció del canal vials ) haurien permés, la construcció d’un hotel al costat del Port d’una zona ludico-esportiva-comercial, i de tota una serie de comerços al seu voltant.

    Per altre banda, la realització del Projecte com estava ideat, permetria per impacacta que tota la zona industrial Sud ( magatzems en la seva gran majoria ), tingués un creixemnt residèncial que donaria sortida a les ppeticions de vivenda pública de molts badalonins/es, aixó si, mantenin la zona industrial del Gran Land.

    O es que Badalona amb tot el respecte no te dret a ser quelcom més que el carrer del Mar i una Rambla al CENTRE.

    AH!, si és cert sempre m’he opossat al manteniment de les tres Xemenies de FECSA-ENDESA, sempre. I crec que aquí els adrianencs (una pasrt dels pocs que va votar) s’han equivocat per ara, de dalt a baix. I dit per ara, perque molt probablement quan el Sr. Canga deixi l’Ajuntament en la propera legisatura, hi haura una reconsideració del tema. La resta sobre les xemeneies i la meva opinió saps que la pots trobar a la web http://www.betulo.cat

    Finament respecte al Port, estic convencut que ara s’obre un nou camí de relacions de la direcció de Marina Badalona amb la Ciutat, relacions que ha de permetre una major pràctica dels esports aquàtics en tota la ciutat. De fet els últims anys la Cavalcada de Reis ja sortia del Port, era si més no una etita forma d’intentar fer arribar quelcom als ciutadans.

    Salutacions a tots !

  8. T’equivoques Aniceto.
    Primer, jo no estic emprenyat, estic disgustat, és una diferència substancial.

    I estic disgustat no tant perquè s’hagin fet edificis a tocar de la platja, com pel fet que el port ens hagi tret als badalonins al voltant d’un quilòmetre de platja.

    Em fa gràcia l’afirmació de que els edificis de 12 plantes són el cost de mantenir La Caci. Els terrenys eren de l’ajuntament. Si els terrenys no eren seus l’ajuntament els podia expropiar. Que l’ajuntament preferís torres de 12 plantes abans de gastar-se uns diners en mantenir La Caci diu clarament el poc interès de l’ajuntament en mantenir el millor recurs natural que tenim a Badalona.

    Badalona només és el centre? Això ho diràs tu, però no justifica res. I menys el port. El port no era necessari per millora les condicions de la zona.

    Ara em diràs que sense port tu no hauries anat a viure allà on vius… Que vols que et digui, potser tu tens un vaixell amarrat al port. Però seràs del pocs badalonins que en tenen. De fet, quants amarradors estan en mans dels badalonins? 10?, 20? Sobre 200.000 badalonins?

    I els pescadors? Han estat una excusa maca. Però un cop fet el port ja feien nosa. Per a uns i per altres. I estan cansats, que esperes? Tenen una feina molt dura i només els hi falta que els hi facin la punyeta.

    El port no és ni era necessari per la ciutat. Potser tu em sabràs explicar que guanya la ciutat que no hagués guanyat amb un bon rentat de cara de la façana marítima.

  9. Amb tots els respectes Aniceto,
    Afirmar que Badalona vivia d’esquenes al mar i el port ha d’ajudar a obrir-la és una barbaritat.

    Pretendre eliminar tota la indústria de Badalona argumentant que les vivendes representen ingressos per a les arques municipals també és un error, això és “pan para hoy y hambre para mañana”, a més de representar un error reconegut en quant a mobilitat i eficiència energètica es refereix.

    Es podria haver fet compatible la zona industrial amb la platja (dignificant-la, està clar).

    I totes les ciutats han de tenir el seu lloc per passejar, la seva zona industrial, la part cara, la part més asequible a la majoria, … Pretendre convertir tot Badalona en una residència de luxe és una burrada, més quan això representa pèrdues significatives a la resta de ciutadania. Aquesta és la imatge que van voler vendre del “nuevo centro de Badalona” (com alguns cartells publicitaris anunciaven) per que a les promotores-constructores-immobiliàries els interesava vendre les vivendes molt per sobre del seu preu, i a l’ajuntament li interesava per poder justificar la barbaritat urbanística que va representar.

    Ara, qui es va voler creure les mentides, veu com ha pagat la seva vivenda a preu de luxe en una zona que no ho val. I ara, intentar convertir aquesta zona en la hombra del que havia de ser ens costarà molts calers a tots plegats. De moment ja hem perdut molts metres de platja i un carrer.

