Badalona tindrà canal

Finalment tindrem canal. Ho va confirmar ahir l’alcalde de Badalona. Jo, com he dit ja en altres ocasions, no ho veig clar, són molts diners i no trobo que sigui millor el canal que un bon parc ben fet. Al cap i a la fi, el verd és sa, es més bonic i fa la ciutat més amigable. El canal a banda de la part estètica dubto que tingui cap altre avantatge.
Però els nostres gestors segur que en saben més que jo.

El Punt: Serra esvaeix els dubtes i diu que el canal del port es farà.
Ferran Falcó: Hi haurà canal.

14 pensaments sobre “Badalona tindrà canal

  1. Bon dia a tots!

    Dons jo personalment estic content. De fet és el que des de l’A.VV. del Front Marítim de Badalona sempre em defensat. Permetrà sens dubte el desenvolupament urbanístic de la zona del Gorg i la dinamizatció definitiva del Port, pot ser més lentament del que seria desitjable degut a la situació econòmica actual, però sens dubte atraurà inversions i nous inversors a la zona.

    De moment ahir no només és va inaugurar el nou pont del carrer indústria, si no que a més a més, va entrar en funcionament el primer mòdul d’on anirà la futura escola de Infantil i Primària CEIP “Badalona Port”, al menys aquest és el nom que l’equip docent responsable ha posat a la porta de l’escola de dues línies del carrer Sant Miquel de Padrón cantonada carrer indústria.

    Per altre banda en pocs dies s’inaugurarà també el CAP de Progrés-Raval molt a prop d’aquesta zona. I a partir de novembre entrarà en funcionament el nou pont del carrer Progrés.

    Totes aquestes actuacions son les que sens dubte donaran empenta per que els constructors o millor dit els bancs propietaris dels terrenys desencallin la part immobiliària del projecte, que per altre banda també servirà per generar llocs de feina en un sector durament castigat per la crisi.

    El meu consell al respecte és que feu un passeig a peu fins al nou Pont del Carrer Indústria i mireu cap el Turó de Caritg, la visió central del Canal. Rambla del Gorg, Plaça Tarradelles, Palau Municipal d’Esports, Màgic BDN, i finalment el verd del Turó, sense cap edificació de vivendes en mig, és pràcticament una realitat que molt poques ciutats metropolitanes semblant a la nostre poden gaudir.

    http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/289398-laposta-per-fer-el-canal-del-port-alleuja-els-veins-de-la-zona.html

    Salutacions a tots !

  2. Doncs jo penso que els nostres gestors haurien d’haver après que aquest model de finançament és caduc e ineficaç com s’ha demostrat portant molts consistoris a la ruina (el nostre també).

    Utilitzar els diners que es generen de la construcció de vivendes per fer el canal, suposa generar un dèficit d’estructures bàsiques que després haurem de pagar entre tots.
    Escoles, CAP’s, guarderies, instituts, poliesportius … és el que s’hauria de construir d’inici pensant en tots els nous veïns que vindran.

    Salutacions,
    Víctor

  3. ¿El Canal,dinamizará la zona.? ¿Incentivará la financiación bancaria de las constructoras que lo precisan para construir.?

    En mi opinión: Nó….

    A la construcción y a la banca “la dinamiza y la incentiva” todo aquéllo que se pueda transformar en popularmente aceptable: Séa para consumir.Para vivir y -sobre todo- para estar. Un un paseo (bién diseñado) con viviendas y locales variados y adecuados a lo que -hoy- es la demanda popular, “sí” dinamizaría la zona en la medida de hacerla próxima a “toda” la ciuidadanía. Lo que un “brazo de mar” con cuatro pequeñas embarcaciones y un grado de limpieza que está por determinar; nunca podrán ofrecer…

    En fin; será lo que el Ayuntamiento determine,de acuerdo con lo proyectado y aprobado. Pero si de aproximar la zona al ciudadano se trata. El Canal -en mi opinión- no es la mejor opción. Y si se habla de encontrar una rentabilidad a la inversión, mayor…,tampoco.

    Mi opinión,por tanto, en consonancia con lo expresado por Badabit y Victor.

