Tarda i nit de la cremada del dimoni

Ahir va ser el dia de la cremada del dimoni. Com cada any, abans dels focs artificials es van fer tot un seguit d’actuacions de diferents entitats culturals de la ciutat. Aquest any s’ha fet un canvi respecte a anys anteriors. Així altres anys aquestes actuacions es feien a la plaça de la Vila i aquest any les entitats van anar fent un llarg recorregut des de l’ajuntament fins al monument de Roca i Pi a la Rambla, baixant pel carrer d’en Prim. Durant tot el recorregut les diferents entitats van anar fent diferents actuacions, per acabar a la Rambla fent un lluiment conjunt.

Trobo que treure aquestes actuacions de la plaça de la Vila és un encert, doncs la capacitat de la plaça és molt reduïda. Ara bé, la pasejada no la veig tan clara, al menys aquest any havia poca gent pel carrer (potser la gent no ho tenia clar), a canvi, les actuacions a la Rambla van generar molta espectació. Per això mateix, no crec que el lluiment conjunt fos una bona idea.

En resum, segurament el mateix que es feia abans a la plaça de l’ajuntament es podria fer a la Rambla, davant de Roca i Pi, amb actuacions, com aquest any, una mica més curtes (els genganters, per exemple, no ens van fer patir les llargues actuacions d’altres anys). Tindrien més espectadors i estarien, com aquest any, més lligades amb la resta de la festa.

I acabo amb tres vídeos de la nit. Primer una de les actuacions dels Castellers de Badalona, un 3 de 5 aixecat per sota i, en dues parts, els versots dels Diables de Badalona. Un detall sobre els vídeos. Donat que no he trobat la manera de que siguin fàcilment visibles, és possible que calgui fer dos clics per que es veguin (amb l’Internet Explorer) o que calgui actualitzar algun component del navegador si no es veuen correctament. (els tinc amb millor qualitat i 640×480 per si algú els vol…)

Editat el 24 de maig

Per qüestions tècniques he tret els vídeos, però es poden trobar a Google video a les següents adreces:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.