    Podria dir moltes coses més però no vull ofendre a ningú, per que a més estic convençut que els més perjudicats en tot aquest afer han estat els que han pagat burrades per anar a viure a un lloc que no s’ho val i em sembla que no s’ho valdrà mai.

    Salutacions,
    Víctor

  10. Estimat Badbit,

    Et torno a repetir, Badalona reclamava un Port, molt abans de que tu i jo vinguessin al mon, té dos clubs nautics, el Club Nautic Badalona i el Baetulo, l’embarcació del Pati de Vela, (Una de les set maravelles) és propia de Badalona i el Port és fa servir no només per aquells que tenen vaixell, si no per pràcticar esports com la Pesca o com el Rem, que cada vegada afortunadament te més adeptes. Respecte al 1 Km de platja, si el Port es desemvolupa tal i com estava dissenyat, donará empenta a tota la zona, i per tant portarà guanys a tota Badalona.

    Certament al fer el Port, et quedas sense un troç de Platja, de totes formes si tens un sistema que permeti fer un Port sense afectar a la Platja, si us plau no t’ho quedis per tu, explica-ho a la resta.

    Badabit, el Port és una desició estratégica, donç en els propers anys creixeran enormament els esports i les activitats aquatiques i Badalona, tenia que posicionar-se. Temps al temps. Ah !, per cert jo no tinc vaixell, però no obstant m’agradaria si tinc l’oportunitat fer algun curset i que els meus fills practiquessin algun esport aquàtic.

    Respecte a que Badalona. no més és el Centre, no és una afirmació meva, encara que hi ha molta gent que s’ho pensa.

    Respecte a la CACI, em fa gràcia , que et faci gràcia que el cost de mantenir la CACI, han estat els edificis de dotze plantes, donç és així per que una vegada donada la llicència d’obres es van enrecordar de la CACI i la constructura ja tenia els metres de construcció concedits
    (aprox. any 1999) i ja ho veus la cagada inicial, porta a la situació actual. De totes formes no quedan tant malament. Crec recordar que des de Alcaldia és confirma que és farà una inversió per adequar parcialment l’edifici i que per altre banda pot ser, no més pot se sigui la seu del Museu el còmic. ( No está malament, no ! )

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/109910.html

    Per altre banda em reafirmo en que la nova situació ha de permetre reactivar el Port.

  11. Estimat Victorp,

    No és tanta barbaritat, el que afirmo de que Badalona viu d’esquenes al Mar i que el Port ha de contribuir a obrir-la. I no ho és, perque l’Arquitecte Sola Morales que va dissenyar el Port, el va dissenyar amb un Canal que feia que conectés el barri del Gorg, mitjançant uns vials laterals amb la zona del Port que faria que molta gent, des de la zona de pavelló olímpic, baixes fins a la zona de Mar donam un passeig, o que molta gent del Centre s’apropés des de el carrer del Mar i el nou Passeig Marítim fins a la zona del Màgic en un passeig agradable. Peró evidentment per si sol, el Port no aconseguirá tota la fita, ja que
    l’ eliminació de la via del tren te molt a dir i en aquest sentit si Barcelona ho aconseguit i Sant Adrià al igual que el Maresme ja ho demana, nosaltres no hem de ser menys. Per tant la via del tren, Victorp, la via del tren més el Port i la seva obertura a la ciutat son ells els que han de lograr que Badalona s’obrir definitivament al Mar.

    Per altre banda Victorp, qui ha dit d’eliminar tota la industria de Badalona ?, procura mesurar alló que dius, donç jo no he fet aquesta afirmació, el que he escrit, és que la zona de magatzems del carrer industria ha de ser sustituida per zona residencial de vivenda pública i de vivenda lliure i qe és mantigui la zona del Gran Land. A Badalona afortunament els diferents governs municipals han fet una aposta decidida per mantenir les zones industrials, Guixeres, Poligon Can Ribo, Gran Land, Zona Comercial i Industrial “Pronto Moda” de Montigalà, per cert em sembla que l’IKEA fa una ampliació, la zona de Can Ruti, Institut Guttman, Universitat de Medicina de Barcelona a Can Ruti, Fundació Carreres, que si bé no és un zona industrial si que és una zona de gran interés. Les Guixeres encara podem creixer i donar sortida a aquelles industries que siguin competitives i que ara ocupan terrenys a la zona de Badalona Sud, i si que és podrien quedar algunes altres indstries conjuntament a la zona residèncial, però haurien de ser industies no contaminats i que generin molt valor afegit, com laboratoris Menarini, fins i tot intentar atraure industries similars. Els magatzems el carrer industria Victorp, no tenen raó de ser en la Badalona del S.XXI.