  4. Lamentablement no puc estar d’acord amb vosaltres.

    Temps al temps, el meu entendre i en funció del que han expresat fins ara alguns responsables polítics la decisió definitiva és pendrà en el proper consell d’administració de Marina Badalona, i per ara PSC, CIU, ERC, PP estan d’acord, el vot de ICV encara resta per definir.

    Per altre banda tenen el suport dels veins que ja han invertit a la zona.

    Salutacions a tots !

  5. Publicat al Diari el Punt 15.09.2010
    Autor: Andreu Mas

    La saviesa de rectificar

    L’alcalde de Badalona es mostra ara partidari de fer el canal del port i afirma que s’han donat un seguit de circumstàncies que afavoreixen que les constructores tornin a la zona

    El temps de reflexió ha estat llarg; però com si es tractés de l’elecció d’un papa, per fi hi ha fumata blanca i sembla que “habemus canal”. Sempre és un acte de saviesa rectificar. Ara bé, l’alcalde Serra més que canviar de parer el que ha fet ha estat administrar, amb prou intel·ligència, el temps. Si se’m permet el dubte, aquesta decisió no l’ha presa fa dos dies, ni dos mesos. Possiblement s’han produït factors que han abonat la tesi que convenia fer el canal i que era bo fer l’anunci ara. No crec que l’alcalde trigués gaire a adonar-se, ara fa dos anys, que havia pres una decisió precipitada anunciant que no es faria el canal. De ben segur que el canvi de conseller delegat, amb qui no hi havia entesa, l’ha ajudat a tenir una visió més directa, més de primera mà del conjunt del projecte; però és de justícia fer alguns aclariments respecte de les declaracions que s’ha dit i escrit aquests dies.

    La decisió de no fer el viaducte plantejat originalment en el projecte del port fa temps que s’havia pres. No és una decisió nova d’ara. Ja el primer trimestre del 2008, Marina de Badalona plantejava al consell d’administració que no era assumible la construcció del viaducte projectat per diversos motius: primer, pel cost i la complicació que comportava desviar el tren mentre es farien les obres; segon, perquè es calculava que el desviament del tren i la construcció del viaducte i la nova línia costava entre 15 i 17 milions d’euros que la societat portuària no tenia i dels quals quasi una dotzena no servien per res, perquè tenien a veure amb el muntatge i desmuntatge de la infraestructura de desviament. Dit d’altra manera, el consell d’administració de Marina ja sabia a principi de 2008 que hi hauria canal però no viaducte. A més, Adif, gestora de la xarxa d’infraestructures que fa servir Renfe, plantejava aleshores que volia cobrar un dret de pas sota la línia durant vint anys.

    El 2008 es presenten al consell d’administració alternatives que estan en un cost d’entre 3 i 4 milions d’euros i que comporten no tocar la via del tren. Això sí, les propostes no són visualment atractives. És a dir, quan el 8 d’abril l’alcalde anuncia que potser convé oblidar-se del canal, entre altres coses pel cost, ja hi havia presentades unes alternatives que, econòmicament, semblaven acostar-se al que ara es planteja. La decisió de l’alcalde, a més, mai va ser taxativa, i la prova és que les obres del canal s’han anat fent. No tot era tan dolent com es deia, doncs, fa dos anys.

    D’altra banda, s’equivoquen els que diuen que amb l’ajornament hem anat enrere. En aquests dos últims anys no hi havia cap promotora amb capacitat per invertir a la zona i possiblement encara passaran un parell d’anys més abans no es reactivi el mercat. En aquest sentit, té raó l’alcalde quan diu que en aquest temps s’han construït dos ponts, s’ha iniciat una rambla, sembla que arrenca el passeig marítim i tot plegat transmet el missatge que el projecte va endavant. La decisió d’aturar el canal va ser més política (i de política domèstica) que urbanística. Ara, però, ens juga en contra –com ja aleshores– el mercat. Hi ha qui demana un calendari d’execució, però la conjuntura demana, ara sí, prudència, perquè la transformació del Gorg està en mans privades, que avui tenen les mans lligades.

    http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/301979-la-saviesa-de-rectificar.html

    ——————————————–

    Totalment d’acord. Salutacions a tots !

