Per què ha guanyat el PP a Badalona?

Sentia avui l’entrevista que Revista de Badalona l’ha fet a en Xavier Garcia Albiol i sentint-lo dir que han guanyat perquè han sabut arribar a la gent, pensava: no, no és això.

Crec que en Ferran Falcó ho explica millor: ha guanyat el PP perquè la gent volia un canvi i només el PP era la garantia d’aquest canvi. No ho era CiU perquè ja havia pactat abans amb el PSC, i no ho eren tampoc ni ICV ni ERC pel mateix motiu. No ens enganyem, no és l’únic motiu, però sí té un pes important. A l’entrevista que li feien dimarts a Ferran Falcó a RAC1 ho explicava prou bé.

Però, com deia, el PP no ha guanyat tant sol pel desig de canvi. També ha guanyat pel discurs xenòfob, per les visites contínues als barris més desfavorits de Badalona, per la campanya en contra de la resta de partits

I és que el PP de Badalona ha tingut dues campanyes electorals, la seva pròpia i la de la resta de partits. Recordo haver-me queixat en més d’una ocasió, que el senyor Serra es dediqués als debats electorals a insultar a l’Albiol i a dir lo bé que ho havia fet el PSC. A canvi l’Albiol es dedicava a deixar anar propostes, creïbles o no, però propostes a la fi. I altres, que parlaven de fer-lo plegats, insistien en deixar fora a l’Albiol, en un “tots” on no tots tenien cabuda. Al final, malauradament, han estat ells els que s’han quedat fora. Ironia del destí? O dels votants?

Però no n’aprendrem, no. El lider de ERC continua menyspreant al guanyador de les eleccions i a tots els seus votants – una gran manera de fer política positiva -, el PSC no fa autocrítica, ICV s’apunta a fer de crossa del PSC, potser pensant en un futur, i CiU, CiU torna a equivocar-se acceptant una regidoria amb la que poca cosa poden fer i que pot ser un llast per a la seva estratègia d’oposició.

I així ens va.

Per acabar dues lectures molt recomanades:

7 pensaments sobre “Per què ha guanyat el PP a Badalona?

  1. “…i CiU, CiU torna a equivocar-se acceptant una regidoria amb la que poca cosa poden fer i que pot ser un llast per a la seva estratègia d’oposició…”

    Dones per fet que CiU s’ha equivocat en passar a l’opossició, i que ara TORNA a equivocar-se en acceptar la regidoria del districte primer.

    Dons crec que torna a fer bé, tradicionalment la regidoria ha estat pel partit guanyador en el districte, Per què ara no ha de ser igual ?. Perquè els demés partits no els sembla bé, perquè al sanedrí del districte no els agrada ?

    En la meva opinió les decisions de CiU són les que s’ajusten més a la conveniència d’apropar la legitimitat política, i la legitimitat moral a tot el que ha succeït desprès del dia 22.

    Si analitzem acuradament les reaccions post-electorals del PSC, de ICV-EUiA, i de ERC, soc de l’opinió que CiU ha estat el partit que de llarg ha reaccionat més bé en termes de ciutat, de districte, i propis.

    Estic desagradablement sorprès del baix nivell intel·lectual i polític que tenim a Badalona.

  2. No, Jordi, potser m’explicat malament. Crec que CiU es va equivocar a la passada legislatura quan va decidir pactar amb el PSC. I no és només una apreciació meva, també en Ferran ho ha dit.

    Quant a la regidoria, com deia, dubto molt que li puguin treure profit i crec que es pot fàcilment entendre com un suport al PP, semblant al suport que es va donar al PSC en un passat. Però bé, és una opinió.

  3. Hola Carles, dos comentaris ràpids:

    Primer, que no estic d’acord amb això que CiU ha pagat pactar amb el PSC. La batalla ha sigut als barris, a la tercera anella, i allà la gent (la majoria) no en té ni idea de amb qui governa el PSC. I això és Badalona i ha sigut així sempre. Els que vivim en aquests barris veiem l’ajuntament com una cosa molt llunyana: ens arriba més informació dels ajuntaments de Madrid o de Barcelona que no pas del de Badalona.

