El nou passeig marítim

Tornava avui de la feina quan m’he topat amb la inauguració de les obres de l’extensió del passeig marítim de Badalona. No m’he pogut quedar perquè m’esperaven a casa, però la visió no era massa engrescadora: havia poca gent i massa parafernàlia (una carpa per a les autoritats, un muntatge per poder posar la primera pedra, altaveus, força membres de la guàrdia urbana,…)

És cert que l’obra és important però no és menys cert que la majoria de badalonins té prou problemes com per a no preocupar-se massa per aquests afers.

Així, un acte per al qual ha vingut un senyor de Madrid (dient “ciudaz” i “proyeto” dubto que fos català) i al qual, segurament, no haurà faltat cap polític municipal, ha quedat “deslluït” per la manca de participació ciutadana.

Bé, ja he dit que no m’he pogut quedar, però sí he pogut sentir al senyor de Madrid dient que esperava que les obres durin menys dels 18 mesos en que estan previstes. A veure si és veritat.

Torno a repetir que el fet que comencin les obres és una bona noticia, perquè al menys s’arreglarà aquella zona que, tot s’ha de dir, fa una mica de pena.

De tot això em queden però dues “incomoditats”:

  • Em preocupa con afectaran aquestes obres a la circulació pel carrer Eduard Maristany, especialment la part on el carrer és de direcció única i que acostumo a fer al costat de la platja, en una zona on ara estarà el passeig. Espero que facin el carrer Eduard Maristany de doble circulació fins a l’estació…
  • El port fa de punt final del passeig marítim. Com no podia ser d’una altra manera, el port que trenca el front marítim, trenca també el passeig. I, de fet, no només el trenca si no també li marca el final. Una llàstima.

Per acabar un recull de notícies:

7 pensaments sobre “El nou passeig marítim

  1. Hola Badabit,

    Unes dades: l’A.VV. del Front Marítim de Badalona va organitzar una festa per acompanyar l’acte de la primera Pedra al Passeig Marítim de la nostre ciutat, va haver dos inflables per als infants, una activitat de Pompes de sabó també per els petits, també va col.laborar amb nosaltres, el Club Mira Mira d’estels, que va iniciar la seva activitat sobre les 17h 15 de la tarda, una hora i mitja abans de l’acte principal.

    Per altre banda és va fer una xocolatada amb melindros i és van repartir més de 700 racions, entre personal de l’A.VV. i els voluntaris Badalona que és van donar un cop de ma.

    Al final de l’acte varen visitar amb les autoritats la fàbrica d’Anis del Mono acompanyats per el Gerent de la Fábrica i President d’Honor de la nostre A.VV. del Front Marítim de Badalona, el Sr. Antonio Guzman.

    A l’acte van assitir representants de la Generalitat de Catalunya, el Delegat del Govern a Barcelona, representants el Ministeri de Medi ambient, que son els que pagan les obres, i autoritats locals, és va convidar també a les associacions de veins de la zona, i a la FAVB. Fins i tot va venir gent del barri de la Salut. Llastima estava enfainat i no vaig poder saludar-te.

    Ah! el dia 02.11.2010 a partr de les 10h i fins les 20h30 a la plaça que hi ha devant del nou CAP de Progrés-Raval, el qual també donarà servei els veïns del Front Marítim celebraren una festeta amb diferents activitats entre diferents entitats per donar la benvinguda a aquest nou centre assitèncial, restes convidat tu i la teva bicicleta.

    Salutacions.

  2. Ah! El tema de la carpa, no era només per les autoriatats, es per que dintre és va fer una exposició amb planells i fotogràfies de com quedaria el Passeig Marítim, i on l’arquitecta que va dissenyar-ho va fer una important explicació a autoritats i veïns.

    Per cert, ja pots anar preparant la propera opinió teva en contra de la llotja de pescadors que abans de reis funcionarà el Port.

    Salutacions.

  3. Pompa: Acompanyament sumptuós o comitiva solemne en ocasió de festes, cerimònies o d’altres esdeveniments de la vida pública o privada. Ostentació de magnificència, aparat fastuós.

    (donar) Sabó: adular.

    Activitat de pompa de sabó: acompanyament sumptuós o comitiva per a adular (a les autoritats).

    Bàsicament, el que el Badabit deia.

  4. Benvolgut Capgròs,

    Intentaré ser educat, encara que per el teu comentari sarcàstic anterior no hauria de ser-ho. Veuràs, els veïns d’aquesta zona de Badalona, hem lluitat per varies coses que ara per ara s’estan portam a cap, i aquesta lluita s’ha portat des de l’Associació de Veïns del Front Marítim que té només tres anys de vida, encara que molt abans ja és treballava en aquest sentit, associació de la que em sento molt orgullós de forma part.

    En primer lloc quan van constituir l’A.VV. van pensar que hi havia dues coses primordials a defensar:

    1.- La fàbrica d’Anís del Mono, ja que molta gent vinguda de fora de Badalona a viure al nou barri, no entenia com podia haver una fàbrica en funcionament en aquesta zona, i per això quan van començar a constituir l’Associació el primer que van fer va ser parlar amb el seu Gerent per posar-nos a la seva disposició en allò que necessités i en aquest sentit li varen demanar que fos el President d’Honor de la nostre jove entitat veïnal, això ens va permetre una gran col•laboració de la qual totes dues parts estem prou contents.

