Romanesos

Aquests dies hi ha molt d’enrenou al barri de la Salut pel tema dels anomenats pisos pastera. El tema és molt complicat i és una veritable llàstima que es pugui arribar a aquests extrems. Les notícies són aquestes (de “el Punt”):

Bé, fins aquí el recull de notícies. I ara trec de dos dels articles un parell d’apunts, el primer de l’article titulat El senyor Juan ja havia sortit al carrer amb el sofà i l’altre del titulat Els polítics entren en el conflicte:

la convivència entre la població nouvinguda i l’autòctona. Al barri de la Salut és una constant, sobretot amb persones d’ètnia gitana romaneses.

Maite Arqué (PSC), alcaldessa de Badalona, va admetre ahir l’existència de problemes de convivència a la Salut. Els va atribuir a la falta de civisme de certes persones d’origen romanès: «Algunes persones, bàsicament els romanesos, tenen un comportament molt incívic, perquè són persones que no estan acostumades a tenir carrers i a viure en cases. Són gent que al seu país han viscut en carros i en barraques, i quan vénen aquí no saben utilitzar les cases adequadament»

Tal com ho diu l’alcaldessa sembla que a Romania no hagin carrers ni cases… El problema és la generalització, que en aquest cas fa molt mal a les persones d’origen romanès que no tenen res a veure amb aquests incívics. Tinc la sort de conèixer alguns romanesos, gent cívica i molt treballadora. I és que en comptes de parlar de romanesos, seria més just parlar d’algunes persones d’origen romanès.

Un pensament sobre “Romanesos

  1. El correcte seria tenir un ajuntament que realment és preocupés de les coses. És molt fàcil agafar i sortir després de tots els problemes dient que la culpa és dels romanesos. Com sempre pilotes fora, també m’agradaria saber on estant els d’Iniciativa… Salutacions!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.