    CiU ha perdut perquè en realitat mai ha tingut opció de guanyar (en vots), perquè CiU està lluny de guanyar als barris que no siguin els del districte 1. CiU té un discurs de dreta clàssica, adrecat al seu electorat tradicional (classes benestants, amb totes les actualitzacions que es vulgui). A Catalunya li ha sortit bé perquè allà sí que és visualitza com a canvi, però a Badalona el canvi més sorollós ha sigut el del PP. I el PP, com el PP espanyol, ha sapigut traspassar les seves fronteres naturals i adoptar el discurs que volen sentir als barris: no només immigració, sino serveis públics, sanitat, educació (a l’entrevista d’avuí l’Albiol es dedicava a defensar els serveis públics una setmana abans que CiU aprovi una llei omnibus descaradament de dretes i difícil de vendre entre les classes populars).

    I aquest és el perill del PP, que muta el seu discurs per fer populisme, i el ciutadà poc informat o sense capàcitat d’anàlisi sovint això li cola. Si un dels seus discursos clàssics és la defensa de les pensions!

    Segon punt, comentari sobre ICV-EUiA com a crossa del PSC. Crec que els motius estan molt clars i són coherents amb la línea de ICV, EUiA, i IU d’impedir sempre que es pugui que la dreta (especialment la del PP, i més encara la del PP de Badalona que ens fa recordar unes èpoques que creiem passades) entri als ajuntaments. I per això se li donava el vot al PSC, un vot no condicionat però si determinat a que, per garantir estabilitat al govern local, es fes un tipus de polítiques socials, d’ocupació… que ICV-EUiA creu crítiques en temps de crisi. Així que no es pensa en el futur (que no passa pel PSC), es pensa en la coherència del present.

    Salut!

  4. Hola Alberto,

    No estic d’acord amb que CiU no tingués cap posibilitat. Fixa’t en els resultats que va obtenir a Badalona a les eleccions catalanes. Però, com bé dius, la gent ha votat pel canvi i a Catalunya el canvi era CiU i a Badalona el PP. Ara m’agradaria sentir a la gent del PSC reconexient que alguna cosa han fet malament si els votants han preferit al PP abans que ells. Per què, de fet, el PSC no només ha viscut d’esquenes als barris, també ha fet polítiques difícilment assimilables des dels barris. Ha fet obres faraòniques que per a un badaloní del carrer no tenen cap sentit. I algunes d’aquestes obres les ha fet amb el recolzament, d’ICV. I si a les darreres municipals haguéssiu pogut, ICV haurieu continuant donant suport a aquest PSC. I encara li doneu. I aquesta és una altra. Perquè ICV no deixa d’enfonsar-se? Perquè no aconsegueix arribar als seus votants de tota la vida? Perquè la culpa només és del PP?

    La culpa és de tots, dels que han fet servir la demagògia i dels que no han estat capaços d’entendre la ciutat. I, arreglar-lo passa, necessàriament, per deixar els retrets i començar a pensar de veritat en la ciutat.

  5. hola, és igual que sigui el PP, farà neteja de molta pasta de coordinadors i gent que cobra no se sap per que, imposats ds de nicaragua i l’aparell del partit que fa aigües…
    que facin la feina bruta i el Falcó faci unes llistes i una campanya amb gent molt capaç!!
    massa reflexions, i mirar-nos el melic…. a veure que faran ara els PP…..

  6. ¿Poco se puede hacer,aceptando al regidoria del Distrito 1…?

    (….)

    Veámos: El PP -duranta los anteriores cuatro años- se ha comprometido,en repetidas ocasiones, a laborar y conseguir por y para Dalt la Vila. (Lo manifiesto con conocimiento de causa)…

    De otra parte -recordémoslo- el PSC nunca, repito: Nunca giró su vista hacia dicho Barrio de la Ciudad, si descartamos algún que otro gesto (ejemplo: Fondos zapatero)

    Por el contrario -a Ferran Falco- siempre se le ha visto comprometido (y así lo ha demostrado) con dicho excepcional perímetro de la Ciudad….¿Qué quiero expresar.?

    Lo siguiente: Si el PP -en su momento- demostró compromiso con dicho barrio y al frente del distrito al que corresponde,se pone una persona(de CiU) -a su vez- tambien comprometida con el mismo: La “mezcla” para una de las partes de la Ciudad que más ha pedecido el abandono en que se desmorona, puede y debería ser claramente beneficiosa…

    Y si no llega a ser así: Si el Barrio sigue en el estado en que está. Si sus vecinos siguen sufriendo toda clase de probemas cual padecen. Las responsabilidades quedarán claras y les serán recordadas a los dos: Al PP y a CiU…Y CiU -en el Distrito 1- tiene mucho que perder.

    Tambien lo manifiesto con conocimiento de causa…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.