    2.- Per nosaltres era importantissim la cohesió, la unitat i la defensa del nou territori, que constituïa de fet un nou barri on abans no hi havien vivendes si no industries. Aquest nou barri anava des de Sant Ignasi de Loiola fins a Sant Adrià de Besos i des de el mar fins al carrer industria banda Mar. Aquesta zona que actualment està formada per tres barris diferents, El Progrés, el Gorg i La Mora, era i ara és una nova realitat dins una gran Ciutat com la nostre, realitat complicada d’encaixar dintre del trencaclosques Badaloní, i que poc a poc, alguns partits polítics ja és van adona’m de la importància de crear un nou barri.

    El fet de tirar endavant aquesta iniciativa va ser fonamentalment per que si no estic segur (després de 45 anys visquem en la ciutat on vaig néixer), que no hauríem aconseguir rés. Per sobre de tot ens preocupava el desenvolupament del barri de la Mora, per la seva llunyania i per que eren conscients que el ritme de desenvolupament de la zona, crearia certs desequilibris, infraestructures (Pont de Sant Lluc, CEIP, CAP, Peatge del Port, connexió amb Sant Adrià per el carrer d’Eduard Maristany, línia BD7 que connecta tot el barri per la zona de platges amb l’estació de Sant Adrià i amb el Tramvia, etc…)Per tant és van reunir amb els veïns i van tirar cap endavant l’Associació de veïns amb un President, dos vicepresidents (La Mora i C/ Industria), un secretari i un tresorer,per tal de que tots els territoris estiguin representats. A dia d’avui tenim a prop de 1250 socis, hem editat una petita revista amb una tirada de 1500 exemplars que fiquem a cada bústia individualment per tota la zona i tenim molt clar que tot el que aconseguim de bo per al barri també ho serà per Badalona, la nostre ciutat.

    La nostre A.VV, és reuneix cada quinze dies a l’escola Progrés per que no tenim encara local i no anem demanant un, ni pressionant a ningú per que ens ho doni, com altres si que fan. D’aquesta reunió s’aixeca la corresponent acta, que està a disposició de tots els socis al igual que les comptes de l’A.VV. Intentem assistir a tots els actes de ciutat als quals son convocats des de el consell de Salut al de Mobilitat, des de les reunions de districte o en el nostre cas districtes (6 i 7) , a reunions de la FAVB aquestes últimes no nego que amb certa desgana, però intentem estar allà on creiem que hem d’estar per tal d’ajudar a tirar endavant aquest projecte que és diu BADALONA.

    En aquest sentit Capgròs el teu desafortunat comentari, al igual que les reiterades notícies sobre el nostre barri que de forma despectiva Badabit comenta una i altre vegada en el seu blog, estan al meu entendre de més, i per això les contesto.

    El passat dijous 16 va ser un dia important per la nostre ciutat encara que vosaltres voleu deslluir-ho. L’acte de posar la primera pedra, va culminar amb tres palades de sorra prou importants i significatives, una de l’Alcalde, una de la Presidenta de la nostre A.VV. del Front Marítim i una del Gerent de la Fàbrica d’Anís del Mono que també forma part d’una nova realitat en la que ell ha sabut encaixar una empresa que fins i tot des de Madrid volien llançar a terra. Aquesta darrera palada de sorra Capgròs va ser la culminació de molts anys de lluita i em sento molt orgullós, molt orgullós d’haver-hi contribuït una mica.

    L’únic que va fer la nostre Associació va ser intentar fer d’un dijous 16 de setembre, un dia de festa per la canalla i la gent gran de Badalona que volia gaudir d’aquest dia.

    Encara ens resten moltes fites per aconseguir i per tant és tracta de seguir treballant en aquesta direcció.

    Salutacions a tots !

  5. Benvolgut Aniceto,

    Els que viviu prop de o dins dels partits polítics soleu veure la dissensió com manques de respecte, atacs personals, crides al trencament de la convivència i altres formes de destrucció massiva.

    A alguns ens agrada pensar que la democràcia va molt més enllà del mer sufragi. Ens agrada pensar que hi ha informació i hi ha debat i hi ha deliberació, i fins i tot hi ha negociació per a la consecució d’acords – més o menys equidistants – operatius.

    La nostra societat – i la nostra ciutat no n’és excepció – viu captiva d’una política de propaganda i no d’accions, d’una política d’eslògans i no de diàleg.

    I això és el que volia denunciar amb el meu comentari i amb molts d’altres que he fet i que ens hem creuat.

    Pots dissentir amb el meu punt de vista i no et consideraré maleducat en absolut.

    Espero reciprocitat.

  6. Aniceto, primer, no vaig en contra del vostre barri! Ni molt menys, si penses això és que no entens un borrall del que escric.

