Debat Serra – Albiol

Avui hi ha hagut un debat a dues bandes entre el Xavier Garcia Albiol i en Jordi Serra organitzat per la Cadena Ser. Com que estava treballant no l’he pogut escoltar (i de fet fins aquí a unes hores no ho podré fer) així que m’he pres la molèstia de buscar-lo a la web per poder-lo sentir tranquil·lament quan tingui una estona.

I ja que ho tinc, que menys que compartir-lo:

Per escoltar-lo amb calma, el millor que podeu fer és fer clic a cadascun dels enllaços amb el botó dret del ratolí i seleccionar “Guardar enlace como…” (Firefox i Chrome en castellà) o “Anomena i desa la destinació…” (Internet Explorer català) o “Anomena i desa el contingut de l’enllaç…” (Firefox en català) o alguna combinació semblant en altres navegadors i altres idiomes 😀 😀 😀

14 pensaments sobre “Debat Serra – Albiol

 1. No m’agrada l’actual equip de govern
  Però és que l’Albiol és tan tonto! Però tant! Que fa bons als actuals.
  I em preocupa, i molt, que hi hagi gent capaç de defensar-lo, o estan molt desesperats o molt enganyats.

 2. Sí, l’he sentit. Què esperaves?
  De polítics mediocres només podem esperar resultats mediocres.
  Com volen que la gent els respectem si els primers que no es respecten són ells mateixos?
  És vergonyós això, com també va ser vergonyós l’espectacle que van donar uns quants ciutadans el dia del pregó de festes de maig cridant e insultant a no sabien qui …
  Fins que no existeixin les llistes obertes i als candidats se’ls exigeixi un mínim de qualificació ens trobarem amb això.
  Sempre m’ha semblat curiós que per poder treballar de conserge a l’administració pública hagis de passar per unes oposicions, però per a ser alcalde o regidor o director d’àrea, … pot ser-ho qualsevol incapaç.

  Salutacions,
  Víctor

 3. Bona nit,

  vosaltres sabeu igual que jo i molta gent de la nostre Ciutat que la batalla que s’està lliurant a Badalona va més enllà dels seus límits, no és de rebut que un partit que no te més de 300 afiliats, disposi de tres furgonetes pintades amb la cara del seu insigne líder, tingui pressupost suficient per ficar publicitat en autobusos, pagui, i torno a repetir pagui amb diners i “prevendes preelectorals” a tota una sèrie de gent per que treballi per la seva causa, això no és de rebut.

  Des de on surten els diners, si no és d’un recolzament interessat per part del PP del carrer Gènova a Madrid, amb l’única intenció de treure al PSC d’una Alcaldia d’una de les principals ciutats de l’Estat, i sobre tot de Catalunya.

  No senyors, Badalona i sobre tot Catalunya és juga més del que la majoria de la gent de casa nostre es pensa, si el PP més “tea party” de l’Estat aconsegueix liderar un projecte de ciutat a Catalunya, us puc ben assegurar que serà el principi del triomf de les tesis que més enllà i sobre tot més al sud de les nostres fronteres estan desitjant tenir personatges com l’Esperanza Aguirre o el propi Camps.

  L’experiment consisteix en que si fins ara, el Sr. Garcia ha tingut l’atalàia mediàtica de la que s’ha fet ressó la premsa sense mesurar al que allò pot representar, i donant ales a unes tesis basades en la mentida, i la confrontació entre als immigrants actuals envers als immigrants del passat entre els quals ens trobem nosaltres, aquesta atalàia senyors, aquesta atalàia, encara és farà més gran i d’aquest laboratori a nivell Nacional en que es convertirà Badalona, veure’n sortir propostes que dinamitaran la línia de flotació del model de societat Català.

  CIU (ull que no dic en Ferran Falcó) no s’adona del que pot suposar el canvi de cromos de Badalona per Barcelona, de les repercussions que això pot tenir per el projecte de País que entre tots volem construir. El Sr. Albiol, és molt conscient que ara no pot parlar ni del nostre idioma, ni del nostre model de societat, que ara no pot fer una campanya d’enfrontament com la que el PP Valencià ha fet amb TV3, però senyors si finalment posa la pica a Flandes, el PP Badaloní i per extensió Badalona tindrà que tornar amb interessos tots els diners, prevendes i favors que des de el carrer Gènova a Madrid se li estant donant a un personatge que ni tant sols te residència habitual a la ciutat que vol governar.