    Per altre banda et recordo, que s’està fent un Pont a la zona Sud del Port ( La Mora ), per sobre de la via del tren, el Pont de Sant Lluc, que permetrà que la zona d’on ara estan les industries quedi comunicada en la zona de Platges i el Port.

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/29713.html

    A més dir-te que en el Pressupostos del Estat de l’any 2.010 es comtempla una partida de 8,2 Milions d’Euros per inciiar el Passeig Marítim des de el Port fins al carrer del Mar i que probablemnt les obres s’inicien a la tardor del 2.010, tot aixó no te sentit sense el desemvoupament del Projecte del Port, perque si no és fa el Canal perque volen el Pont de Sant Lluc.

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/88694.html

    Victorp, aquesta és la nostre aposta. Jo personalment no sé si mai valdrá el que jo he pagat i estic pagant per ella, peró el que si que ser, és que jo al igual que els meus veïns he fet una aposta per tirar cap endevant conjuntaent amb la Ciutat un projecte propi del Segle XXI, en una Ciutat que des de fa molt, peró que molt de temps s’ho mereix.

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/50015.html

    Salutacions a tots !

  12. Aniceto, al final de que es tracta de que el port doni alguna cosa a la ciutat, o de “crear” la ciutat al voltant del port?

    Per altra banda dius:
    el Pont de Sant Lluc, que permetrà que la zona d’on ara estan les industries quedi comunicada en la zona de Platges i el Port.

    Platges? Entre el port i Sant Adrià ja gairebé no queda platja, el port se les ha menjades…

  13. Badabit,

    La ciutat no s’ha de construir al voltant del Port. Crec que després de tant de temps contestan alguns que altres dels nostres escrits, ja hauries de coneixem.

    El Port, és quelcom més de les que ha d’aportar al seu granet de sorra a la ciutat, I ja està bé, de no recolzar-lo, és com llançâ pedres a la nostra propia taulada. Em sobta que la FAVB, no digui res al respecte. Badbit, o és modernitzem ccm Ciutat, o quedaren estancats com Periferia de forma permanent.

    Ah! Respecte al tema de la Platja de la Mora, l’Area de Medi ambient del nostre Ajuntament et podrà informa el respecte. Han fet una bona tasca de recopilació d’informació sobre aquest problema. Encara que el seguent informe no és seu, supoo que et valdrà.

    http://upcommons.upc.edu/pfc/bitstream/2099.1/3379/10/40037-10.pdf

    Salutacions a tots !

  14. Aniceto, del informe que enllaces (les negretes són meves):

    Tot i això, cal destacar que la construcció del port de Badalona tal i com està projectat (port interior) implica la desaparició d’un tram important de la platja de la Mora, que és l’únic espai natural que quedava en aquesta zona. Es tracta de la pèrdua d’uns 600 metres de platja amb una amplada que oscil·la entre els 30 i 40 metres.
    La platja de la Mora no és una platja de característiques excepcionals ja que és rectilínia i oberta, com les platges del voltant. A més, es trobava en un estat de degradació i descuit i en una zona envoltada de fàbriques en ruïnes i solars abandonats. Malgrat això, aquesta pèrdua implica un impacte sobre l’estrat superior sorrenc i sobre el paisatge i la ciutat de Badalona en general i en conseqüència l’Estudi [5] considera que l’impacte és crític.

    Més:
    Quan el port ja estigui construït i en fase d’explotació, el principal impacte que rebran les aigües marines provindrà de les embarcacions que utilitzin el port.

    I més,

    Amb l’explotació del port esportiu, la qualitat de les aigües marines serà dolenta a causa dels escassos fenòmens de dilució que es produiran. Les principals conseqüències d’aquest fet són els processos d’eutrofització del fons marí, les males olors i l’aspecte desagradable, entre d’altres.
    Finalment, observo que el dic d’abric és la intrusió més gran d’un element artificial dins el mar i l’abocament dels seus materials provocarà un impacte inevitable sobre l’aigua. El dic pot produir un efecte negatiu sobre la qualitat de les aigües properes i sobre la fauna i la flora de l’entorn.