    Segon, parles de cohesionar tot el barri, però ves però ves per on, teniu una part del barri separada del reste per una barrera que és el port, barrera, que ha impedit que el passeig marítim arribés a tot el barri.

    Qui defensa el barri en el seu conjunt? Tu, que ja t’està bé que el nou passeig marítim s’acabi al port o jo que defenso que hauria d’arribar fins a Sant Adrià? Tu que consideres que no és un problema que aquella part de Badalona s’hagi quedat sense platja o jo que considero aquest fet una barbaritat?

    Tu defenses els interessos teu barri o els del teu partit?

  7. Benvolguts Badabit i Capgròs,

    Anem per parts:

    1.- Capgròs,

    Les afirmacions que realitzes, sobre si “la nostre ciutat viu captiva d’una política de propaganda i no d’accions, em sembla que no s’ajusta gens a la realitat”. El fons FEIL (Estat) de l’any 2.009 i 2.010 han estat invertits en obres que ens han deixat un bon grapat d’infrastructures fetes que d’una altre forma haurien trigat anys en fer-les (rehabilitació d’escoles, teatres, polisportius, carrers (microurbanisme) i gran urbanisme com el carrer de Baldomer Solà, la CACI i(o el Pont del Petroli, o el Mercat Maignon ara al 2.010. Obres finançades per la política d’inversions del propi Ajuntament, Rambla, Clínica del Carme, nou centre cívic. Obres finançades per la Generalitat CAP Progrés -Raval, obres Finançades Per la Unió Europea “Desviació del Col•lector Llevat, nou dipòsit CLABSA a la zona de l’estrella” i moltes que ara no tinc temps de esmentar.

    En quan a la informació i debat, de tot és fa concurs públic i és podem presentar les al•legacions pertinents i en funció del teu interès i si pertanys a alguna A.VV. o entitat cultural o altres pots demanar informació o presentar les al•legacions oportunes com la nostre A.VV. ha fet fins per defensar el Canal fins i tot arribant al Síndic de Greuges, és qüestió de preocupació individual o col•lectiva.

    2.- Badabit, va “nano” no em facis riure, no pares de dissentir en contra d’aquest barri, que si el Port és un desastre, qui si el fet de la primera Pedra important però no hi havia ningú, que si tinc interessos polítics, que si, si que si, no, que si ens obliden de la Mora, que si el barri està separat per el Port, ja t’ho explicat abans el més claret possible.

    Veuràs Badabit, el barri no està separat per el Port, el Port està dintre del barri, forma part del nostre barri i per això des de l’A.VV. del front Marítim ho defensen i col•laboren en les seves activitats de fet en les nostres festes sempre comencen per un concert d’Havaneres al Port, i per altre banda la Bicicletada popular que van fer el passat mes d’abril, per inaugurar el Pont de Sant Lluc, va ser organitzada per la nostre entitat en col•laboració amb d’altres que ens van prestar suport i evidentment amb el Port.

    Respecte a la continuació del Passeig Marítim per la banda Sud del Port, a la zona de la Mora, dir-te que tot està pendent de les famoses xemeneies de FECSA-ENDESA i que en funció de com quedi és farà una cosa ho altre. En aquest sentit dir-te per tranquil•litat teva que canal i haurà una passarel•la de fusta per passar de banda a banda del Port, i que a la zona on és farà el Passeig Marítim ara, és treballarà sobre el col•lector de Llevant que està soterrat on estan les roques, primer és farà passar el nou col•lector per sota del nou Passeig Marítim, i després es treuen les roques i s’elimina el col•lector amb el que és guanya un nou espia de sorra important, doncs el mateix a la zona de la Mora en un futur, ara bé si tu tens els 8 milions d’euros que costa això comencem demà, però jo m’esperaria a veure que passa amb les xemeneies. Gràcies per defensar també la nostre postura de que el Passeig no només ha d’arribar a Sant Adrià, si no que a més hauria d’arribar a Barcelona.

    Ja he explicat per activa i per passiva que la zona de la Mora no s’hauria desenvolupat així si no és per el Port, per que de ben segur ningú s’hauria comprat un pis a la zona per tenir com principal infrastructura les xemeneies de la FECSA.

    Respecte a la meva participació política, dir-te que tothom tria on vol estar i no és la primera vegada que t’ho dit, porto afiliat al PSC local més de 15 anys i en els dos darrers anys col•laboro d’una forma més directe i crec que això és positiu per mi, per la meva ciutat i per el meu barri el d’ara i el d’abans, i de molt més abans, (45 anys donem per molt) i així ho continuaré fent si els meus companys continuen confiant en mi és clar.

    Jo de fet no coneix un altre forma de participació ciutadana que la que és fa per mitjà de les Associacions Culturals, veïnals, esportives, etc. i per els partits polítics amb representació o no (LA CUP),o individualment mitjançant “consensus” o fent un blog d’opinió o dirigint escrits a l’Administració.

    Saps el que passa que pot ser soc una mica hiperactiu, em passa igual que al Falcó, només que ell és de Convergència i jo no, el te responsabilitats de Govern i jo no, a mi em queda molt per aprendre i al Ferran em sap molt. Tot un repte.

    Salutacions !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.