  Que ràpid s’obliden les coses quan fa menys d’una setmana sortia la notícia que el PP de Badalona havia fet servir dades d’infants mitjançant el robatori de les mateixes de la base de dades de l’Institut Català de la Salut, només això senyors, només això, hauria de ser suficient per manar “cagar a la via a aquest element”, i via de tren com bé sabeu a Badalona en tenim.

  Salutacions a tots.

 4. No confonguis les coses Aniceto. Tot això que de dius està molt bé (tot i que ho trobo una mica exagerat) però això no treu que pensi que el començament del Jordi Serra va ser molt decebedor. El seu discurs va ser atacar e insultar al seu oponent. A mi no m’agraden aquestes coses. Serà que soc molt tou. Però em va desanimar molt sentir els menyspreus del Jordi Serra només començar el debat.

  Per altra banda, començo a estar cansat ja de la història aquesta de l’experiment. Aquest “experiment” ja ho fa un altre “partit” a altres poblacions i sembla que no li va malament del tot. Potser pel PP és nou, però al final no fa més que el que fan els altres.

  La lluita contra les idees que ven el Xavier Garcia Albiol no es fa des de l’insult ni el menyspreu, ni a ell ni als seus votants, al cap i a la fi, aquest, el del menyspreu als diferents és el seu discurs, si el fem nostre li donem la raó.

  Per això aquestes actituds em desanimen i em fan llàstima. Perquè des de la intolerància i el menyspreu no es pot lluitar contra la intolerància i el menyspreu.

 5. Tots ens la juguem a Badalona

  Publicat al Diari el Punt
  14/05/11 02:00 – Professor de política econòmica de la UB – Daniel Albalate

  La setmana passada vam conèixer l’estudi social d’immigració fet per l’obra social d’una entitat bancària coneguda. La conclusió principal de l’informe és que l’aportació de la immigració a Catalunya, tant en termes econòmics com de serveis, és clarament positiva. Això vol dir que la seva aportació a l’economia catalana és superior a la càrrega que imposen. Aquest resultat no és nou, és el que sempre han obtingut els estudis successius que han tractat l’impacte econòmic de la immigració. Però és actual, sobretot quan alguns intenten portar la campanya electoral a l’escenari opac i confús del recel i el ressentiment amb els immigrants.

  No hi ha dubte que els nouvinguts, més enllà de les tensions lògiques de convivència, van ser un dels pilars sobre el qual es va consolidar el període de més prosperitat de la nostra economia. El 50% del superàvit de les finances públiques dels anys meravellosos va correspondre a ingressos aportats per la immigració, un creixement desequilibrat, certament. Però els immigrants no n’eren els responsables, sinó que ho van ser els instruments utilitzats pel nostre model de creixement. Com tampoc no ho són ara de l’ajust i de les seves conseqüències. És injust voler que qualsevol debilitat o mancança del nostre estat del benestar recaigui en ells. De fet, han estat ells les primeres i principals víctimes de la depressió a causa de la seva alta concentració en llocs de feina associats als sectors més afectats per l’atur.Si l’Estat espanyol ajusta per quantitats, és d’esperar una reducció notable d’immigrants, i ni així no deixarem de sentir les veus de sempre, contra els de sempre.

  Fa temps que Badalona està en el punt de mira de les anàlisis del 22 de maig. I no ho és perquè tingui més problemes amb la immigració que altres ciutats, o que els seus barris pressentin un grau de degradació superior al d’altres barris de grans ciutats. No. La singularitat de Badalona és que és víctima de l’atac constant a la seva convivència i cohesió per part d’un partit, i un líder, disposats a trencar-ho tot per assolir el govern de la tercera ciutat de Catalunya si es produeix una victòria sonada del PP; i una derrota pels qui ens l’estimem.

  Tots ens la juguem, a Badalona, el proper dia 22. Perquè el missatge fals de la seguretat de qui abona diàriament els carrers d’hostilitat i confrontació també és un obstacle per a la recuperació econòmica. És el treball honest, tranquil i sobretot discret, per la cohesió i reconciliació, el que dota d’un entorn fiable i atractiu per a la iniciativa privada. El conflicte constant només atura projectes, imposa incerteses i n’expulsa oportunitats. Tots ens hi juguem alguna cosa perquè l’èxit es podria estendre més enllà de la fatigada però encara forta Baetulo.