    I més,
    La construcció del port de Badalona tindrà un impacte destacable en les platges del costat pel que fa a alteració de la dinàmica litoral natural.
    Segons la direcció neta de transport, l’efecte esperat és que hi hagi una acumulació de sorra al nord-est del port de Badalona, és a dir, al centre de la ciutat, i que hi hagi una reducció de l’amplada de les platges que queden al sud-oest del port.

    De fet, el que ha passat no és que s’hagi reduït l’amplada de la platja que hi ha al sud del port, sinó que directament ha desaparegut.

  15. Hola Badabit,

    Ja sé que actualment no estan com a les fotos, però home confia que també demanarem la seva regeneració. De fet a les platges del Maresme és fa, No ?

    http://www.lugaresnaturistas.org/Barcelona/lamora.htm

    Respecte al dic d’abrig dir-te que els submarinistes que pescan en ell no opinan al mateix ara per ara, ja que les pedres han creat un nou espai de diveritat al seu voltant.

    Salutacions a tots !

  16. Hola a tots !

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/114322.html

    Ara em de reclamar que el tramvia arribi fins a la CACI, encara que a mi m’agradaria que arribessi inicalment fins al Centre i després fins a Mongat.

    És probable que l’extensió del tramvia en col.laboració amb RENFE permeti un premi adiccional, encara que com es evident per aixó resta molt de temps.

    Salutacions a tots i Gràcies a aquells que han col.laborat em la seva consecució.

  17. Hola a tots !

    Ens hem de congratular per la noticia de la consecució del Museu del Comic i de l’ilustracció de Catalunya a la CACI.

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/114322.html

    Com veieu es tractar d’una molt bona noticia que donarà una nova potenciaiitat a la zona. Fet que demostra que el Port de Badalona pot ser un gran pol d’atracció.

    Tan mateix, aquesta fita pot donar peu a altres més importants com la perlloganció del tramvia des de Sant adià de Besos fins
    a l’edifici de la CACI, encara que jo personament prefereixo, que arribi inicalment fins al Centre de Badalona aprofitant l’espai mort a la banda de platja que dixa a via del tren i que finalment arribi fins a Mongat.

    Gràcies a aquells que han fet possible amb l seu treball la consecució d’aquest importantissim espai cultural per la ciutat. I Felicitats per la bona feina feta.

    Salutacions a tots !

  18. Hola Badabit,

    Et faig arribar un article que avuí sortia al Punt de l’Andreu Mas i una entrevista que des de l Punt fan al nou Conseller Delegat de Marina Badalona Sr. Francesc Panella, pot ser no anava tant equivocat…..

    Entrevista Sr. Panella

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/118331-lhem-de-fer-que-el-port-sobri-a-la-ciutatr.html

    Article Andreu Mas

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/118445-el-port-i-lefecte-bcin.html

    Salutacions a tots i Bones Festes.

  19. Hola Aniceto,

    L’article d’Andreu Mas no fa més que donar més credibilitat al que deia l’article de “La Vanguardia” que vaig comentar fa dies (http://badabit.org/20091207/lajuntament-de-badalona-i-marina-badalona-mentides-i-manca-de-control/)

    Per altra banda, es parla d’obrir el port a la ciutat, la qual cosa vol dir que, ara mateix, el port està tancat a la ciutadania i, per tant, no són els ciutadans els que el deixen de banda, sinó a l’inrevés.

    El port no és un lloc agradable per anar a passejar, així que l’única manera d’aconseguir que els ciutadans vagin serà omplint-lo de activitats lúdiques. Però per a fer això no calia fer el port.

    Quant al canal, estem en les mateixes, no necessites un canal per fer atractiva una zona. El canal costarà molts diners que es poden fer servir per a altres coses i no farà de pol d’atracció per si mateix, com no ho fa el port.

  20. Hola de nou Badabit,

    Doncs això que estem d’acord en tot menys en el tema de Canal, jo considero que és imprescindible i tu en la teva linea.

    Respecte el tema d’obrir el Port a la Ciutat el projecte inicial de Sola Morales, ja comtemplava aquesta obertura mitjançant el Canal i els vials que als voltant d’ell és desemvolupant. ( Veure llibre de l’Andreu Mas )

    Això, que Bones Festes i fins la notícia bomba de dintre de dos mesos.

    Petonets a tots i a fer cagar el Tió. A veure que ens porta ara !

    Una abraçada badabit i gràcies per la feina que fas amb el manteniment de la teva web ( la millor independent de Badalona )Es a di la millor,

    Felicitats i els millors dessitjos de tot cor per tu i els teus per el proper any.

    Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.