  6. Em sembla que en l’actualitat tots els partits polítics amb representació al nostre ajuntament donaram el seu vot favorable en el proper consell d’administració de Marina Badalona a la realització de Canal, a més els veïns de la zona ja ens hem pronunciat al respecte per la qual cosa el Canal serà una realitat dintre d’un temps.

    Per altre banda, el que farà que el canal sigui una realitat seran les noves promicions de vivendes que és faran en el seu entorn, així com els serveis que s’instalaran, el CAP del Gorg i un I.E.S., no és tracta d’especulació sino de desemvolupament. Desemvolupament que facilitarà llocs de feina i nous espais residencials i d’oci per la Badalona del Segle XXI.

    Salutacions a tots !

  7. Les lleis més elementals de l’argumentació diuen que si un text segueix tenint significat canviant els actors, o canviant les afirmacions per negacions (o viceversa), llavors el text no està ben construït en termes lògics o argumentatius.

    Fem la prova del nou agafant l’últim paràgraf de l’Aniceto (on s’afirma vehementment que el canal és bo) i l’opinió de la Susanna:

    “Per altre banda, el que farà que el passeig verd sigui una realitat seran les noves promicions de vivendes que és faran en el seu entorn, així com els serveis que s’instalaran, el CAP del Gorg i un I.E.S., no és tracta d’especulació sino de desemvolupament. Desemvolupament que facilitarà llocs de feina i nous espais residencials i d’oci per la Badalona del Segle XXI.”

    Ah, caram, caram.

  8. Donçs si. Tot el que s’havia de discutir ja és va fer, i per tant les decisions preses son fruit d’estudis i reflexions, en la que pot ser tu no has participat o bé per manca de temps o bé per que no has sabut adreçar-te als diferents representants polítics per tal de defensar allò que tu consideres. Tota negociació te un límit i aquesta ha superat als temps que inicialment tenia adjudicats.

    Ara és tracta de desemvolupar el projecte i fer-ho atractiu per els diferents inversors, i en això estem. Ens vols acompanyar o continuares possam pals a les rodes ?

    BASE DE PESCA ARTESANAL

    http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/309114-la-base-de-pesca-artesanal-comenca-a-veure-la-llum.html

    Futur Museu del Comic “LA CACI”

    http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/309114-la-base-de-pesca-artesanal-comenca-a-veure-la-llum.html

    EL CAP DE PROGRÉS-RAVAL EN MARXA

    http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/308957-curiosos-i-cues-de-dilluns-en-linici-del-cap-progres.html

    Aquests son tres dels projectes en marxa el voltant del canal, la transformació continua molt a pesar vostre.

    Salutacions a tots !

  9. Estudis? Reflexions?

    Et recordo que tens deures pendents:

      Impacte del pla de la Mora i les Guixeres (a) Impacte del pla sense el Port i el Canal (b) Cost del Port i el Canal (c) Impacte net del Port i el Canal (a-b-c)
    Creació neta d’ocupació (creació d’ocupació – trasllat d’ocupació)        
    Increment del Valor Afegit Brut (VAB)        
    Increment de la recaptació per IBI        
    Increment de la recaptació per IAE        
    TOTALS        
  10. Capgròs,

    Tot el que havia de dir sobre aquest tema ja ho vaig respondre anteriorment en un altre post. De totes formes en breu es celebrarà el Consell d’Administració de la firma Marina Badalona, S.A., on estaran representats tots els partits polítics del nostre consistori que segons les darreres informacions ratificaran per unanimitat la proposta de fer el Canal, supeditat al desevolupament urbanístic de la zona, que sens dubte superat “el dubte” inicial farà retornar als inversors. Aquí evidentment també juga un paper important el Passeig Marítim, les obres del qual ja estan en marxa.

    Et torno a dir que la decisió ja està presa i que aquells que havien de fer la feina l’han fet i als qui toca fiscalitzar-la, que són a l’oposició també, en aquest sentit hi ha qui recolza aquest projecte de ciutat, i hi ha qui posa pals a les rodes.

    Als que llegeixem els nostres comentaris sap on està cadascú. Gràcies.

    Salutacions a tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.