  Pilar Rahola ho advertia en un dels millors pregons que es recorden des del balcó de l’Ajuntament: Badalona té dos mil anys d’història i en fa dos mil que lluita contra els que la volen trossejar, dividir i enfrontar. Que no ho aconsegueixin.

  http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/409754-tots-ens-la-juguem-a-badalona.html

 6. A veure, Aniceto, primer, com tu molt bé saps, no tot és lícit en política. No és lícit fer servir un col·lectiu desfavorit (sigui el que sigui) per guanyar vots, i no és lícit insultar i menysprear al contrari. No ho és. I, a sobre, dóna més convicció als partidaris del que rep els insults!

  Quan a la història aquesta del laboratori, torno a insistir que no és un invent de l’Albiol i no és Badalona l’única ciutat on es fa servir, mira Vic i el PxC…

  L’entrevista a TV ja comença malament. Insisteix en el laboratori i en que PxC no surt als mitjans. No? Serà que ell no se’ls mira… El problema és que Badalona és molt més gran que Vic i que a Vic PxC és minoritaria i a Badalona el PP pot guanyar les eleccions. Això ho converteix en una cosa diferent.

  El PSC va errat si creu que la manera de lluitar contra el PP és a base d’insults. Si això és l’únic que sabeu fer, malament anirem. Al PP se li guanya amb fets, a treball diari, amb molta, molta, pedagogia, just el contrari del insult i el menyspreu.

 7. No acabes d’entendre les coses Carles, després de la campnya t’explicaré tot plegat de cap a peus les maniobres que fan els que tu estas defensant. Nosaltres no insultent a ningú, simplement volen obrir els ulls davant l’engany i la mentida constant, i continua.

  No existeixis en confondre com insults, expolicar la realitat palpable d’una aposta que ha fet el PP Nacional, i que te el seu banc de proves a Badalona.

  AL inici del post he fet un comentari raonat del perque el PP disposa dels recursos dels quals disposs, si tu consideres correcte que el teu barri i la teva ciutat estiguin governades per aquest senyor ere ben lliure de depositar la seva papeleta a la corresponent urna, jo no més he de dir-te que mai, mai m’hauria imiganat que en ple S.XXI, tinguen encara que defensa Badalona de pensament i opinions faixistes com les que el Sr.Albiol es despatxa diariament.

  Jo espero i dessitjo que la Badalona on vull que els meus fills creixint, sigui una Badalona oberta, acogidora i culturalment rica, i per aixó la meva lluita i al meu compromís.

  Salutacions a tots. Gràcies.

 8. Per altre bandaa no confonguis als teus lectors el PSC fa propostes, i fa feina i per mostra la badalona del 2011 que tant sols 2 anys i mig en Jordi a tirat cap endevant.

  jo mateix et vaig fer arribar el esborrany del Programa Electioral en materia educativa per que em donguessis la teva opinió que amablement en vas donar i jo t’agraiexo, llavors no diguis, ni facis afirmacions de que només la nostre proposta es sustenta en l’insult al PP per què això es mentida i tu ho saps.

  Salutacions.

 9. Aniceto:

  1. Jo no defenso al PP, critico el discurs fàcil de l’insult i el menyspreu. I des del meu punt de vista això val pel PP i pel PSC. No posis als meus dits coses que jo no he escrit.

  2. Jo no confonc als meus lectors. No he dit en cap lloc que no s’hagi fet feina ni que no es facin propostes, només dic que no m’agraden els insults ni les desqualificacions com a mitjà de fer política. I per això ho critico. Punt.

  3. Val, el PSC sap fer més coses, és veritat. Però, i torno a insistir, fa molt mal efecte un discurs que comença amb insults i/o desqualificacions.

  4. Torno a repetir: El discurs incendiari contra el PP el fa més fort, fa que els seus seguidors estiguin cada cop més convençuts. Estic segur que amb aquest discurs aconseguiu donar-li més força. Però res, apa seguiu així… I desprès ves dient que soc jo el que recolza el PP.

 10. Ciertamente -el debate- careció de calidad y altura política (asistí en persona). Pero sí debo manifestar que los insultos y faltas al respeto debido, lo manifestaron 3…”personas” las cuales,cercanas al lugar en que me encontraba; pronunciaron calificativos y epitetos irrepetibles,dirigidos al Sr. Serra…

  Tres acérrimos y convencidos defensores del Sr. Albiol que se creyeron autorizados a -cási- “reventar” el acto…

  A la falta de calidad del debate, se sumó un “tono” de cierto fanatismo e intransigencia, de muy baja estrofa…Supongo que “sin” el permiso del Sr. Albiol…

  Saludos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.